Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   90 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Статистика вивчення стану, руху та ефективності використання основних засобів добувної галузі промисловості   (ID роботи: 683)

Напрям: Статистика
Предмет: Статистика праці
Тип роботи: Курсова робота
Кількість сторінок: 43
Рік захисту: 2009
ВУЗ: Київський Національний Економічний Університет ім. Вадима Гетьмана (КНЕУ)
Мова: Українськa
План
ЗМІСТ
Вступ
Розділ І. Теоретичні основи статистичного дослідження ефективності використання основних засобів
1.1 Показники стану , руху та ефективності використання основних засобів
1.2 Індексний аналіз ефективності використання основних засобів
Розділ ІІ. Економіко-статистичний аналіз ефективності використання основних засобів в добувній промислововсті
2.1 Статистичний аналіз складу, структури і динаміки основних засобів
2.2 Баланс основних засобів, показники їх відтворення та фондозабезпеченності
2.3 Застосування методу групувань в статистичному аналізі використання основних засобів
2.4 Кореляційний аналіз впливу факторів на рівень фондовіддачі
2.5 Визначення тенденції факторів, які впливають на фондовіддачу і їх рівня на перспективу
Розділ ІІІ. Економічно-статистичний аналіз економічної ефективності використання основних засобів і резерви їх підвищення
Висновки
Список використаної літератури
Вступ
Вступ
Статистика як суспільна наука вивчає стан і розвиток людського суспільства, включаючи матеріальні умови його життя, тобто суспільне виробництво. Але суспільство і суспільне виробництво є об'єктом вивчення багатьох наук: історичного матеріалізму, політичної економії, економічної географії, суспільствознавства, права, економіки галузей народного господарства і інші. Всі ці дисципліни, незважаючи на тісний зв'язок між собою, не повторюють одна одну, а мають свій зміст і свої методи. Що ж представляє собою специфічний предмет статистики?
Предметом статистики як суспільної науки є особливі об'єктивні ознаки стану і розвитку суспільства і матеріальних умов його життя. Такі ознаки одержали назву об'єктивних статистичних показників. На відміну від звичайних ознак, які означають лише якісну подібність чи відмінність, статистичні показники, що дають міру масовим явищам, представляють собою ознаки більш складного складу. Об'єктивні статистичні показники як особливі об'єктивні ознаки характеризуються такими якостями.
По-перше, це ознаки, які представляють собою єдність якісних і кількісних сторін явищ, тобто ознаки, що мають певний зміст і відповідну цьому змісту величину (міра явищ).
По-друге, це загальні ознаки, тобто ознаки, які відносяться не до одиничного факту чи випадку, а охоплюють всю сукупність фактів або одиниць спостереження цього роду, цієї якості. Пізнання таких ознак неможливе без статистичного зведення, яке забезпечує перехід від індивідуальних характеристик одиниць сукупності до узагальнених характеристик сукупності; це дало основу статистикам називати їх зведеними ознаками. Статистичний показник як загальна ознака завжди передбачає визначену кількість сукупності (в абсолютному показнику кількість – складова частина величини; в середній величині кількість передбачається як один із членів відношення, результатом якого є сама середня); він також містить в згорнутому виді визначену варіацію охоплених (узагальнених) ним індивідуальних величин. Ця варіація отримує міру в вигляді особливого показника.
По-третє, це ознаки реального суспільства в той чи інший період або момент його розвитку, тобто ознаки історично конкретні.
По-четверте, це ознаки, істотні для характеристик стану і розвитку суспільства, ознаки, які виявляють закономірність його розвитку.
Кожний, навіть самий простий, статистичний показник як об'єктивна ознака того чи іншого явища життя суспільства.
Об'єктивні статистичні показники тих або інших явищ не можна представити як те, що знаходиться поза цими явищами, бо вони – об'єктивні сторони цих явищ.
Отже предмет роботи складає аналіз основних засобів добувної промисловості
Об’єктом роботи виступаю статичні показники добувної промисловості.
Мета роботи. Дослідити на основі наведених даних динаміку та взаємозв’язки основних статичних показників господарств.
Структура роботи обумовлена обраною темою. Отже, робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, та списку літератури.
Висновок
Висновки
Ціллю курсової роботи є аналіз виконання плану забезпеченості господарства основними засобами, виявити комплекс недостатніх агрегатів та обладнання і намітити шляхи їх поповнення, аналіз структури основних засобів , динаміки її зміни та виявити причини відхилень з порівнянням з минулим періодом.
В теперішній час велику увагу приділяють заходам в подальшому обсягу усіх галузей видобувної промисловості, вірному розміщенню їх з урахуванням грунто-кліматичних особливостей районів та окремих х підприємств.
Статистика видобувної пролмисловості, користуючись даними бухгалтерського обліку про наявність, рух і збереження основних засобів, ставить перед собою такі завдання:
- забезпечити надходження і розробку інформації, що характеризує кількість і склад основних фондів;
- вивчити динаміку основних фондів;
- характеризувати використання основних фондів і на основі економіко-статистичного аналізу сприяти підвищенню ефективності їх застосування;
- вдосконалювати систему показників ефективності використання основних фондів в умовах добувної промислововсті;
- вивчати кількість і ефективність капітальних вкладень вдобувну промисловость.
Основними шляхами ефективного використання основних виробничих фондів є удосконалення їх структури. З підвищенням питомої ваги машин, обладнання та транспортних засобів фондовіддача зростає. Необхідно знизити матеріаломісткість продукції, дотримуватися режиму економії та ощадливості.
Основними показниками ефективності використання основних засобів – є фондовіддача, яка характеризує відношення вартості валової продукції до вартості основних засобів.
Показник фондовіддачі тим більше, чим вища вартість валової продукції та нижче вартість основних засобів. Таким чином, можна сказати, що при незмінній вартості основних засобів, фондовіддача буде зростати прямо пропорційно зростанню вартості валової продукції. Тоді при зміні вартості валової продукції, фондовіддача буде знижатись в співвідношенні з зростанням вартості основних засобів.
Необхідно зазначити, що шахта "Засядько" знаходиться на стадії підйому, але після де яких порівняних характеристик з підприємствами інших районів ми спостерігаємо тенденцію зниження видобтку руди.
Література
Список використаної літератури
1. Елисеева А.Н., Юзбашев В.К. Общая теория статистики. – М. Финансы и статистика, 1995г.
2. Мармоза А.Т. Теорія статистики: Навчальний посібник. – К.: Ельга, Ніка-Центр, 2003. – 392 с.
3. Опря А.Т. Статистика. Підручник, К.: Урожай, 1996. – 448 с.
4. Пальян В.С., Ерина А.М. Теория статистики. Практикум., 1997г.
5. Сборник задач по общей теории статистики (под ред. Серга), М.: Филинъ, 2001. – 360 с.
6. Статистика. Збірник задач. / Під ред. А.В.Головач, 1994р.
7. Статистика. Підручник . За ред. А.В.Головача, А.М. Єріної, О.В. Козирєва, К.: Вища школа, 1993. – 623 с.
8. Статистика: Підручник / А.В.Головач, А.М. Єріна, О.В. Козирєв та ін.; За ред. А.В. Головача, А.М. Єріної, О.В. Козирєва. – К.: Вища шк., 1993р.
9. Статистика: Підручник / СС. Герасименко, А.В.Головач, А.М. Єріна та ін.; За ред.докт.екон.наук С.С.Герасименко – К.: КНЕЦ, 2000р.
10. Степаненко М. В. Статистика: Навчальний посібник. – К.: Вища школа, 1991. – 205 с.