Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   200 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Управлінський облік: облік, аналіз та контроль витрат на виробництво продукції (на прикладі ТОВ “Підприємство Пластик Карта”)   (ID роботи: 621)

Напрям: Облік і аудит
Предмет: Управлінський облік
Тип роботи: Магістерська робота
Кількість сторінок: 115
Рік захисту: 2008
ВУЗ: Київський Славістичний Університет (КСУ)
Спеціальність (факультет): Інститут економіки та управління
Курс: 6
Мова: Українськa
План
ЗМІСТ

ВСТУП
РОЗДІЛ 1 Теоретичні положення і економічна сутність витрат на виробництво продукції
1.1. Економічна сутність витрат та класифікація витрат на виробництво продукції
1.2. Огляд літературних джерел з питань управлінського обліку витрат на виробництво продукції
РОЗДІЛ 2 Методика і організація обліку витрат на виробництво продукції
2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства ТОВ „Підприємство Пластик Карта”
2.2. Документальне оформлення обліку витрат підприємства
2.3. Організація обліку витрат на виробництво продукції
2.4. Шляхи удосконалення обліку витрат на виробництво продукції
РОЗДІЛ 3 Методика і організація аналізу витрат на виробництво продукції
3.1. Організаційно-інформаційна модель аналізу витрат на виробництво продукції
3.2. Загальний аналіз витрат на виробництво продукції
3.3. Маржинальний аналіз на виробництво продукції
3.4. Шляхи удосконалення аналізу витрат на виробництво продукції
РОЗДІЛ 4 Методика і організація контролю витрат на виробництво продукції
4.1. Сутність контролю витрат, його цілі та завдання
4.2. Організація контролю витрат на підприємтсві
4.3. Шляхи вдосконалення контролю витрат на виробництво продукції
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
ДОДАТКИ 96
Вступ
ВСТУП

Підприємницьку діяльність можна здійснювати в різних галузях економіки й у різних організаційно-правових формах. Але незалежно від форми та сфери діяльності реалізація функцій бізнесу потребує залучення певного капіталу для фінансування операцій. Успіх бізнесу безпосередньо залежить від ефективного використання в процесі господарських операцій наявних ресурсів. Використання ресурсів це є витрати підприємства. Витрати підприємства є одним із найважливіших і одним із трудомістких об’єктів обліку, контролю, аналізу. Від правильності їх визначення залежить точність розрахунку фінансового результату діяльності підприємства. Отже, тема витрат є актуальною для будь-якого підприємства, яке здійснює виробництво продукції (робіт, послуг).
Метою виконання даної магістерської роботи є огляд та вивчення літературних джерел з питань управлінського обліку витрат на виробництво продукції і практики обліку, аналізу і контролю витрат на виробництво продукції, узгодження пропозицій про їх удосконалення.
Об'єктом дослідження є витрати діяльності ТОВ “Підприємство Пластик Карта” на прикладі якого виконана дана магістерська робота.
Облік витрат на виробництво базується на таких принципах:
1. Облік витрат здійснюється на основі відповідних документів, які підтверджують здійснення цих витрат.
2. Облік витрат ведеться по періодах їх здійснення незалежно від часу оплати витрат.
3. Перелік витрат, які відносять до процесу виробництва, регламентується певними нормативно-правовими актами, зокрема, національними положеннями (стандартами), а також галузевими інструкціями.
Перед обліком витрат звітного періоду поставлені такі важливі завдання:
· постійний контроль за правильним і нормативним використанням сировини, матеріалів, палива, електроенергії, витрат на оплату праці, а також дотримання кошторисів видатків на обслуговування виробництва і управління;
· встановлення непродуктивних витрат і втрат у виробництві з метою попередження їх виникнення;
· своєчасне і точне визначення і віднесення фактичних витрат, пов’язаних з виробництвом продукції;
· вірогідне відображення і визначення в обліку фактичної собівартості виготовленої продукції.
Процес формування та розвитку управлінського обліку можна поділити на три етапи.
Тривалий час бухгалтерський облік був лише засобом реєстрації господарських операцій методом подвійного запису і складання фінансової звітності. Облік витрат (виробничий облік), як частина бухгалтерського обліку, здійснював тільки узагальнення витрат для калькулювання собівартості продукції. Проте, вже на початку XX століття стало зрозуміло, що традиційний облік не повною мірою задовольняє потреби управління в умовах загострення конкуренції, ускладнення технології та організації виробництва. Внаслідок цього на основі розробки методів нормування праці (система Ф. Тейлора) було посилено контрольну функцію обліку через застосування системи калькулювання стандартних витрат і оперативного аналізу відхилень.
Другий етап розвитку управлінського обліку почався в середині 30-х років і був пов'язаний, насамперед, з розробкою системи калькулювання змінних витрат (яка отримала назву "директ-костинг") та обліку за центрами відповідальності.
Внаслідок запровадження цих систем сформувалась окрема підсистема бухгалтерського обліку, яка застосовувала не тільки грошові вимірники, і була орієнтована не на потреби калькулювання продукції для складання офіційної звітності, а на прийняття поточних управлінських рішень.
Отже, можна вважати, що управлінський облік як самостійна система сформувався в середині 50-х років. Саме відтоді він є обов'язковим початковим курсом в університетах США, а згодом в інших країнах світу.
Третій етап розвитку управлінського обліку почався в середині 70«х років у зв'язку з посиленням ролі стратегічного управління в умовах глобальних змін у технології та в системах управління.
Якщо до цього часу управлінський облік був орієнтований лише на управління виробництвом, то тепер він дедалі більше перетворюється на стратегічний управлінський облік.
Управлінський облік як самостійна наука. Сучасний управлінський облік, використовуючи зовнішню та внутрішню інформацію, забезпечує потреби не тільки виробництва, а й маркетингу, управління дослідженнями та інших функцій бізнесу. Він здійснює аналіз діяльності з урахуванням як поточних, так і довгострокових цілей, розробляє методи отримання, збору інформації про вирішальні фактори успіху: якість, інновації, час тощо.
Під управлінським обліком розуміють процес виявлення, вимірювання, накопичення, аналізу, підготовки, інтерпретації та передачі інформації, що використовується управлінською ланкою для планування, оцінки, аналізу та контролю всередині підприємства.
При виконанні даної магістерської роботи використані законодавчі та нормативні документи, наукові публікації та статті вчених–економістів: Бутинця Ф., Завгороднього В., Пушкаря М., Голова С. та інших, а також практичний матеріал ТОВ “Підприємство Пластик Карта”. Практична цінність роботи полягає в розробці рекомендацій щодо удосконалення системи обліку, аналізу та контролю витрат діяльності підприємств.
Магістерська робота складається з вступу, чотирьох розділів, висновку, списку використаних джерел та додатків.
Висновок
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

Розглянувши питання з організація обліку, аналіз та контроль витрат на виробництво продукції можна зробити наступні висновки:
Сучасне законодавство значно розширило права та можливості щодо умов господарювання виробничих підприємств і існуючі господарські взаємовідносини вимагають нових підходів до вирішення проблеми управління основними показниками господарської діяльності. Найважливішим економічним показником ефективної роботи підприємства є прибуток, а одним з головних шляхів його збільшення є зниження суми витрат. Тому дослідження проблеми організація обліку, аналіз та контролю витрат на виробництво продукції є досить актуальним в сучасних умовах господарювання.
Магістерське дослідження проводилось на основі теоретичного вивчення проблем з організація обліку, аналіз та контроль витрат на виробництво продукції на підприємстві ТОВ “Підприємство Пластик Карта”.
Витрати на виробництво продукції у складі операційних витрат підприємства посідають переважне місце. Вони являють собою сукупність витрат живої і уречевленої праці на здійснення процесу реалізації готової продукції виражені в грошовій формі. Вірне розуміння сутності витрат має велике практичне значення, дозволяє розкрити зміст процесів, що відбуваються в сфері виробництва, визначити його місце у процесі відтворенні, дає теоретичну основу для їх класифікації, обліку, аналізу, контролю та планування .
Якість управління витратами забезпечується якістю їх обліку та контролю. Через облікові дані проявляється ефективність прийнятих управлінських рішень. Облікова інформація дає відомості для реалізації основних функцій управління - планування, контролю і аналізу.
Об'єктами управління витратами служать загальний розмір витрат по підприємству, по структурних підрозділах, окремих статтях, елементах, їх рівень, динаміка, структура, а також їх вплив на фінансові результати. При цьому облік повинен надавати таку інформацію, яка б задовольнила як внутрішніх, так і зовнішніх користувачів.
В процесі дослідження особливостей організації та методики управлінського обліку витрат було встановлено, що одним із найважливіших питань в цьому напрямку, які необхідно вирішити - є вдосконалення документообороту з обліку витрат. Графік документообороту на підприємстві повинен забезпечити оптимальну кількість підрозділів та виконавців через які проходить кожний первинний документ, визначити мінімальний термін його знаходження в підрозділах, а також сприяти поліпшенню контрольних функцій бухгалтерського обліку. В цілях покращення організації по обліку витрат на підприємстві повинні бути розроблені раціональні маршрути проходження документів через виконавців. Для того щоб правильно організувати роботу управлінського обліку, аналізу та контролю витрат на виробництво, необхідно достатньо чітко визначити обсяг службових обов'язків, права і відповідальність кожного хто причетний до. Її застосування дозволяє не тільки ефективно використовувати, але й прискорити процес документообороту, підвищити оперативність просування облікової інформації.
На основі проведеної роботи в якості пропозицій щодо удосконалення обліку для базового підприємства можуть бути запропоновані:
1. Запровадження єдиного організаційного, інформаційного та методичного забезпечення.
2. Використання для організації обліку схеми документообороту та оперограми з обліку витрат, яка б задовольняла потребам як фінансового, так і управлінського обліку.
3. Створити облікові реєстри, що відповідали б рекомендованій методиці обліку і були зручні для підприємства.
4. Встановлювати обґрунтованість і повноту віднесення видатків на витрати, їх розмежування по статтях, елементах та періодах.
В умовах ринкових відносин зростає роль контролю на підприємстві. Система організації внутрішнього контролю за витратами, розроблена виконавцем дипломної роботи, дозволить оперативно реагувати на виявлені недоліки в системі управління
Націленість підприємства, діючого в умовах ринкової економіки, на раціональне використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів в сфері виробництва потребує правильної постановки аналізу витрат, як важливішого інструменту контролю за витратами.
На етапі проектування економічного аналізу та контролю за витратами для виконання розрахунків був розроблений комплекс таблиць для автоматизації розрахунків в системі управління витратами.
На основі проведеного аналізу стратегію управління витратами ТОВ “Підприємство Пластик Карта” можна визначити як цілком задовільну.
Література
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Атамас П.Й. Управлінський облік: Навчальний посібник. – Д.-К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 406 с.
2. Аткинсон, Эткинсон А., Банкер, Раджив Д., Роберт С., Янг, Марк С. Управленческий учет, 3-е издание.: Пер. с англ. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2007. – 880 с.
3. Апчерт Алан. Управленческий учет: принципы и практика: Пер. с англ. / Под ред. ЯВ.Соколова, И.А.Смирновой. – М.: Финансы и статистика, 2002. – 952 с.
4. Білоусова І. Методи обліку виробничих витрат і калькулювання собівартості продукції // Бухгалтерський облік і аудит. - 2006. - №9. - C. 3-5.
5. Бутинець Ф.Ф. Інформаційні системи бухгалтерського обліку: Підручник. - Житомир, 2004.- 426 с.
6. Бутинець Ф.Ф. та інші Бухгалтерський управлінський облік // Житомир: ЖІТІ, 2000. - 448с.
7. Бутинець Ф.Ф., Давидюк Т.В., Малюга Н.М., Чижевська Л.В. Бухгалтерський управлінський облік: Підручник для студентів спеціальності 7.050106 "Облік і аудит" вищих навчальних закладів. За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця; 2-е вид., перероб. і доп. – Житомир: ПП 'Тута", 2002. - 480 с.
8. Гарасим П.М., Журавель Г.П., Хомин П.Я. Курс управлінського обліку: Навч. посіб. - К.: Знання, 2007.-314 с.
9. Голов С., Евименко В.І. Фінансовий та управлінський облік. – К.: ТОВ “Автоінтерсервес” 1996. – 544 с.
10. Голов С.Ф. Управленческий бухгалтерский учёт – К.: «Скарби», 1998. – 384 с.
11. Голов С.Ф. Управлінський облік. - К.: Лібра, 2004. - 576 с.
12. Голов С.Ф. Управлінський облік. Підручник. – 4-те вид. – К.: Лібра, 2008. – 704 с.
13. Грабова Н.М. Теорія бухгалтерського обліку: Навч. посібник. -К.: А.С.К., 2001. - 272 с.
14. Грабова Н.М., Кривоносов Ю.Г. Облік основних господарських операцій в бухгалтерських проводках: Навч. посібник. — К.: А.С.К., 2001. - 416 с.
15. Грабова Н.Н., Добровський В.Н. Бухгалтерський учет в производственных и торговых предприятиях: Учеб. пособие для студентов вузов. — К.: А.С.К., 2001. - 624 с.
16. Друри К. Управленческий и производственный учет. – М.:Аудит ЮНИТИ – ДАНА, 2002. 1071 с.
17. Дорфман В. Облік матеріальних витрат у промисловості // Дебет - Кредит. - 2007. - №10. - С.35.
18. Економічний аналіз: Підручник / Є.В. Мних. - К., 2004.- 242 с.
19. Економічний сутність складових господарського контролю. // Економіка АПК, 2007. № 9 С.78-83.
20. Завгородний В.П. Бухгалтерский учет в Украине (с использованием национальных стандартов): Учеб. пособие для студентов вузов. — К.: А.С.К., 2001. - 848 с.
21. Закон № 996 - Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 р. за № 996-XIV..
22. Закон України “Про оподаткування прибутку підприємств” від 22.05.1997р. №283
23. Івахненко В.М. Курс економічнго аналізу:Навч. посіб. – К.: Знання – Прес, 2000. – 207 с.
24. Карпова Т.П. Управленчский учет: Учебник для вузов. – М.: ЮНИТИ, 2001. – 350 с.
25. Коблянська О.І. Фінансовий облік:Навч. посіб. – К.: Знання, 2004. – 473 с.
26. Ковтун С. Управління витратами / С.Ковтун, Н.Ткачук, С.Савлу. – Х.: Фактор, 2007. – 272 с.
27. Контроллинг как инстремент управления предприятием / Под ред. Н.Г.Данилочкиной.- М., 2003. – 279 с.
28. Коробов М. Я. Фінансово-економічний аналіз діяльності підприємств. — К.: Знання, 2000.- 378 с.
29. Кужельний М.В., Лінник В.Г. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. — К.: КНЕУ, 2001. - 334 с.
30. Кулаковька Л.П., Піча Ю.В. Онови аудиту: Навч.посіб. – К.: «Каравела» Львів: «Новий світ» - 2000», 2002. – 504 с.
31. Лень В.С. Управлінський облік. - К.: Знання - Прес, 2003. – 287 с.
32. Мец В. О. Економічний аналіз фінансових результатів та фінансового стану підприємства: Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 1999. - 132 с.
33. Мишин Ю.А. Управлінський облік: керування витратами й результатами виробничої діяльності: Монографія. – М.: 2002. - 176 с.
34. Михайлов М.Г., Глумаченко Л.І., Гонча В.П., Балмат Г.Н. Бухгалтерський облік (теорія) Навчальний посібник / За редакцією професора Михайлов М.Г. Навчальний посібник.-К.: Центр учбової літератури, 2007.-248 с.
35. Мних Є.В., Буряк П.Ю. Економічний аналіз на промисловому підприємстві. — Львів: Світ, 1998. - 208 с.
36. Мосаковський В. Система контролю витрат виробництва за сучасних умов // Бухгалтерський облік і аудит. – 2002. – №9
37. Мюллендорф Р. Производсвенный учет. Снижение и контроль издержек. Обеспечение их рациональноъ структуры: пер. с нем. М.И.Корсаков / Мюллендорф Р., Кррэнбеуэр М.. – М.: ЗАО «ФБК - ПРЕСС», 1996. – 160 с.
38. Нападовська Л.В. Внутрішньогосподарський контроль у ринковій економіці. -Дніпропетровськ: «Наука і освіта»., 2004. - 223 с.
39. Нападовська Л.Н. Управлінський облік.: Монографія. - Дніпропетровськ, 2000. — 450 с.
40. Николаева О.Е. Стратегический управленческий учет: Науч. Практ. Изд. / О.Е. Николаева, О.В. Алексеева. – М.:, 2003. – 304 с.
41. Основи економічної теорії: політекономічний аспект / Т.Н. Климко та інші – К.: Вища школа – Знання, 1997. С.225-232.
42. П(С)БО 16 «Витрати», затв. наказом Міністерства фінансів України від 31.12.99 р. № 318, зі змінами й доповненнями.
43. Павленко А.Ф., Чумаченко М.Г. Трансформація курсу «Економічний аналіз діяльності підприємств»: Наук. доп. — К.: КНЕУ, 2001. - 88 с.
44. Панасик В.М. Витрати вирбництва: управлінський аспект. Монографія. – Тернопіль: Астон, 2005. - 288 с.
45. Пацюк Е.Ф. Аналіз фінансового стану підприємства та перспективи його розвитку. – К.: МІМ-Київ, 2000.
46. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 Загальні вимоги до фінансової звітності: Затв. наказом Мінфіну України від 31.03.99р. № 87.
47. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 Звіт про фінансові результати: Затв. наказом Мінфіну України від 31.03.99р. №87.
48. Почапська Л. Аналіз витрат виробництва видавничої продукції//Вісник КНТЕУ–2002–№3 Усач Б.Ф. Контроль і ревізія: Підручник. – К.: Знання – Прес, 2002
49. Пушкар М.С.Фінансовий облік: Підручник. – Тернопіль: Карт-бланш, 2002.-628с.
50. Пушкар М.С. Розробка системного обліку: Навч. посібник.- Тернопіль: Карт-бланш, 2004. - 198 с.
51. Сопко В., Завгородний В. Організація бухгалтерського обліку, економічного контролю та аналізу. – К.: КНЕУ, 2000. - 453 с.
52. Соколов Я.В. Управленческий учет: миф или реальность? // Бухгалтерский учет. – 2000. - №18
53. Сук Л.К. Синтетичний та аналітичний облік матеріальних запасів//Бухгалтерія. - 2000. - №9. - С. 6-15.
54. Сук Л.К., Сук П.Л. Бухгалтерський облік:Навчальний посібник.-2-ге вид., перероблено і доповнено.-К.:Знання, 2008. - 507 с.
55. Сук Л.К., Сук П.Л. Організація бухгалтерського обліку: Підручник. – К.: Каравела;Піча Ю.В., 2009. – 624 с.
56. Тарасенко Н.В. Економічний аналіз діяльності промислового підприємства.-2-ге вид., стер.-К.:Алерта, 2003.- 485 с.
57. Турило А.М. Управління витратами підприємства: Навч. посіб / А.М.Турило, Ю.Б.Кравчук, А.А.Турило. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 120 с.
58. Управленческий учет по международным стандартам / Под ред. проф. Я.В.Соколова и доц. А.А. Терехова. - СПб.:СПб ТЭИ,1998. – 84 с.
59. Управленческий учет: Учебное пособие / Под редакцией А.Д. Шеремета. - 2-е изд., испр, - М.: ИД ФБК - ПРЕСС, 2002. – 512 с.
60. Управленческий учет: Учебное пособие / Под редакцией А.Д. Шеремета. - М.: ИД ФБК - ПРЕСС, 2000. — 512 с.
61. Усач Б.Ф.Контроль і ревізія: Підручник . – 5-те вид., стер. – К.: Знання-Прес, 2004. –253 с.
62. Фридман П. Контроль затрат и финансовых результатов при анализе качества продукции. – М.: Аудит, ЮНИТИ, 1997.- 165 с.
63. Череп А.В. Управління витратами субєктів господарювання. Ч. І: Монографія. – Х.: ВД «ІНЖЕК», 2006. – 368 с.
64. Череп А.В. Управління витратами субєктів господарювання. Ч. ІІ: Монографія. – Х.: ВД «ІНЖЕК», 2006. – 360 с.
65. Чернелевський Л.М. Економічний аналіз на підприємствах промисловості і торгівлі. Підручник. – К., 2003.- 312 с.
66. Чухліб О.А. Управлінське рішення щодо витрат у собівартості продукції // Фінанси підприємств. - 2006. - № 2. - С. 129-137.
67. Цал-Цалко Ю.С. Витрати підприємства: Навч. Посібник. – Киї: ЦУЛ, 2002 – 656 с.
68. Шандова Н.В. Створення ефективної системи управління витратами підприємства// Фінанси України. – 2003. – №7 – С. 97-101.
69. Шандора Н.В. Методичні аспекти організації управління витратами // Фінанси України. – 2003. – №12 – С. 53 – 57
70. Шандова Н.В. Створення ефективної системи управління витратами підприємства// Фінанси України – 2003 – №7 – С. 97-101
71. Шанк Д. Стратегическое управление затратами. Новые методы увеличения конкурентоспособности. – Санкт-Петербург, Бизнес-Микро. 1999. – 279 с..
72. Юрченко К. Внутрішньогосподарський (управлінський) облік витрат і звітність // Вісник податкової служби України. – 2002. №20. - С. 38-39.
73. Юрченко К. Методи обліку витрат на виробництво продукції //Вісник податкової служби України. – 2002. – №37. – С. 6-8.
Додаткова iнформацiя
АНОТАЦІЯ

Магістерська робота на тему „ Управлінський облік: облік, аналіз та контроль витрат на виробництво продукції (на прикладі ТОВ Підприємство Пластик Карта)” присвячена теоретичним, методологічним та практичним питанням організації управлінського обліку, аналізу та контролю витрат на виробництво продукції.
В першому розділі “Теоретичні положення і економічна сутність витрат на виробництво продукції” розглядаються наступні питання: економічна сутність витрат та класифікація витрат на виробництво продукції, форми, критичний огляд літературних джерел з питань управлінського обліку витрат на виробництво продукції.
Другий розділ “Методика і організація обліку витрат на виробництво продукції” присвячений наступним питанням: організаційно-економічна характеристика підприємства ТОВ „Підприємство Пластик Карта”; організація документообігу витрат на виробництво продукції; управлінський облік витрат на виробництво продукції; шляхи удосконалення обліку витрат на виробництво продукції.
В третьому розділі “Методика і організація аналізу витрат на виробництво продукції” розглянуті наступні питання: організаційно-інформаційна модель аналізу витрат на виробництво продукції, надані висновки і рекомендації вдосконалення аналізу ефективності використання кредитів.
Четвертий розділ „Методика і організація контролю витрат на виробництво продукції” присвячено розкриттю таких питань, як контролю витрат, організації контролю витрат на підприємстві, надані шляхи вдосконалення контролю витрат на виробництво продукції.
Ключові слова: облік, управлінський облік, методика управлінського обліку.
Інші роботи цього напряму
Бухгалтерський облік в управлінні
Облік і оподаткування
Контрольна робота з предмету Облік аналітичного забезпечення прийняття управлінських рішень
Облік витрат виробництва
Особливості інтегрованої моделі побудови Плану рахунків фінансового та управлінського обліку
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік"
Контрольна робота зі стратегічного управлінського обліку
Задача з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Контролінг"
Задача Управлінський облік
Задачі управлінський облік
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік" (варіант 6)
50 задач з управлінського обліку
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік"
Задача з дисципліни "Управлінський облік"
Система бюджетування в управлінському обліку
Задача з дисципліни "Управлінський облік"
Управлінський облік
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік"
Контрольна Управлінський облік
Управлінський облік (Варіант 6)
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задача з дисципліни "Управлінський облік"
Задачі управлінський облік
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік" (Варіант 1)
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Задача з дисципліни "Управлінський облік"
Управлінський контроль
Управлінський облік
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Курсова робота з дисципліни "Управлінський облік"
Контрольна управлінський контроль
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік" Варіант 2
управленческий учет
Управлінський облік контрольна робота
Управлінський облік
Курсова робота на тему "Проблеми організації управлінського обліку на підприємствах харчової промисловості"
Облік та звітність в оподаткуванні
Управлінський облік контрольна
Задачі управлінський облік
Контрольна робота з дисципліни "Управлінський облік"