Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   80 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Обліково-аналітичне забезпечення економічної безпеки підприємства   (ID роботи: 8301)

Напрям: Економіка
Предмет: Економічна безпека
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 18
Рік захисту: 2018
ВУЗ: Національна Академія Статистики, Обліку та Аудиту (НАСОА)
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Зміст інфляції та інфляційних процесів
2. Формування безпеки інфляційних процесів
3. Оцінювання безпеки інфляційних процесів
Висновки
Список використаної літератури
Вступ
Інфляція є складним, багатостороннім явищем, причини якого полягають у взаємодії факторів сфери виробництва і сфери грошового обігу. Інфляція зовні виглядає як знецінення грошей внаслідок їхньої надмірної емісії, яка супроводжується зростанням цін на товари та послуги. Проте це лише форма прояву, а не глибинна сутність і причина інфляції.
Приймаючи до уваги те, що інфляція, яка формуються під впливом внутрішніх і зовнішніх факторів є наслідком порушення економічної рівноваги, питання щодо визначення причин і наслідків її виникнення, формування запобіжних заходів щодо знецінення грошей та стабілізації національної економіки набуває особливої актуальності для країн з перехідною економікою, до складу яких віднесено й Україну.
Різноманіття підходів пов’язано з тим, що фактори внутрішнього та зовнішнього впливу змінюють передумови її виникнення, а відповідно і шляхи її подолання, тому дослідження даної проблематики має бути продовжено.
Водночас, поступальний соціально-економічний розвиток держави неможливий без фінансової стабільності, але їй на заваді стає висока і мінлива інфляція, що, у свою чергу, формує специфічну категорію інфляційну безпеку.
Питання оцінювання безпеки інфляційних процесів в сучасних умовах стає надзвичайно актуальним та потребує окремого дослідження.
Метою виконання роботи є дослідження проблем оцінювання безпеки інфляційних процесів в сучасних умовах.
Висновок
За результатами виконання роботи можна зробити наступні висновки:
Визначено, що інфляція це знецінення грошей, що виявляється у зростанні цін. У докапіталістичну епоху знецінення грошей відбувалося внаслідок втрати довіри до монет, в яких при карбуванні закладалося менше металу порівняно з офіційно встановленою кількістю, або внаслідок зниження вартості виробництва.
Встановлено, що важливим проявом інфляції є зростання цін. Однак інфляція не може бути пов'язана лише суто з грошовим феноменом. Це складне соціально-економічне явище, породжене диспропорційністю відтворення в різних сферах ринкового господарства, наслідок дисбалансу між сукупним попитом і сукупною пропозицією.
Обгрунтовано, що поступальний соціально-економічний розвиток держави неможливий без фінансової стабільності, але їй на заваді стає висока і мінлива інфляція, що, у свою чергу, формує специфічну категорію інфляційну безпеку. Розрізняють інфляцію попиту і інфляцію пропозиції (витрат виробництва).
Показники інфляційної безпеки покликані дати кількісну оцінку інфляційних процесів. Інфляція, відповідно до монетаристської теорії грошей, повинна вимірюватися надлишком грошової маси в обігу. На практиці це зробити складно, тому вимірювання інфляції зводиться до теорії зростання цін, а саме до визначення основних видів індексів цін.
В якості непрямого показника при оцінці безпеки інфляційних процесів використовуються дані про ставлення товарних запасів до суми грошових вкладів населення (скорочення запасів і зростання вкладів свідчать про підвищення ступеня інфляційного напруги). Дані про перевищення доходів населення над витратами у відсотках до доходів також можуть характеризувати рівень інфляції.
Література
1. Базилевич В.Д. Економічна теорія: Політекономія: підручник / За ред. В.Д. Базилевича. – 7-ме вид., стер. – К.: Знання-Прес, 2012. – 719 с.
2. Гальчинський А. Теорія грошей : [навч.-метод. посіб.] / А. Гальчинський. – К. : Основа, 2013. – 414 с.
3. Ганусик Ю.Б. Закономірності розвитку інфляції в Україні в умовах циклічності [Електронний ресурс]: Глобальні та національні проблеми економіки, Вип. № 5, 2015. – С. 818-825. – Режим доступу: http://globalnational.in.ua/archive/5-2015/167.pdf
4. Інфляція в Україні: минуле, сьогодення та майбутнє. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://voxukraine.org/2015/03/31/inflation-in-ukraine-past-present-and-future-ukr/#imageclose-7561
5. Мочерний С.В. Основи економічної теорії / За ред. С.В. Мочерного. – К.: Академія, 2011. – 463 c.
6. Радіонов Ю.Д. Фінансова безпека України: проблеми та шляхи забезпечення [Електронний ресурс]: Економiка та держава, Вип. № 11, 2015. – Режим доступу: http://www.economy.in.ua/pdf/11_2015/16.pdf
7. Рибалкін В.О. Основи економічної теорії: посібник / В.О. Рибалкін, М.О. Хмелевський, Т.І. Біленко та ін. – Київ: ВЦ «Академія», 2012. – 352 с.
8. Сірко А.В. Економічна теорія. Політекономія: навч. посібник / А.В. Сірко. – К.: Центр учбової літератури, 2014. – 416 с.
9. Сусіденко Ю.В. Вплив інфляційних процесів на економіку України / Ю.В. Сусіденко // Економічний аналіз ; редкол. : В.А. Дерій [та ін.]. – 2016. – Т. 18. – № 1. – С. 88–92.
10. Тіверіадська Л.В., Якименко А.М. Інфляційні процеси та їх соціально-економічні наслідки в Україні / Л.В. Тіверіадська, А.М. Якименко // Економічний простір. – 2015. – № 93. – С. 175–188.
Інші роботи цього напряму