Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   200 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Формування і оцінювання потенціалу АТП"Західукртранс"   (ID роботи: 8908)

Напрям: Економіка підприємства
Предмет: Потенціал і розвиток підприємства
Тип роботи: Курсова робота
Кількість сторінок: 42
Рік захисту: 2021
ВУЗ: Національний Транспортний Університет (НТУ)
Мова: Українськa
План
Вступ
Розділ 1. Теоретичні основи формування і оцінювання потенціалу підприємства
1.1. Сутнісна характеристика потенціалу підприємства
1.2. Оцінювання потенціалу підприємства
Розділ 2. Оцінювання потенціалу АТП «Західукртранс»
2.1. Загальна характеристика АТП «Західукртранс»
2.2. Оцінка трудового потенціалу АТП «Західукртранс»
2.3. Оцінка економічного потенціалу підприємства
Розділ 3. Шляхи вдосконалення потенціалу підприємства АТП «Західукртранс»
3.1. Проблема потенціалу підприємства
3.2. Рекомендації щодо покращення потенціалу підприємства
Висновок
Список використаної літератури
Додатки
Вступ
В умовах ринку, що характеризуються нестабільністю цілей підприємства, обумовленою мінливістю попиту та пропозиції, цін на товари і фактори виробництва, змінами в конкурентному середовищі та іншими макро- і мікроекономічними факторами, однією з першочергових задач керівництва підприємства стає формування й оцінка поточних та перспективних можливостей підприємства, тобто його потенціалу.
Потенціалу підприємства виступає тим «компасом», що в найбільш загальному вигляді відображає як вже досягнутий рівень його розвитку, так і вказує орієнтири на майбутнє. З цих причин особливої актуальності набувають проблеми визначення сутності потенціалу підприємства, виокремлення складових його структури та визначення чинників, що впливають на розвиток. Невирішеність даних проблем унеможливлює постанову реальних цілей розвитку конкретного підприємства, ускладнює вибір шляхів їх досягнення і не дозволяє спрогнозувати майбутнє. Все це вимагає активізації наукових досліджень та посиленої уваги науковців до зазначених проблем.
Зміст категорії «потенціал підприємства» досліджується науковцями з різних сторін, але до теперішнього часу не створено не те що єдиного підходу до визначення даної категорії, а навіть не здійснено спроб узагальнити існуючі погляди на цей феномен. Іншою проблемою є те, що серед дослідників не існує єдності щодо складових потенціалу підприємства і, відповідно, не створено адекватних методик його оцінювання.
Незважаючи на значну кількість наукових праць, в яких розглядається потенціал підприємства, вчені-економісти до теперішнього часу не дійшли до певного однозначного визначення даного терміну. Надзвичайна актуальність дослідження потенціалу підприємства для забезпечення економічного розвитку і складність даного поняття за змістом призвели до появи доволі різних підходів у його тлумаченні.
Сутність та особливості оцінювання потенціалу підприємств розглядали в своїх працях такі вчені, як: Должанський І.З., Жилінська Л.О., Загорна Т.О., Карпенко Ю.В., Касьянова Н.В., Солоха Д.В., Олексюк О.І., Рєпіна І.М., Ровенська В.В., Турило А.А., Федонін О.С., Шкроміда Н.Я. та інші.
Мета курсової роботи – освоєння і реалізація методики формування і оцінювання потенціалу підприємства.
Для реалізації поставленої мети в роботі вирішено такі завдання:
- навести сутнісну характеристику потенціалу підприємства;
- розглянути особливості проведення оцінювання потенціалу підприємства;
- навести загальну характеристику АТП «Західукртранс»;
- оцінити трудовий та економічний потенціал АТП «Західукртранс»;
- запропонувати шляхи вдосконалення потенціалу підприємства АТП «Західукртранс».
Об’єктом дослідження роботи виступає АТП «Західукртранс».
Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти формування і оцінювання потенціалу підприємства.
В роботі використовувалась сукупність методів, таких як: теоретичного узагальнення, метод наукових абстракцій, індукції та дедукції, аналізу та синтезу – для уточнення економічних категорій; статистичні та графічні методи – для аналізу діяльності підприємства; порівняння – для діагностики потенціалу підприємства; логічного узагальнення – при формулюванні висновків.
Інформаційну основу дослідження сформували матеріали періодичних та Інтернет-видань, науково-практичних конференцій, нормативні та довідкові матеріали, а також звітні дані підприємства.
Висновок
Підсумовуючи вищевикладене, приходимо до висновку, що розглянуті теоретичні підходи щодо визначення сутності категорії «потенціал підприємства» дозволяють більш докладно та ґрунтовно підійти до з’ясування сутності даного поняття, удосконалення класифікації основних видів потенціалу підприємства.
Застосовуючи зазначені концептуальні підходи, в роботі розмежовано поняття «економічний», «виробничий» та «ринковий» потенціали підприємства, а також визначено основні показники для їх оцінювання.
Головними факторами, що визначають потенціал підприємства, є: система управління, фінанси, персонал, стиль керівництва, маркетинг, товар, виробництво, збут, постачання, ексклюзивні можливості, загальна ефективність. Зазначені фактори можна використати для з’ясування поточного потенціалу підприємства та для визначення його можливого потенціалу.
В роботі було виділено особливості оцінки інноваційного потенціалу підприємства, який відіграє вирішальну роль у формуванні перманентної конкурентоспроможності підприємства, оскільки визначає «кінцевий потенціал підприємства», в якості якого і виступають ринковий або економічний потенціали.
Оцінка потенціалу була проведена в роботі на прикладі АТП «Західукртранс», яке є одним з лідерів на ринку міжнародних автомобільних перевезень в Україні.
Трудовий потенціал пiдприємства, який був проаналізований в роботі на прикладі АТП «Західукртранс» за 2017-2019 роки, вiдiграє провiдну роль у розв’язанні науково-технiчних, органiзацiйних та економічних завдань господарювання. Стан забезпечення пiдприємства робочою силою, її якість та раціональне використання значною мірою визначають органiзацiйно-технiчний рiвень виробництва, створюють умови високої конкурентоспроможності та фінансової стабiльностi.
Провівши в роботі оцінку трудового потенціалу АТП «Західукртранс», в роботі було з’ясовано, що на підприємстві працюють переважно кваліфіковані спеціалісти. Малокваліфікованого персоналу на підприємстві немає. Провівши оцінку руху персоналу АТП «Західукртранс» за 2017-2019 роки, в роботі було з’ясовано, що середня чисельність працівників підприємства протягом аналізованого періоду мала тенденцію до зниження. Кількість прийнятих та звільнених працівників також постійно знижувалась. Плинність кадрів на АТП «Західукртранс» є дуже низькою. Це є позитивною тенденцією в діяльності підприємства. Основними причинами звільнення працівників є низький рівень заробітної плати на підприємстві, а також відсутність конкурсного набору при прийнятті на роботу, навчання кадрів та підвищення їх кваліфікації.
Провівши оцінку основних показників економічної діяльності підприємства за 2017-2019 роки, в роботі було з’ясовано, що підприємство працювало досить ефективно, отримувало прибутки, а середньорічна вартість основних засобів, оборотних та необоротних активів, власного капіталу та зобов’язань мала тенденцію до зростання.
Для оцінки економічного потенціалу підприємства необхідно розробляти відповідні методи, що дозволяють визначити не тільки сам потенціал, а й ефективність його використання. Іноді підприємству для отримання більш високих показників фінансово-економічної діяльності зовсім необов'язково збільшувати свій потенціал, а достатньо підвищити ефективність його використання.
Керівництву АТП «Західукртранс», по-перше, доцільно змінити власні погляди на роль мотивації та перетворити її допоміжного засобу досягнення результату на мету розвитку та діяльності персоналу. По-друге, керівництву в своїй діяльності постійно необхідно забезпечувати оптимальне поєднання принципів загального та специфічного підходів до мотивації персоналу. По-третє, обов’язковим в практичній діяльності є врахування ступеня розвитку підприємства з позицій можливостей застосування мотиваційного механізму управління персоналом.
АТП «Західукртранс» також необхідно звернути увагу на вдосконалення заходів нематеріального стимулювання праці персоналу підприємства.
Література
1. Асмолова І.М. Оцінка управління економічним потенціалом приватного підприємства / І.М. Асмолова // Економіка і організація управління. – 2010. – № 2(8). – С. 93-97.
2. Герасимчук З.В., Ковальська Л.Л. Управління потенціалом підприємства: Навчальний посібник. – Луцьк: «Волинські старожитності», 2012. – 336 с.
3. Добикіна О.К., Рижиков В.С., Касьянюк С.В., Кокотко М.Є., Костенко Т.Д., Герасимов А.А. Потенціал підприємства: формування та оцінка: Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 208 с.
4. Жилінська Л.О. Основні підходи до оцінки економічного потенціалу підприємства / Л.О. Жилінська // Економічний часопис-ХХІ. – 2012. – № 9-10. – С. 53-56.
5. Іванов В.Б., Кохась О.М., Хмелевський С.М. Потенціал підприємства: Науково-метод. посіб. – К.: Кондор, 2009. – 300 с.
6. Карпенко Ю.В. Класифікаційний аспект економічної категорії «потенціал» / Ю.В. Карпенко // Коммунальное хозяйство городов: Науч.–техн. сб. Вып. 48. – К.: Техніка, 2003. – С. 109-113.
7. Касьянова Н.В., Солоха Д.В. Потенціал підприємства: формування та використання. – 2-е вид. – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 248 с.
8. Климчук А.О. Мотивація персоналу як складова ефективного управління підприємством / А.О. Климчук // Вісник соціально-економічних досліджень. – 2016. – № 1. – С. 135-141.
9. Кузнєцова Т.В., Красовська Ю.В., Подлевська О.М. Управління потенціалом підприємства: Навчальний посібник. – Рівне: НУВГП, 2017. – 196 с.
10. Кузьмін О.Є. Діагностика потенціалу підприємства / О.Є. Кузьмін, О.Г. Мельник // Марктинг і менеджмент інновацій. – 2011. – № 1. – 155-166.
11. Лагун М.І. Економічний потенціал як основа розвитку бізнесу / М.І. Лагун // Формування ринкових відносин в Україні. – 2008 . – № 5. – С. 77-82.
12. Лапін Є.В. Економічний потенціал підприємств промисловості: формування, оцінка, управління: автореф. дис…. д-р екон. наук: 08.07.01 / Лапін Євген Васильович. – Х.: ХНЄУ, 2006. – 40 с.
13. Мартиновський В.С. Методичні підходи до оцінки економічного потенціалу підприємств / В.С. Мартиновський, В.Г. Кравець // Економіка харчової промисловості. – 2015. – № 3(7). – С. 50-54.
14. Отенко И.П. Механизм управления потенциалом предприятия: научное издание / И.П. Отенко, Л.М. Малярец. – Харьков: Изд. ХГЭУ, 2003. – 220 с.
15. Оцінка потенціалу підприємства: конспект лекцій / укладачі: Є.В. Мішенін, О.М. Дутченко, Т.О. Семененко. – Суми: Сумський державний університет, 2017. – 113 с.
16. Пан М.П. Конспект лекцій з дисципліни «Управління потенціалом підприємства» (для студентів 5 курсу денної і заочної форм навчання спеціальності 7.03050401 та 8.03050401 «Економіка підприємства») / М.П. Пан, В.І. Торкатюк, О.С. Вороніна; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. – Х.: ХНАМГ, 2011. – 159 с.
17. Плікус І.Й. Потенціал підприємства, його оцінка й трансформація: економічна та бухгалтерська інтерпретація / І.Й. Плікус // Фінанси України. – 2012. – № 4. – С. 91-105.
18. Потенціал і розвиток підприємства. Конспект лекцій для студентів спеціальності «Економіка підприємства» денної та заочної форм навчання / Ковальська Л.Л., Оксенюк К.І. – Луцьк: РВВ ЛНТУ, 2011. – 124 с.
19. Продіус О. Мотивація персоналу як головний фактор підвищення ефективності діяльності підприємства / О. Продіус, М. Олексієв // Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]. – 2015. – № 12. – С. 188-200.
20. Ровенська В.В. Потенціал підприємства: сутність, структура та загальні підходи до формування / В.В. Ровенська // Теоретичні і практичні аспекти економіки та інтелектуальної власності. – 2012. – № 1(3). – С. 66-71.
21. Ровенська В.В. Оцінка формування та використання трудового потенціалу промислового підприємства / В.В. Ровенська // Економіка і організація управління. – 2014. – № 3(19). – С. 215-220.
22. Сайт АТП «Західукртранс»: http://westukrtrans.com
23. Труш Ю.Л. Мотивація персоналу на підприємствах у сучасних умовах господарювання / Ю.Л. Труш, А.О. Гриценко // Формування ринкових відносин в Україні. – 2016. – № 2. – С. 98-101.
24. Турило А.А. Потенціал підприємства: сутність та методологічні підходи до визначення / А.А. Турило // Економічний вісник. – 2014. – № 3. – С. 65-71.
25. Узун М.В. Формування системи мотивації персоналу на підприємстві / М.В. Узун, П. Бурак // Теоретичні і практичні аспекти економіки та інтелектуальної власності: збірник наукових праць / ДВНЗ «ПДТУ». – Маріуполь, 2017. – № 15. – С. 176-181.
26. Управління потенціалом підприємства: навч. посіб. / І.З. Должанський, Т.О. Загорна, О.О. Удалих. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 362 с.
27. Управление потенциалом предприятия: учебное пособие / И.З. Должанский, Т.О. Загорная, О.А. Удалых, И.Н. Герасименко, В.Н. Ращупкина. – Макеевский эконом. – гуман. Инс.-т. – Донецк: СПД Куприянов, 2010. – 352 с.
28. Федонін О.С. Потенціал підприємства: формування та оцінка: навч. пос. / О.С. Федонін, І.М. Рєпіна, О.І. Олексюк. – К.: КНЕУ, 2004. – 316 с.
29. Шкроміда Н.Я. Комплексна оцінка економічного потенціалу суб’єктів господарювання / Н.Я. Шкроміда // Економічний аналіз : Зб. наук праць. – Тернопіль: Економічна думка. Тернопіль: ТНУ, 2011. – Вип. 9, ч.1. – С. 383-386.
30. Штагер Г.М. Мотивація – як одна з важливих функцій ефективного управління персоналу / Г.М. Штагер, І.І. Стешенко // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. – 2015. – № 30(2). – С. 478-480.
Додаткова iнформацiя
42 сторінки + додатки