Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   30 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Уніфікація норм про міжнародний договір купівлі-продажу   (ID роботи: 936)

Напрям: Право
Предмет: Міжнародне приватне право
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 24
Рік захисту: 2010
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Загальна характеристика уніфікованих норм про міжнародний договір купівлі-продажу
2. Віденська конвенція про міжнародний договір купівлі-продажу 1980 року
3. Відповідальність сторін по міжнародному договору купівлі-продажу
Висновок
Список використаних джерел
Вступ
Економічний обмін між виробником товару та його споживачем здійснюється здебільшого у формі купівлі-продажу. У міру розвитку світогосподарських зв'язків купівля-продаж дедалі більше стає формою реалізації міжнародного обміну, а його полем - вся планета. Міжнародна торгівля не визначає меж і переборює різні обмеження. У торгівельний обіг залучається дедалі більше об'єктів матеріального світу й коло послуг, що розширюються.
Розвиток міжнародних зв'язків, їх постійне розширення покликало до життя зовсім нові форми торгівлі, ускладнило взаємовідносини між покупцем і продавцем. Міжнародний характер торгівельних операцій не рідко виражається в тому, що покупець перебуває в одному кінці земної кулі, а продавець - у іншому. Але вони безпомилково знаходять один одного, чому сприяє розвиток різних посередницьких зв'язків і послуг, що також є новим, але здебільшого невід'ємним елементом купівлі-продажу.
Розвиток і різноманітність, привнесені в комерційні організації, позначились на правових формах купівлі-продажу. При цьому якщо раніше значна частина операцій регламентувалась звичаєм, то право стало дедалі більше витісняти звичай, але справедливо зазначиш, що право часто у відповідній йому формі лише закріплює звичай, перетворює звичаєву норму на норму права.
Дослідженню процесів, що відбуваються у міжнародній купівлі-продажу, присвячена дана робота.
При цьому об'єктом роботи є суспільні відносини, які складаються у процесі реалізації зобов'язальних правовідносин у галузі внутрішньодержавної та міжнародної торгівлі, незалежно від суб'єкта правовідносин, тобто незалежно від того, чи є учасники договору фізичними або юридичними особами. Об'єктом
Висновок
У світі існує кілька основних центрів уніфікації міжнародного приватного права. Це передусім Комісія ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ), Конференція ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), Гаазька конференція з міжнародного приватного права, Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА), а також така міжнародна неурядова організація, як Міжнародна торговельна палата (МТП). Крім того, міжнародні конвенції з окремих питань у цій сфері розробляються в рамках Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), Міжнародної організації праці (МОП), Світової організації торгівлі (СОТ), Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) тощо. При цьому уніфікація відбувається в двох напрямах: уніфікація матеріальних норм міжнародного приватного права та уніфікація колізійних норм.
На жаль, Україна є членом не всіх згаданих організацій, тому її участь в процесі уніфікації міжнародного приватного права є дещо обмеженою.
Необхідність уніфікації продиктована тим, що в міжнародній торгівлі істотну участь беруть юридичні особи. Юридичною базою діяльності цих осіб є різні національні правові системи. Ці системи далеко неоднозначні в регулюванні однотипних питань міжнародної торгівлі, і до того ж, вони нерідко дуже істотно розходяться з положеннями міжнародного торговельного права в таких питаннях.
У зв'язку з цим, із метою усунення складностей, пов'язаних із розбіжністю в регламентації аналогічних ситуацій, і спрощення міжнародно-правових відносин у торгівлі, прийнято, в міру можливості, усувати суперечності в різних правових положеннях шляхом їхньої уніфікації. Під такою уніфікацією розуміється "створення за допомогою міжнародних договорів однакових норм, що підлягають
Література
1. Бєляєв В.І. Структура і змістом міжнародного торгового контракту: Навчальний посібник. - Барнаул, 1993.
2. Богуславський М.М. Міжнародне приватне право. М., 1994.
3. Віденська конвенція про міжнародної купівлі-продажу товарів: Коментар. - М., 1994.
4. Зыкин И. С. Договор во внешнеэкономической деятельности. — М.: Междунар. отношения, 1990.
5. Как заключать международные торговые контракты. — К, 1992.
6. Контракт с инофирмой / Под общ. ред. М. Б. Биржакова. — СПб., 1995.
7. Коссак В. М. Застосування Віденської конвенції про міжнародний договір кугавлі-продажу в національному законодавстві України // Український часопис міжнародного права. — 1994. — № 1 - С 131-139.
8. Кравцов А .Ко Практикум за курсом " Громадянське, торгове і міжнародний приватне право " . - СПб., 1994.
9. Мартинов І.С. Сфера застосування, вибір права за Конвенцією ООН про договори міжнародної купівлі-продажу. // Держава право. 1993. № 9.
10. Мусин В. А. Международные торговые контракты. — Л.: Изд-во ЛГУ, 1986.
11. Пахомов В. Необхідно вдосконалити правове регулювання порядку ввезення в Україну давальницької сировини іноземного замовника // Право України. - 1996. -Ms 10. - С. 17-18.
12. Постанова Верховної Ради Союзу Радянських Соціалістичних Республік я стосовно приєднання Союзу CGP до Конвенції ООН про договори міжнародної купівлі-продажу товарів - від 23 травня 1990 Р. // Відомості СНР СРСР і ВР СРСР. 1990. № 23. У розділі ст. 428.
13. Фолсом Р. X., Гордон М. У., СпанголДж. А. Международные сделки. — М.: Логос, 1996. - С. 41-245.
Інші роботи цього напряму
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ МІЖНАРОДНИХ ТУРИСТИЧНИХ ВІДНОСИН
ЗАСТОСУВАННЯ КОЛІЗІЙНИХ НОРМ ЩОДО СПАДКУВАННЯ В МІЖНАРОДНОМУ ПРИВАТНОМУ ПРАВІ
Предмет і система міжнародного приватного права
ДОГОВІР ПОВІТРЯНОГО ЧАРТЕРУ У МІЖНАРОДНОМУ ПРИВАТНОМУ ПРАВІ
ПРИНЦИПИ МІЖНАРОДНИХ КОМЕРЦІЙНИХ ДОГОВОРІВ УНІДРУА ТА LEX MERCATORIA В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА
Виконання іноземних арбітражних рішень
Джерела міжнародного приватного трудового права
Юридична особа як суб’єкт міжнародних приватноправових відносин
Поняття міжнародного приватного права
ДОГОВОР ФАКТОРИНГА
Контрольна міжнародне приватне право
Виконання судових доручень у міжнародному приватному праві
ПРОБЛЕМЫ ПРАВОВОГО РЕГУЛИРОВАНИЯ РЫНКА ЦЕННЫХ БУМАГ В УКРАИНЕ
Правове регулювання статусу фізичних осіб в міжнародному приватному праві
Держава, як суб'єкт міжнародного приватного права