Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   40 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Варіант 10 1. Класифікація бірж 2. Організація роботи Української міжбанківської валютної біржі   (ID роботи: 364)

Напрям: Право
Предмет: Біржове право
Тип роботи: Контрольна робота
Кількість сторінок: 25
Рік захисту: 2009
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Класифікація бірж
2. Організація роботи Української міжбанківської валютної біржі
Висновок
Список використаної літератури
Вступ
Терміном "біржа" позначаються: 1) сукупність осіб, що постійно в певному місці здійснюють торговельні операції; 2) місце їх зібрання; 3) сукупність угод, які укладаються у цьому місці.
Ці три значення поняття біржі узагальнені в законодавчому його визначенні, що міститься в Законі України "Про товарну біржу" від 10 грудня 1991 р. Цей Закон визначає умови створення та діяльності товарних бірж на території України.
Згідно з ч. 1 ст. 1 Закону України "Про товарну біржу" товарна біржа є організацією, що об'єднує юридичних та фізичних осіб, які здійснюють виробничу і комерційну діяльність, і має на меті надання послуг щодо укладання біржових угод, виявлення товарних пін, попиту і пропозицій товарів, вивчення,
Висновок
Роль біржової торгівлі у світовій економіці й у народних господарствах окремих країн не можна переоцінити. Деякі західні економісти вважають, що виникнення сучасної товарної біржі, не як ринку, що здійснює збут товарів, а як фінансового інституту, що полегшує ведення торгівлі й здешевлює її. При розвитку українських бірж усіляко використовується накопичений історичний досвід. Тому сучасним українським біржам властиві основні риси класичних біржових інститутів. Водночас, відмітною рисою найбільших українських бірж завжди була їхня універсальність, коли одночасно на території однієї біржі відбуваються операції і товарні, і фондові.
Кількість бірж, аукціонний принцип торгівлі, біржовий бартер, продаж одиничних або дрібносерійних партій товарів і послуг - основні риси, притаманні біржовій системі України. Вони пов'язані, насамперед, із незвичною економічною ситуацією в країні, що склалася на сьогодні. Незважаючи на те, що український біржовий інститут знаходиться в стадії становлення, вже можна говорити про
Література
1. Банківська енциклопедія. Під ред. Мороза А.М. – К.,1993.
2. Бердникова Т. П. Рынок ценных бумаг и биржевое дело. М.: ИНФРА-М, 2000. 270 с.
3. Биржевая деятельность / Под ред. А. Г. Грязновой, Р. В. Корне-евой, В. А. Галанова. М.: Финансы и статистика, 1995. 240 с.
4. Гайдуцький П. I., Бузовсъкий Е. А., Тімченко В. П. Біржова торгівля — основа ринку. К.: УСГА, 1992. 33 с.
5. Иващенко А. А. Товарна биржа. М.: Международные отно¬шения, 1991.272с.
6. Кузнецова Н. С., Назарчук І. Р. Ринок цінних паперів в Україні: правові основи формування та функціонування. К.: Юрінком Інтер, 1998.526с.
7. Мельник В. А. Ринок цінних паперів. Довідник керівника підприємства. Спеціальний випуск. К.: А.Л.Д., ВІРА — Р, 1998. 560с.
8. Пилипенко А.Я. Господарське право України. – К., 1996.
9. Положення УМВБ "Про котирувальну комісію УМВБ".
10. Сохацька О. М. Ф'ючерсні ринки. Історія, сучасність, перспективи становлення в Україні. Тернопіль: Екон. думка, 1999. 408с.
11. Статут УМВБ.
Інші роботи цього напряму