Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   28 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Поняття, сутність та особливості міжнародного публічного права   (ID роботи: 940)

Напрям: Право
Предмет: Міжнародне публічне право
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 21
Рік захисту: 2009
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Поняття характерні риси сучасного міжнародного публічного права
2. Система сучасного міжнародного публічного права
3. Особливості міжнародного публічного права
Висновок
Список використаних джерел
Вступ
В міру розвитку людського суспільства народжувалась і розвивалася система певних положень (установок), що регулюють відносини між різними суспільними категоріями (соціальними елементами): родами, племенами, народами, націями, державами. До теперішнього часу ця система охоплює держави, міжнародні (міждержавні) організації, різні об'єднання держав (рух неприєднання, група 77 та ін.), нації і народи, що борються за незалежність, і деякі державоподібні утворення. Це, отже, міждержавна система. Вона містить у собі не тільки зазначені суб'єкти, але й відносини між ними.
Ці відносини носять дуже різноманітний характер і регулюються різними соціальними нормами, які в їхній сукупності можна визначити як .нормативні системи. До подібних нормативних систем варто віднести моральні, економічні,
Висновок
Міжнародне публічне право — система історично змінюються договірних і спонукає пересічних і принципів, створюваних переважно державами у процесі співробітництву і суперництва, виражають щодо узгоджену волю держав і регулюючих відносини між державами, створеними ними міжнародними організаціями і деякими інші суб'єкти міжнародного спілкування Дотримання норм міжнародного права забезпечується індивідуальним або колективним примусом його суб'єктів, межі України та форми якого визначаються ними на процесі спільної деятельности.
Міжнародне право не належить юридичної системі конкретних держав. У це й лише вона регулює міжнародні владні відносини. Міжнародне право принципово відрізняється від внутрішньодержавного права за способом освіти норм, соціальної сутності, суб'єктам, способам функціонування, методам забезпечення тощо д.
Виникнення міжнародного права зумовлено двоєдиної, об'єктивної причиною: а) появою перших держав; б) зародженням та розвитком відносин між ними.
Відповідно цьому виникла потреба регулювання виросли з міжплемінних зв'язків і тепер міждержавними відносин. Перші норми міжнародного права
Література
1. Баймуратов М.О. Міжнародне право: Підручник.-Х.: Одісей, 2001.-672с.
2. Дмитрієв А.І., Муравйов В.І. Міжнародне публічне право.-К.,2000.
3. Іванов Ю.А. Міжнародне право: Посіб. для підготовки до іспитів. — К.: Вид-во Паливода А.В., 2004. — 202 с.
4. Международное право: Учебник/Отв. ред. Ю.М. Колосов, В.И. Кузнецов. — М.: Межд. отношения, 1994. — 608 с.
5. Міжнародне публічне право (Дмітрієв А. І., Муравйов В. І.)2000. - 560 c.
Інші роботи цього напряму