Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   48 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Методи аналізу господарських рішень   (ID роботи: 1760)

Напрям: Економіка
Предмет: Економічне обгрунтування господарських рішень
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 15
Рік захисту: 2009
Мова: Українськa
План
Вступ
1.Поняття та природа управлінських рішень
2.Процес прийняття управлінських рішень
3.Методи аналізу господарських рішень
3.1.Мозковий штурм (мозкова атака)
3.2.Аналоговий метод
3.3.Морфологічний аналіз
4. Принципи прийняття управлінських рішень
Висновки
Список використаних джерел
Вступ
Більшість управлінських рішень приймається в умовах ризику, що обумовлено низкою факторів: відсутністю повної інформації, наявністю протиборчих тенденцій, елементами випадковості та багато іншим.
У ринковій економіці підвищуються вимоги до забезпечення прийнятного рівня ризику та надійності планів і економічних рішень, бо за “ненадійність”, невиправдану ризикованість доводиться розраховуватися власними коштами. Зокрема, якщо економічна система буде мати низькі маневрові властивості, то це не дозволяє швидко реагувати на умови функціонування та розвитку, що постійно змінюються.
Об’єктом дослідження роботи є методи аналізу господарських рішень.
Теорією управлінських рішень сформульовано основні поняття щодо характеристики таких рішень, обґрунтовано теоретичні положення, методологію й організацію підготовки та прийняття рішень.
Управлінське рішення — це, власне, відповіді на запитання, в які строки, з витратою яких сил і коштів, в якому порядку, за якого розподілу обов’язків, прав і відповідальності, за якої організації контролю, з якими результатами має здійснюватися управлінський вплив.
Схема процесу прийняття управлінського рішення наведена у роботі графічно.
Висновок
Розвиток у країні ринкових відносин веде до появи конкуренції та збільшення економічного ризику, тобто до таких явищ, яких ми не знали за колишньої адміністративно-командної системи. Через те було б непростимою помилкою, обґрунтовуючи варіанти управлінських рішень, обминати можливу дію цих нових для нас факторів.
У першому розділі роботи було розглянуто поняття та природа управлінських рішень.
Управлінські рішення не можна розглядати як довільну дію. Передумовою підготовки та прийняття управлінського рішення завжди є наявність проблеми, тобто встановлення невідповідності між фактичним і бажаним станом діяльності виробничого, комерційного чи іншого об’єкта, невідповідності, яка перешкоджає ефективному функціонуванню, а також розвитку об’єкта.
У другому розділ розглянутий процес прийняття управлінських рішень. Блок-схема процесу прийняття управлінського рішення показана графічно.
У третьому розділі роботи розглянуті методи аналізу господарських рішень, такі як мозковий штурм (мозкова атака), аналоговий метод та морфологічний аналіз.
У четвертому розділі наведені принципи прийняття управлінських рішень, такі як недоцільно ризикувати більше, ніж це дозволяє розмір власного капіталу, необхідно заздалегідь передбачати можливі наслідки ризику, недоцільно ризикувати великим заради малого, позитивне рішення приймається тільки у випадку відсутності сумнівів, якщо вони є, то варто прийняти негативне рішення.
Література
1. Івченко І.Ю. Моделювання економічних ризиків і ризикових ситуацій. Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.
2. Василенко В.О. Терія і практика розробки управлінських рішень: Навч. пос. – К.: ЦУЛ, 2003. – 420 с.
3. Донець Л.І. Економічні ризики та методи їх вимірювання: Навчальний посібник. – К.: ЦУЛ, 2006. – 312 с.
4. Сорока П.М. Економічні та фінансові ризики: Навчальний посібник для дистанційного навчання; За наук. ред. О.Д. Гудзинського. – К.: Університет «Україна», 2006. – 266 с.
5. Риск-менеджмент: Учебник / В.Н. Вяткин, И.В. Вяткин, В.А. Гамза и др. – М.: ИТК «Дашков и Ко», 2003. – 512 с.
6. Устенко О.Л. Предпринимательские риски: Основы теории, методология оценки и управление. – К.: Асеусвит, 1996. – 146 с.
7. Шапкин А.С. Экономические и финансовые риски: Оценка, управление, портфель инвестиций: Монография. – М.: Издательско-торговая корпорация «Дашков и Ко», 2003. – 544 с.
Інші роботи цього напряму