Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   50 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Сім чудес Стародавнього світу   (ID роботи: 2888)

Напрям: Гуманітарні предмети
Предмет: Культура
Тип роботи: Наукова робота
Кількість сторінок: 48
Рік захисту: 2011
ВУЗ: Національна Академія Внутрішніх справ України (НАВCУ )
Мова: Українськa
План
ВСТУП
РОЗДІЛ І. ІСТОРІОГРАФІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СЕМИ ЧУДЕС СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ
РОЗДІЛ ІІ. ЗАГАЛЬНИЙ ОГЛЯДІ СЕМИ ЧУДЕС СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ
2.1 Статуя Зевса
2.2 Єгипетські піраміди
2.3 Олександріївський маяк
2.4 Мовзолей в Галікарнасі
2.5 Колос Родоський
2.6 Храм Артеміди Ефеської
2.7 Висячі сади Семиріади
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
Вступ
Актуальність теми. Чим можна здивувати, чим можна уразити уяву людини, на очах у якої здійснюються всі мрії, коли-небудь створені найсміливішою людською фантазією. Тільки на початку XX століття зародилася авіація, і смішні, безпорадні, схожі на етажерки аероплани насилу відірвалися від землі, а через 40-50 років чоловік вже опанував найрізноманітнішими ракетами, і космічні кораблі один за іншим кинулися за межі нашої планети. Якщо кілька років тому зліт людини в космічній ракеті здавався неповторним подвигом, а поєднання досягнень науки і людської мужності уразило важ мир, то вже наступив день, коли людина вперше в історії існування наший планети вийшов з корабля в космічний простір. І коли завтра людська нога ступить на поверхню Місяця, це здаватиметься природним для тих, хто житиме в цьому завтра.
Оволодіння внутріядерною енергією, атом, що веде криголам в просторах північних морів, гігантські споруди, що перегороджують води річок, такі як Братська ГЕС, Асуанська дамба, - всі ці досягнення сучасної науки і техніки, звичайно, роблять XX століття століттям колосальних, небачених, безмежних можливостей.
За словами одного з геніальних учених нашого часу Альберта Ейнштейна, освоєння джерел внутріядерної енергії є гігантським стимулом для технічного прогресу. Ейнштейн називає цю силу "самої революційної за весь час, минуле з тих пір, як доісторична людина відкрила вогонь".
Мета наукової роботи полягає в розгляді питання про стародавні чудеса світу: що вони з себе представляли і чому їх так назвали. Для повного розгляду цього питання я хочу розповісти про кожне з семи чудес світу, зокрема про єгипетські піраміди, висячі сади Семіраміди, храм Артеміди в Ефесі, статуї зевса Олімпійського, мавзолеї в Галікарнасе, колос Родосськом, Маяку на острові Фарос.
Висновок
CІМ ЧУДЕС СВІТУ – найбільш знамениті пам’ятники скульптури та архітектури, описані стародавніми істориками і мандрівниками, в т.ч. «Батьком історії» Геродотом в Історії. У це число входять: давньоєгипетські піраміди (2550р. до н.е., Гиза, Єгипет), «висячі сади» Семіраміди у Вавилоні (600 р. до н.е.), мавзолей в Галікарнасі (351 р. до н.е., Туреччина), храм Артеміди в Ефесі (550 р. до н.е., Мала Азія), Колос Родоський (292-280 рр. до н.е., о. Родос, Греція), статуя Зевса в Олімпії (435 р. до н.е., Греція), маяк на о.Фарос в Олександрії (ІІІ ст .до н.е., Єгипет).
За словами Віктора Гюго, із самого створення світу до винаходу друкарства “зодчество було великою книгою людства, основною формулою, що виражала людину на всіх стадіях її розвитку як істоти фізичної, так і істоти духовної”.
За свою довгу історію будівельне мистецтво пройшло величезний шлях від примітивного куреня до найскладніших по своїх планувальних і конструктивних рішеннях споруд. Змінюються уявлення про можливості будівельних матеріалів, змінюються і самі матеріали.
Практично сьогодні можна побудувати все, що підкаже уява архітектора.
Питання лише в тому, чи буде це доцільно, красиво, економічно. І от тут й умудреному знаннями зодчому, і “юнаку, що обмірковує життя”, можуть прийти на поміч архітектурні зразки минулого, що зайняли почесне місце в ряду визнаних шедеврів минулого, які являють собою загальнолюдські пам'ятники культури.
Серед сучасних проектів і будівель є справжні шедеври будівельного мистецтва, що по праву могли б підвестися в один ряд із “сьома чудесами древнього світу”. Перед будівельниками відчиняються широкі перспективи.
Література
1. Александра М. та ін. Сім чудес стародавнього світу // Історія в школі. – 2003. – №9. – С. 41 – 43.
2. Васильев Л.С. История Востока: В 2-х т. – М.: Высшая школа, 1993. – Т. 1. – 495 с.
3. Гнедич П.П. История искусств: Античность. Древняя Греция и Рим: Живопись. Скульптура. Архитектура. – М.: Эксмо, 2005. – 144 с.
4. Дьяконов И.М. Архаические мифы Востока и Запада. – М.: Наука, 1990. – 246 с.
5. Зелинский Ф.Ф. История античной культуры. – СПб.: Марс, 1995. – 380 с.
6. Историография античной истории: Учебное пособие / Под ред. В.И. Кузищина. – М.: Высшая школа, 1980.– 415 с.
7. История искусства зарубежных стран. – М.: Изд-во Акад. художеств СССР, 1961. – Т. 1. – 394 с.
8. История искусства зарубежных стран: Первобытное общество, Древний Восток, античность / Под ред.М.В. Доброклонского. – М.: Изобразительное искусство, 1981. – 384 с.
9. Крижанівський О.П. Історія Стародавнього Сходу: Підручник. – К.: Либідь, 2003. – 592 с.
10. Крип’якевич І.П. Всесвітня історія: У 3-х кн. – К.: Либідь, 1995. – Т. 1. Стародавні часи. – 464 с.
11. Культура и общественная мысль: Античность. Средние века. Эпоха Возрождения: Сборник статей / Отв. ред.Л.С. Чиколини. – М.: Наука, 1988. – 244 с.
12. Лисичкина О.Б. Мировая художественная культура: Древний мир. – М.: АСТ, 2004. – 318 с.
13. Ліндсей Дж. Коротка історія культури: Від доісторичних часів до доби Відродження: В 2-х т. – К.: Мистецтво,1995. – Т. 1. – 240 с.
14. Лісовий І.А. Античний світ у термінах, іменах і назвах: Довідник з історії та культури Стародавньої Греції і Риму. – Л.: Вища школа, 1988. – 199 с.
15. Миллард Э. Атлас древнего мира. – М.: Дорлинг Киндерсли, 1996. – 64 с.
16. Сім чудес світу: Про археологічні пам’ятки стародавнього світу // Всесвіт. – 1964. – №11. – С. 84 – 95.
17. Тайлор Э.Б. Первобытная культура. – М.: Политиздат, 1989. – 572 с.
18. Токарев С.А. Ранние формы религии. – М.: Политиздат, 1990. – 621 с.
19. Хук С.Г. Мифология Ближнего Востока. – М.: Наука, 1991. – 183 с.
Додаткова iнформацiя
Дана робота присвячена досить актуальність і цікавій з точки зору розвитку цивілізації та людства темі, а саме семи чудесам стародавнього світу.Древній світ знав сім класичних чудес. Майже п'ять тисячоріч тому було ”створено” перше з них - піраміди єгипетських фараонів, потім, через двадцять сторіч, друге - висячі сади у Вавилоні (VII в. до н.е.), за ним по одному в сторіччя - храм Артеміди в Ефесі (VI в. До н.е.), статуя Зевса в Олімпії (V в. до н.е.), Мавзолей у Галікарнасі (IV в. до н.е.) і, нарешті, майже одночасно відразу два чуда – Колос Родоський і маяк на острові Форосі (III в. До н.е.).Це були воістину великі твори древніх майстрів, вони вражали уяву сучасників своєю монументальністю і красою.
Багато архітектурних споруд різних часів і народів вражали уяву не тільки сучасників, але і нащадків. І тоді говорили: “Це одне із семи чудес світу”, віддаючи данину поваги, прославленим чудесам старожитності, признаючи за ними першість і досконалість. Говорили також: “Це восьме чудо світу”, ніби натякаючи на можливість примкнути до чудовій сімки.
Ключові слова. Культура, скульптура, піраміди, статуя, маяк.
Інші роботи цього напряму