Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   160 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Підвищення якості обслуговування у готелі   (ID роботи: 2108)

Напрям: Готельно-ресторанний бізнес
Предмет: Ресторанний і готельний бізнес
Тип роботи: Курсова робота
Кількість сторінок: 44
Рік захисту: 2011
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Теоретичні аспекти поняття рівня обслуговування клієнтів готелів
1.1 Сутність поняття «рівень обслуговування»
1.2 Взаємозв'язок конкурентоспроможності організації та рівня
обслуговування клієнтів
1.3 Фактори, що впливають на рівень обслуговування клієнтів готелю
2. Аналіз рівня обслуговування в готелі «Соборний»
2.1 Загальноекономічна характеристика готелю «Соборний»
2.2 Аналіз рівня обслуговування в готелі «Соборний»
3. Шляхи вдосконалення рівня обслуговування в готелі «Соборний»
3.1 Впровадження заходів щодо вдосконалення доставки замовлення
в номер
3.2 Впровадження заходів щодо вдосконалення асортименту послуг,
що надаються
3.3 Розробка технічних і технологічних заходів щодо вдосконалення
якості обслуговування в готелі
Висновки
Список літератури
Додатки
Вступ
Вступ
1. Теоретичні аспекти поняття рівня обслуговування клієнтів готелів
1.1 Сутність поняття «рівень обслуговування»
1.2 Взаємозв'язок конкурентоспроможності організації та рівня
обслуговування клієнтів
1.3 Фактори, що впливають на рівень обслуговування клієнтів готелю
2. Аналіз рівня обслуговування в готелі «Соборний»
2.1 Загальноекономічна характеристика готелю «Соборний»
2.2 Аналіз рівня обслуговування в готелі «Соборний»
3. Шляхи вдосконалення рівня обслуговування в готелі «Соборний»
3.1 Впровадження заходів щодо вдосконалення доставки замовлення
в номер
3.2 Впровадження заходів щодо вдосконалення асортименту послуг,
що надаються
3.3 Розробка технічних і технологічних заходів щодо вдосконалення
якості обслуговування в готелі
Висновки
Список літератури
Додатки
Висновок
У курсовій роботі були розглянуті загальнотеоретичні питання рівня обслуговування клієнтів, які дозволили визначити, що рівень обслуговування характеризується асортиментом послуг, що надаються, наявністю різних видів зручностей, їх стилем та якістю.
Готелі, що наймають та утримують кращих у галузі співробітників – професіоналів і формують команду однодумців, створюють собі велику конкурентну перевагу, яку буде дуже важко перейняти або скопіювати конкурентам.
Рівень обслуговування характеризується асортиментом послуг, що надаються, наявністю різних видів зручностей, їх стилем і якістю.
До найважливіших характеристик послуги, що забезпечують її здатність задовольняти певні потреби, належать такі, як надійність, люб'язність, довірчість, доступність, комунікативність та уважне ставлення.
Персонал відіграє особливу роль у розвитку готельного підприємства Мотивація є одним з найважливіших факторів, що визначають поведінку працівника в трудовому процесі.
Гарним готелем традиційно вважається той, де весь персонал об'єднаний одними завданням – догодити гостеві.
Аналіз діяльності готелю «Соборний» показав, що підприємство в цілому є рентабельним і фінансово стійким. Однак готель зіштовхнувся із проблемою асортименту послуг, а саме з неповнотою додаткових послуг, що надаються в готелі.
У зв'язку з виявленою проблемою були запропоновані наступні заходи:
- удосконалення послуг обслуговування (можливість доставки замовлення в номер);
- удосконалення послуг обслуговування (удосконалення асортименту послуг, що надаються).
Розрахунок техніко-економічних показників ефективності проекту показав, що всі запропоновані заходи є економічно ефективними. Їх впровадження дозволить підвищити виторг, збільшити балансовий прибуток, тим самим підвищити рентабельність продажів.
У роботі також були докладно розглянуті такі технічні та технологічні заходи, як надання можливості виходу в Інтернет у всіх номерах та установка на всіх комп'ютерах відділу бронювання програм «Mail.ru», «Antispamer», антивірус Касперського.
Таким чином, поставлені цілі та завдання були виконані. Можна відзначити основні характерні риси підприємства: готель «Соборний» успішно функціонує на ринку, має стабільний попит з боку постійних клієнтів. Крім того, щороку число споживачів зростає. Розроблені заходи щодо вдосконалювання якості обслуговування збільшать їх кількість.
Література
1. Бобцов А.А., Лямін А.В., Чежин М.С. Прогрммное забезпечення для роботи в Інтернеті. – Спб., 2002. – 98 с.
2. Бондаренко Г.А. Менеджмент готелів і ресторанів. – М., 2006. – 150 с.
3. Вайншейг А. Бездоганний сервіс. Щоб кожний клієнт почував себе королем. – М., 2006. – 152 с.
4. Вовків Ю.Ф. Технологія готельного обслуговування. – М.: ФЕНІКС, 2005. – 210 с.
5. Герчикова І.Н. Менеджмент. – М.: ЮНИТИ, 2000 – 180 с.
6. Єфімова О.П. Економіка готелів і ресторанів. – М., 2006. – 170 с.
7. Зубків А.А., Чибисов С.І. Довідник працівника готельного господарства. – М.: Высш. шк., 2000. – 260 с.
8. Іванова Т.І. Корпоративні мережі зв'язку. – М., 2008. – 211.
9. Инькова Н.А. Сучасні інтернет – технології в комерційній діяльності. – М., 2007. – 189 с.
10. Леонтьев В.П. Безпека в мережі Інтернет. – М., 2008. – 256 с.
11. Лощинский В.М. Сервіровка й етикет стола. – Мінськ: Элайда, 2000. – 150 с.
12. Медлик С. Готельний бізнес. – М.: ЮНИТИ, 2005. – 250 с.
13. Петров М.І. Безпека й персонал – М., 2006. – 238 с.
14. Романович В. Сервісна діяльність. – М., 2006. – 250 с.
15. Русеев Д.С. Технології бездротового доступу. – М., 2002. – 352 с.
16. Семенов В.С., Калінінський І.М., Попова Н.А. Готельне господарство. – М.: ЮНИТИ, 2001. – 270 с.
17. Сорокіна А.В. Організація обслуговування в готелях і туристських комплексах. – М., 2007. – 351 с.
18. Чалова Н.В. Практикум для барменів і офіціантів по обслуговуванню відвідувачів у ресторанах. – М., 2002. – 352 с.
19. Чудновский А.Д. Туризм і готельне господарство. – М.: ЭКМОС, 2000. – 190 с.
20. Шахнович І. Мир зв'язку. Сучасні технології бездротового зв'язку. – М., 2006. – 288 с.
21. Сайт готелю «Соборний»: http://www.soborniy.zp.ua/
Інші роботи цього напряму