Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   88 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Контрольна з обліку в банках   (ID роботи: 2563)

Напрям: Банки
Предмет: Бухгалтерський облік і аудит в банку
Тип роботи: Контрольна робота
Кількість сторінок: 28
Рік захисту: 2010
Мова: Українськa
Завдання
1. Скласти бухгалтерські проведення за такими операціями банку:
1) Банк надає компанії кредит на 1 рік під 60% річних; % сплачуються щоквартально.
2) Банк надає кредит - 60000 грн. під 50% річних на 6 місяців; % сплачуються щомісячно. Надалі позичальник протягом першого, другого, третього місяців процентних сплат не здійснював. Як щодо ступеня ризику можна класифікувати цей кредит?
2. Скласти ситуаційну задачу щодо віднесення кредитів, наданих банком, до кожної з п’яти груп ризиків.
План
Вступ
1. Теоретична частина
1.1 Облік векселів в установах банків України
1.1.1 Загальні принципи обліку векселів
1.1.2 Облік операцій з обліку векселів
1.2 Облік лізингових операцій комерційних банків
1.2.1 Характеристика лізингових операцій
1.2.2 Облік операцій з фінансового лізингу на балансі лізингодавця
та лізингоодержувача
2. Практичне завдання
Висновки
Список літератури
Вступ
Контрольна робота складається з двох частин: теоретичної та практичної.
У теоретичній частині роботи розглядається облік векселів в установах банків України, а також облік лізингових операцій комерційних банків.
Суттєвим показником активності банків на фондовому ринку є здійснення ними операцій з векселями: кредитних, торговельних, гарантійних, розрахункових, комісійних і довірчих.
Порядок здійснення таких операцій регламентується «Положенням про операції банків з векселями», затвердженим постановою Правління НБУ 28 травня 1999 р. за № 258.
Облік операцій банків з векселями, здійснюється за нормами і правилами, визначеними «Інструкцією з бухгалтерського обліку операцій комерційних банків з векселями», затвердженою постановою Правління НБУ від 8 червня 2000 р. за № 234.
Інструкцію розроблено відповідно до законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про Національний банк України», а також «Інструкції з бухгалтерського обліку операцій з цінними паперами установ комерційних банків України», «Положення про операції банків з векселями».
Базовою основою названої інструкції є національні стандарти бухгалтерського обліку, а отже, вона регулює тільки питання фінансового обліку.
Лізинг - це господарська операція, за якою лізингодавець передає лізингоодержувачу право користування активом за плату та на певний період.
Висновок
У першій теоретичній частині роботи розглянутий облік векселів в установах банків України, а саме загальні принципи обліку векселів та облік операцій з обліку векселів.
У бухгалтерському обліку вексель обліковується за балансовою вартістю в розрізі кожної складової боргового цінного паперу: номіналу, неамортизованих дисконту або премії.
У другій теоретичній частині роботи розглянутий облік лізингових операцій комерційних банків, а саме наведена характеристика лізингових операцій, а також облік операцій з фінансового лізингу на балансі лізингодавця та лізингоодержувача.
Об’єктом лізингу (оренди) є необоротні активи, що є власністю лізингодавця або придбані ним у власність у відповідного продавця майна з доручення і за погодженням з лізингоодержувачем.
В окремому підрозділі роботи був розглянтий облік операцій з фінансового лізингу на балансі лізингодавця та лізингоодержувача
У практичній частині роботи було розв’язано задачі з обліку кредитних операцій банків, а також складені практичні ситуації з віднесення банківських кредитів до груп ризиків, таких як стандартний, субстандартний, ризик «під контролем», сумнівний та безнадійний ризик.
Література
1. Закон України «Про банки і банківську діяльність»
2. Інструкція з бухгалтерського обліку операцій комерційних банків з векселями № 234, затверджена постановою Правління НБУ від 8 червня 2000 р.
3. Положення «Про порядок формування та використання резерву для відшкодування можливих втрат за кредитними операціями банків», затверджене постановою Правління Національного банку України від 6 липня 2000 року № 279, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 серпня 2000 р. за № 474/4695
4. План рахунків бухгалтерського обліку банків України, затверджений Постановою Правління НБУ 17.06.2004 р. № 280
5. Банківські операції: Підручник. — 2-ге вид., А.М.Мороз, М.І. Савлук, М.Ф. Пуховкіна. — К.: КНЕУ, 2002
6. Васюренко О.В. Банківські операції: Навч. посіб. – 2-ге вид., випр. і доп. – К.: В-во «Знання», 2001. – 255 с.
7. Кіндрацька Л. М. Бухгалтерський облік у банках України: Підручник. — Вид. 2-ге, доп. і перероб. — К.: КНЕУ, 2001. — 636 с.
8. Стойко О.Я. Банківські операції. –К.: Лібра, 2000. – 258 с.
9. Шевченко Р. І. Банківські операції: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2000. — 160 с.
Інші роботи цього напряму