Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   45 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Процес становлення та основні засади місцевого самоврядування   (ID роботи: 480)

Напрям: Право
Предмет: Місцеве самоврядування
Тип роботи: Контрольна робота
Кількість сторінок: 23
Рік захисту: 2007
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Поняття місцевого самоврядування
2. Повноваження місцевого самоврядування
3. Система місцевого самоврядування
4. Місцеве самоврядування як форма народовладдя: конституційно - правові аспекти
5. Теоретичні концепції місцевого управління і самоврядування
Висновок
Література
Вступ
Місцеве самоврядування є складовою частиною організації управління суспільством. Його треба розглядати у декількох аспектах: політичному, господарському, організаційному, правничому. У першому випадку мова піде про питання, пов'язані з відносинами між державою і суспільством, про сутність, види і форми таких відносин, тобто про самоврядування як реалізацію демократичної ідеї, один з інститутів парламентського режиму, про політичну владу громади тощо. У другому випадку — про форми власності, на підставі яких діють органи самоврядування, про їхню компетенцію у господарських справах, про співвідношення господарської діяльності держави, її структур з
Висновок
Головне у самоврядуванні — це надати колективам сіл, селищ, міст можливість самостійно вирішувати питання місцевого значення. Адже ніхто краще, ніж мешканці цих населених пунктів, не знає їх потреб, бажань, інтересів.
Організаційною основою місцевого самоврядування є відповідна територіальна громада, яка може діяти як безпосередньо, так і через створені нею відповідні органи — ради громади. Раду громади складають обрані громадою депутати, а також голова відповідно села, селища, міста, який здійснює керівництво виконавчим органом ради та головує на її засіданнях.
Усі організаційні питання щодо діяльності органів місцевого самоврядування та їх повноважень, врегулюються спеціальним законом про
Література
1. Конституція України від 28.06.96 - Нормативні Акти України - версія 7.2 для Windows - Інформтехнологія - К.: 1999.
2. Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" від 21.05.97 - Нормативні Акти України - версія 7.2 для Windows - Інформтехнологія - К.: 1999.
3. Дегтярьова І.О., Тамм А.Є. Основні засади функціонування місцевого самоврядування // Організаційні засади функціонування місцевого самоврядування в Україні: [Моногр.] / Ю.О. Куц, С.В. Болдирєв, А.Є. Тамм; За заг. ред. доц. Ю.О. Куца. – Х.: Вид-во ХарРІ НАДУ “Магістр”, 2004. – С. 58-88.
4. Місцеве самоврядування: світовий та український досвід./ Посібник. - А. Ткачук, Р. Агранофф, Т. Браун. - К.: Заповіт, 1997.
5. Теоретичні основи самоврядування. Проф. Д-р Юрій Панейко.- Українська вільна Академія Наук в Німеччині. - Мюнхен, 1963
6. Карлов А.А. Формирование института местного самоуправления. – К.: Вища школа, 1993.
7. Куйбіда В., Чушенко В. Система місцевого самоврядування в Україні // Вісник Львівського університету. – Сер. юридична. – Львів, 2000. – Вип.35. – С.195-199.
8. Кампо В.М. Місцеве самоврядування в Україні. – К., 1997.
Інші роботи цього напряму