Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   40 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Легальна характеристика і класифікація правових актів про правоохоронні органи   (ID роботи: 501)

Напрям: Право
Предмет: Правоохоронні органи
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 24
Рік захисту: 2008
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Загальна характеристика правового регулювання діяльності суду, правоохоронних і правозахисник органів
2. Класифікація нормативно-правових актів про діяльність суду, правоохоронних і правозахисних органів
Висновок
Література
Вступ
Діяльність судових органів, органів прокуратури, служб безпеки, внутрішніх справ, податкової служби, регламентується відповідними законодавчими та нормативними актами, які є джерелами дисципліни “Судові та правоохоронні органи України”.
Основним джерелом розглядуваної дисципліни є Конституція України - акт, який має вищу юридичну силу і визначає основні засади державного та громадського життя, суспільного ладу і політики, взаємовідносини особи й держави, основні права, свободи й обов’язки особи, територіальний устрій, порядок створення та структуру органів державної і виконавчої влади. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Закони й інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні їй відповідати. У випадках коли закони чи нормативні акти не відповідають нормам Конституції України, діють норми, закріплені у Конституції України.
Джерелами пропонованої дисципліни є також закони України, які регламентують повноваження судових і правоохоронних органів, їхню структуру та принципи діяльності: “Про судоустрій України”, “Про статус
Висновок
З метою забезпечення реалізації правоохоронної діяльності держава формує систему правових норм, які об’єктивуються назовні у таких джерелах права як НПА.
Складність пізнання курсу “Судових і правоохоронних органів” полягає у необхідності вивчення великої кількості НПА , що є джерелами різних галузей права. Якщо враховувати лише закони, акти Президента і Кабінету Міністрів України, то їх вже налічується понад сто.
Особливістю курсу “Судові та правоохоронні органи” якраз є відсутність єдиного базового НПА, як скажімо в Кримінальному праві, Кримінально-процесуальному праві, цивільно-процесуальному і т.д.
Щоб забезпечити максимально ефективне вивчення курсу “Судові та правоохоронні органи” в юридичній літературі прийнято класифікувати НПА за двома критеріями:
1. юридичним:
а) за юридичною силою;
б) за суб’єктом прийняття ( який державний орган прийняв і в якому порядку.
За юридичною силою найвище місце в ієрархії НПА належить Конституції України. У контексті вивчення дисципліни “Судові та
Література
1. Лихолат С. Про визначення поняття “правоохоронні органи” // Радянське право. - 1984. - с. 74-76.
2. Мельник М.І., Хавронюк М.І. Суд та інші правоохоронні органи. Правоохоронна ді-яльність: закони і коментарі. Навчальний посібник. - К: Атіка, 2000. - с. 5-27.
3. Осадчий В. Правоохоронні органи як об’єкти кримінально-правового захисту // Право України. - 1997, № 11. - с. 71-72.
4. Скляр А.М. Суд, правоохоронні та правозахисні органи України. К: Юридична книга, 2006 - 281с.
5. Судебные и правоохранительные органы Украины: Учебник / Под редакцией проф. А.М. Бандурки. - Харьков; ун-т внутр. дел, 1999. - с. 8-9.
6. Судові та правоохоронні органи України: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А. П. Гель, Г. С. Семаков, С. П. Кондра-кова. — К.: МАУП, 2004.
7. Тевлін Р. Про поняття “правоохоронні органи” у вузькому та широкому розумінні // Радянське право. - 1985. - № 7. - с. 53.
Інші роботи цього напряму