Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   35 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Порівняльна характеристика лідерства і керівництва   (ID роботи: 2672)

Напрям: Психологія/Педагогіка
Предмет: Психологія управління
Тип роботи: Контрольна робота
Кількість сторінок: 13
Рік захисту: 2010
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Поняття про владу та керівництва, їх вплив на діяльність
2. Характеристика головних стилів впливу
3. Схожості та розбіжності впливів влади лідерства та керівництва
Висновок
Список використаної літератури
Вступ
Керівництво — вид управлінської діяльності, який на засадах лідерства та влади забезпечує виконання функцій менеджменту, формування методів менеджменту та їх трансформацію в управлінські рішення шляхом використання комунікацій.
Стиль керівництва — це система методів, прийомів і засобів, які домінують в управлінській діяльності менеджера освіти, а також індивідуальні особливості їх вибору та застосування.
Стиль керівництва залежить від обсягу делегованих повноважень, використовуваних форм влади, турботи про людські стосунки, виконання завдань організації тощо. Основними стилями керівництва є автократичний, демократичний, ліберальний Авторитарний (автократичний) стиль керівництва, у його основі — володіння керівником значною владою, що створює можливості для нав'язування своєї волі виконавцям.
Демократичний стиль керівництва апелює до потреб більш високого рівня (у причетності, орієнтації на високі цілі, автономії та самовираженні). Ліберальний стиль – це поведінка керівника, який надає своїм підлеглим
Висновок
Донедавна переважала думка, що між поняттями "керівництво", "лідерство" та "влада" немає суттєвої відмінності, оскільки особа, яка наділена повноваженнями здійснювати керуючі функції, автоматично вважається лідером колективу і має владу над підлеглими. Однак на практиці ці три складові управлінського впливу не обов'язково зосереджені в одних руках.
Якщо керівництво полягає у праві особи давати офіційні доручення і розпорядження підлеглим і вимагати їх виконання, то реальна влада залежить від особистих якостей і ситуації, у якій перебуває керівник.
Відмінності між статусом лідера і формального керівника випливають з особливостей ролі та функцій, які ними виконуються. Керівництво передбачає монополію на прийняття рішень і контроль за ходом їх
Література
1. Базюк І.С. Основи менеджменту. – К., 2000.
2. Менеджмент. Підручник. – Харків, 2001.
3. Азоев Г. Л., Баранчеев В. П., Гунин В. Н., Кибанов А. Я., Ковалева А. М.... Управление организацией: Учебник для студ. вузов, обучающихся по спец. "Менеджмент" / Государственный ун-т управления / А.Г. Поршнев (ред.). — 3.изд., перераб. и доп. — М. : ИНФРА- М, 2003
4. Акофф Р. Планирование будущего корпорации / Пер. с англ. — М.: Прогресс, 1985. — 326 с.
5. Алексеевский В. С.. Введение в российский менеджмент: Учеб. пособие. — Калуга : Манускрипт, 2001.
6. Ансофф И. Стратегическое управление / Сокр. пер. с англ. — М.: Экономика, 1989.— 519 с.
7. Балабанова Л. В., Сардак О. В. Організація праці менеджера: Навч. посіб. для вищих навч. закл. / Донецький держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.І.Туган-Барановського. — Донецьк : ДонДУЕТ, 2003.
8. БлейкР.Р., Моутон Д.С. Научные методы управления. К.,1991
9. Будзан Б. Менеджмент в Україні: сучасність і перспективи. — К.: Основи, 2001. — 359 с.
Інші роботи цього напряму