Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   80 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Релігієзнавство   (ID роботи: 7440)

Напрям: Гуманітарні предмети
Предмет: Релігієзнавство
Тип роботи: Контрольна робота
Кількість сторінок: 12
Рік захисту: 2016
ВУЗ: Національний Авіаційний Університет (НАУ)
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Таїнства та їх релігійне значення
2. Релігійні вірування Стародавньої Греції та Риму
3. Роль апостола Павла у формуванні християнської церкви
Список використаної літератури
Вступ
Другою з світових релігій за часом виникнення було християнство, історія якого найтіснішим чином пов’язана з історією народів Європи і багатьох інших країн світу. Зараз християнство – найпоширеніша релігія на земній кулі. За даними ЮНЕСКО, в світі понад 1 млрд. 300 млн. її прихильників, що проживають на всіх континентах і майже у всіх країнах світу.
Перше століття існування християнської церкви, коли вона тільки ще зароджувалася, було роками невинного організаційного дитинства. Кожна община існувала сама по собі, встановлювала свої порядки і не визнавала інших. Було навіть ворогування між громадами. Усередині громад вирувала боротьба навколо догматики, що вироблялась. Поступово зростали місцеві авторитети, і між ними теж велася боротьба, зв'язки між громадами були спорадичними. Церкви як сталої організації ще не було, тому для цього періоду історії християнства користуємося терміном "церква" з певними застереженнями. В II ст. відбувається більш активне організаційне оформлення. Близько середини II ст. в Римі оформлюються єпископат і колегії пресвітерів. У міру зміцнення церковних зв'язків і народження відчуття власної сили та впливовості християнські церкви в Римській державі потрапляють у ситуацію досить складних відносин з державою.
Соціально-економічні причини поширення християнства. До них належать: криза політеїстичних релігій в Стародавньому у Римі; посилення експлуатації підлеглих і поневолених Римом народів; поразки повстанців-рабів, соціальна потреба у новій релігії. На початку нашої ери Рим підкорив країни Середземноморського басейну та інші народи. Утворилася могутня, величезна імперія. Вона вимагала військової, господарської, політичної, а також ідеологічної єдності. За обставинами того часу ідеологічним інтегратором могла виступити лише релігія. У стародавній Римській імперії існували родоплемінні релігії, що мали політеїстичний характер.
Література
1. Лубський В. І. Історія релігій: підруч. [для студ. вищ. навч. закл.] / В. І. Лубський, М. В. Лубська. – 2-ге вид. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 776 с.
2. Релігієзнавство: навч. посіб. / А. М. Колодний, Л. О. Филипович, В. М. Скиртач, Л. І. Мозговий, та ін.; за ред. Л. І. Мозгового, О. В. Бучми. – 2-ге вид. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 264 с.
3. Релігієзнавство: підручник / за ред. О. П. Сидоренка. – 2-ге вид., перероб. і доповн. – К.: Знання, 2008. – 470 с.
4. Релігієзнавство: підручник / за ред. В. Д. Титова. – К.: Право, 2010. – 272 с.
5. Толстенко С.М. Релігієзнавство. Курс лекцій / С. М. Толстенко. –Харків : ХНАМГ, 2006. – 103 c.
6. Черній А. М. Релігієзнавство: підручник / А. М. Черній. – 2-ге вид., доповн. – К.: Академвидав, 2008. – 400 с.
Інші роботи цього напряму