Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   50 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Правоохоронні та судові органи України   (ID роботи: 2878)

Напрям: Право
Предмет: Правоохоронні органи
Тип роботи: Курсова робота
Кількість сторінок: 31
Рік захисту: 2011
ВУЗ: Запорізький національний університет
Мова: Українськa
План
ВСТУП
1. МІСЦЕ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ У СИСТЕМІ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ, ЇХ ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА ФУНКЦІЇ
2. СИСТЕМА ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ, ПРИНЦИПИ ЇЇ ПОБУДОВИ
3. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ МВС УКРАЇНИ
4. ОСНОВНІ ПОВНОВАЖЕННЯ ОВС УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ ПОКЛАДЕНИХ НА НИХ ЗАВДАНЬ
5. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
ВИСНОВОК
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
Вступ
Так, відповідно до основного Закону – Конституції України ст. 17 - оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості покладаються на збройні сили України. А забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування, та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законами.
Дана тема є актуальною на сьогоднішній день, адже сучасна Україна розвивається на конституційно – визначених засадах демократичної, соціальної і правової держави. Проте така держава неможлива без правової культури більшості її громадян, а передусім працівників правоохоронних органів. Виходячи з цього випливає, що реформування органів внутрішніх справ (ОВС), є невід’ємною частиною життя і побудови правової держави. Тому, що досвід державного будівництва незалежної України свідчить, що без високого, на рівні світових стандартів, професіоналізму правоохоронців, побудувати правову державу з розвинутою ринковою економікою практично неможливо.
Органам внутрішніх справ, відведена відповідальна роль у механізмі правової держави. Вони беруть участь у здійсненні внутрішніх і зовнішніх функцій держави – проводять діяльність із захисту економіки від злочинних посягань (податкова міліція); стоять на стражі законності і правопорядку (патрульно – постова служба). А окремі служби ОВС (міліція, виправно – трудові установи) наділені функціями дізнання, які вони здійснюють у межах вимог кримінально – процесуального закону. Тобто, виходячи з положення «Про Міністерство Внутрішніх справ», можна сказати, що МВС забезпечує реалізацію державної політики щодо боротьби зі злочинністю.
Дослідженням діяльності ОВС давно приваблюють увагу науковців. Тільки протягом 90-х рр. XX і початку XXI ст. їм присвячено десятки монографій, сотні наукових статей. їх авторами були О.М. Бандурка, І.П. Голосніченко, Е.П. Гри гоніс, С.Д. Гусарєв, В.О. Демиденко, Ю.В. Кідрук, А.М. Колодій, Б.П. Ко-ндрашов, Я.Ю. Кондратьєв, В.В. Копєйчиков, В.В. Лазарєв, С.Л. Ли-сенков, А.Я. Малигін, П.П. Михайленко, Р.С. Мулукаєв, В.С. Нерсе-сянц, А.Ю. Олійник, О.І. Олійник, В.Ф. Опришко, Н.А. Пеяих, В.Ф. По-горілко, І.В. Ростовщиков, Л.А. Сидорчук, Ю.М. Тодика, К.Б. Толка-чев, О.Ф. Фрицький, А.Г. Хабібулін, Н.Г. Хижняков, В.М. Шаповал, Ю.С. Шемшученко та інші. Разом з тим, ще багато питань залишають¬ся не дослідженими.
Курсова робота має свою структуру, яка складається з вступу, двох розділів, висновку та списку використаної літератури.
Висновок
Органи внутрішніх справ – це правоохоронні органи державної виконавчої влади, підпорядковані МВС, що забезпечують дотримання законності і правопорядку, боротьбу зі злочинністю, захист прав і свобод людини і громадянина від протиправних від протиправних посягань, від протиправних посягань на власність, навколишнє середовище, інтереси суспільства і держави. завдання обумовлені такими напрямами правоохоронної діяльності ОВС , по-перше, загальнодержавною концепцією боротьби зі злочинністю, у зв’язку з якою на ОВС покладено завдання реалізації державної політики у боротьбі зі злочинністю та охороні широкого кола суспільних відносин від протиправних посягань. По – друге, у цій правоохоронній діяльності акцент робиться на запобіжні заходи, а саме профілактичні та оперативно-розшукові заходи, щодо запобігання, виявлення, припинення та розкриття злочинів.
ОВС є органами, які проводять дізнання та досудове слідство у справах про злочини, розслідування яких на них покладено законом. Ще одним напрямком діяльності ОВС є забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, а також безпеки працівників суду та правоохоронних органів.
Проблем на шляху вдосконалення підготовки працівників ОВС чимало. Окремі із них потребують вирішення на за¬гальнодержавному рівні, інші - суто відомчі. Мовчати про них не мо¬жна. Ми повинні зробити все можливе, щоб громадяни відчували себе захищеними в державі. Ця вимога особливо актуальна сьогодні, коли Україна проводить цілеспрямовану політику щодо входження до єди¬ного правового простору розвинутих країн світу, до цивілізованої між¬народної правоохоронної діяльності. Сучасний рівень правоохоронної діяльності вимагає створення такої міліції, якій були б притаманні найкращі світові досягнення, що визначали б її високий професіона¬лізм і патріотизм, відданість справі, високу культуру та відповідаль ність. Для здійснення такої реформи вкрай важливим є науково-теоретичне обґрунтування, належне матеріально-технічне забезпечен¬ня тощо. На цьому не можна економити, адже справа стосується спо¬кою і життя громадян.
Література
1. Конституція України.
2. Закон України "Про міліцію" від 20.12.90 р. З наступними змінами і доповненнями.
3. Закон України "Про оперативно-розшукову діяльність" від 11.12.98 р. З наступними змінами і доповненнями.
4. Закон України "Про пожежну безпеку" від 05.11.97 р. З наступними змінами і доповненнями.
5. Закон України "Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України" від 11.12.98 р.
6. Адміністративне право / За ред. Битяк Ю.П. - X., 2000., с. 411
7. Адміністративна діяльність: Особлива частина: Підручн. для ВНЗ / За ред. О.М. Бандурко. - Х., 2000 р., с. 265
8. Адміністpативна діяльність оpганів внутpішніх спpав. Під загальною pедакцією Голосніченка І.П., Кондpатьєва Я.Ю.- Київ, 2004 p., с. 201
9. Біла Л. P., Ківалов С. В. Адміністративне право України: Навчально методичний посібник. — Вид. друге, перероб. і доп. . Одеса: Юридична література -2008 –312с.
10. Гель А. П. Семаков Г.С. Правоохоронні органи України: Курс лекцій. - К., 2000., с.311
11. Женунтій В., Біленчук П. Діяльність міліції чітке регулювання //Право України. 2005. - № 4. с.23., с.11
12. Заяць Н. Держава і соціальний захист громадян // Право України. 1999. - № 9.
13. Забарний Г.Г, Калюжний Р.А., Терещук О.В. Шкарупа В.К. Адміністративне право України.-К., 2001., с. 387
14. Законодавство України про адміністративну відповідальність // Бюллетень законодавства і юридичної практики України, Юрінком - 1997. - № 3

15. Молдован В.В. Правоохоронні органи. Курс лекцій: Навчальний посібник для студентів юридичних вузів та факультетів. К.: Юмана, 2007. , с. 265
16. Михеєнко М.М., Нор В.Т., Шибіко В.П. Кримінальний процесс України: Підручник.- 2-ге вид., перероб. і доп./. К.: Либідь, 2008., с. 305
17. Колпаков В.Н. Адміністративне право України: Загальна і особлива частини. Підруч. для ВНЗ - К., 2000 р.,с. 412
18. Ковальський В.С. Суд, правоохоронні та правозахисні органи України: Підручник. -К.,2006., с. 354
19. Колпаков В.К., Кузьменко О.В. Адміністративне право України: Підручник. 5-тєвид., стер. -К., 2003., с. 308
Інші роботи цього напряму