Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   35 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Штрафні санкції за недотримання нормативно-правових актів з охорони праці   (ID роботи: 2621)

Напрям: Гуманітарні предмети
Предмет: Охорона праці
Тип роботи: Контрольна робота
Кількість сторінок: 17
Рік захисту: 2010
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Державні нормативні акти з охорони праці
2. Відповідальність працівників за порушення законодавства та нормативних актів з охорони праці
Висновки
Список використаних джерел
Додаток
Вступ
Охорона праці - це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.
Державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України ( 254к/96-ВР ) Верховною Радою України і спрямована на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням.
Державна політика в галузі охорони праці базується на принципах:
- пріоритету життя і здоров'я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці;
- підвищення рівня промислової безпеки шляхом забезпечення суцільного технічного контролю за станом виробництв, технологій та продукції, а також
Висновок
Згідно ст. 43 Закону про охорону праці за порушення законодавства про охорону праці і невиконання розпоряджень посадовців Держнаглядохоронпраці юридичні і фізичні особи, згідно законодавству використовуючи найману працю, притягуються органами Держнаглядохоронпраці до сплати штрафу. При цьому максимальний розмір штрафу не може перевищувати п'яти відсотків місячного фонду заробітної платні.
Несплата штрафу протягом місяця після остаточного розв'язання суперечки спричиняє нарахування на суму штрафу пені у розмірі 2 % за кожний день прострочення. Проте ухвала про накладення штрафу може бути оскаржений в місячний термін в судовому порядку.
Окрім вказаних вище штрафних санкцій і адміністративної відповідальності за порушення законодавства у сфері охорони праці, згідно ст. 39 Закону про охорону праці посадовці Держнаглядохоронпраці мають право
Література
1. Закон України “Про охорону праці” (нова редакція, зі змінами, 2004 р.) Видавництво «Основа», 2003. - 56 с.
2. Збірник “Законодавство України про охорону праці” у 4-х томах Видавництво «Основа», т.1 – 2003, т.2–т.4 – 1995 - 1997. - 1936 с.
3. Размеры штрафов, которые могут быть наложены должностными лицами Госнадзорохрантруда Видавництво «Форт», 2003.
4. Положення про порядок накладання штрафів на підприємства, установи і організації за порушення нормативних актів про охорону праці Видавництво «Форт», 2003.
5. Грищук М. В. Основи охорони праці: Підручник. -К.: Кондор, 2005. -238 с.
6. Лапін В. М. Основи охорони праці: Навчальний посібник. -Львів: ЛБІ НБУ, 2004. -142 с.
7. Охорона праці в Україні: Нормативні документи/ Упоряд. О. М. Роїна, Ред. О. А. Кривенко. - К.: КНТ, 2004. -436 с.
8. Охорона праці: Запитання та відповіді/ Ред. Ю.Зубенко. -К., 2000. -404, с.
9. Основи охорони праці: Підручник для студ. вуз./ За ред. М.П. Купчика, М.П. Гандзюка; М-во освіти України. Укр. держ. ун-т харчових технологій. -К.: Основа, 2000. -12 с.
Інші роботи цього напряму