Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   48 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Систематичний ризик   (ID роботи: 1761)

Напрям: Економіка
Предмет: Економічне обгрунтування господарських рішень
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 16
Рік захисту: 2009
Мова: Українськa
План
Вступ
1.Поняття, причини та функції ризику
2.Класифікація ризиків
3.Очікувана доходність компанії
Висновки
Список використаних джерел
Вступ
У загальному розумінні ризиком називають невизначеність щодо настання тієї чи іншої події в майбутньому. Ризик вимірюється ймовірністю того, що очікувана подія не відбудеться і це призведе до небажаних наслідків. У підприємницькій діяльності ризик пов’язується насамперед з фінансовими втратами, що стають неминучими в разі реалізації певних ризиків.
Ризик є однією з найскладніших категорій, пов’язаних з результативністю господарської діяльності підприємства.
Діяльність підприємства пов'язана з багатьма ризикам, ступінь впливу яких на результати його діяльності значно підвищується з переходом до ринкової економіки. Ризики, що супроводжують цю діяльність, виділяють в окрему групу фінансових ризиків, що відіграють найбільш значиму роль в загальному “портфелі ризиків” підприємства.
Об’єктом дослідження роботи є систематичний ризик.
Систематичний ризик є частиною загального ризику, що залежить від загального стану економіки країни. Він впливає на всіх учасників господарського процесу й обумовлений динамікою інвестицій, оборотом зовнішньої торгівлі, змінами законодавчої бази й іншими факторами.
Від впливу цього ризику неможливо позбутися шляхом диверсифікованості портфеля. Цей ризик іноді в літературі називають ринковим ризиком.
У роботі розглядається поняття ризику, його класифікація, а також очікувана доходність компанії.
Висновок
Розвиток концепції ринкового господарювання відбувається з урахуванням багатьох труднощів, які є специфічними для сучасного стану вітчизняної економіки. Це виникає значною мірою через збої економічної політики в країні. Не визначені поки ще до кінця міри та форми державного втручання в економіку.
Очевидно, що в обстановці подібної невизначеності функціонувати компанії, фірмі, організації дуже складно, набагато складніше, ніж в умовах розвинутої ринкової економіки. Багато господарських акцій можуть бути просто визнані незаконними, що різко збільшує частку ризику.
В умовах ринкових відносин становлять особливий інтерес принципово нові можливості економічного аналізу, у якому проблема оцінки та обліку економічного ризику здобуває самостійне теоретичне та прикладне значення.
Введення принципу вільної взаємодії ринкових суб'єктів, забезпечення здорової ринкової конкуренції неминуче підвищують невизначеність та комерційний ризик. У цих умовах надзвичайно важко вибирати оптимальні рішення й передбачати їхні наслідки в сфері бізнесу. Тому комерційний ризик у системі ринкових відносин представляється об'єктивно необхідною категорією, що вимагає вдосконалювання теорії та практики господарського аналізу.
Література
1. Івченко І.Ю. Моделювання економічних ризиків і ризикових ситуацій. Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.
2. Клименко С.М., Дуброва О.С. Обґрунтування господарських рішень та оцінка ризиків: Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни. – К.: КНЕУ, 2006. – 188 с.
3. Сорока П.М. Економічні та фінансові ризики: Навчальний посібник для дистанційного навчання; За наук. ред. О.Д. Гудзинського. – К.: Університет «Україна», 2006. – 266 с.
4. Риск-менеджмент: Учебник / В.Н. Вяткин, И.В. Вяткин, В.А. Гамза и др. – М.: ИТК «Дашков и Ко», 2003. – 512 с.
5. Устенко О.Л. Предпринимательские риски: Основы теории, методология оценки и управление. – К.: Асеусвит, 1996. – 146 с.
6. Шапкин А.С. Экономические и финансовые риски: Оценка, управление, портфель инвестиций: Монография. – М.: Издательско-торговая корпорация «Дашков и Ко», 2003. – 544 с.
Інші роботи цього напряму