Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   45 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Правові основи здійснення фінансового контролю в Україні   (ID роботи: 2843)

Напрям: Фінанси
Предмет: Фінанси
Тип роботи: Реферат
Кількість сторінок: 24
Рік захисту: 2010
Мова: Українськa
План
Вступ
1. Необхідність і суть фінансового контролю
2. Призначення і класифікація фінансового контролю
3. Система державного фінансового контролю в Україні
Висновок
Література
Вступ
Фінансовий контроль визначають як цілеспрямовану діяльність законодавчого і виконавчих органів публічної влади і недержавних організацій, спрямована на забезпечення законності, фінансової дисципліни і раціональності в ході мобілізації, розподілу і використання коштів централізованих і децентралізованих грошових фондів держави з метою найефективнішого соціально-економічного розвитку усіх суб’єктів фінансових правовідносин.
Основний зміст фінансового контролю у відносинах, що регулюються фінансовим правом, зводять до наступного: перевірка виконанням юридичними і фізичними особами фінансових зобов’язань перед державою і органами місцевого самоврядування; перевірка правильності використання державними і муніципальними підприємствами, установами і організаціями грошових ресурсів, що перебувають у їх господарському віданні чи оперативному управлінні; перевірка дотримання правил здійснення фінансових операцій, розрахунків і зберігання грошових коштів підприємствами, установами і організаціями на рахунках в
Висновок
Фінансовий контроль є однією із завершальних стадій управління фінансами. Водночас він є необхідною умовою ефективності управління фінансовими відносинами в цілому. Складність розуміння фінансового контрою зумовлена складністю самих фінансів. Так само, як фінанси є основою суспільної діяльності в будь-якій сфері і водночас відображають її матеріальну результативність, так і фінансовий контроль виступає в ролі свого роду лакмусового папірця, з допомогою якого зримо проявляється весь процес руху фінансових ресурсів, починаючи зі стадії їх формування, що необхідно для початку здійснення діяльності в будь-якій сфері публічного життя, і завершуючи одержанням фінансових результатів цієї діяльності. Фінансовий контроль держави – одна з найважливіших функцій державного управління, спрямована на виявлення відхилень від прийнятих стандартів законності, доцільності й ефективності управління фінансовими ресурсами та іншою державною власністю, а за наявності таких відхилень – на своєчасне вжиття відповідних коригувальних і запобіжних заходів. Від ефективності державного фінансового контролю залежить економічне і не меншою мірою політичне благополуччя нації. Безумовно, коли Україна стоїть на шляху ринкових відносин, не можна недооцінювати роль фінансового контролю держави, яка полягає в забезпеченні фінансової дисципліни. Необхідно пам’ятати, що фінансовий контроль – це один із способів наповнення державного бюджету, що є важливим для такої країни як наша. Це також інструмент боротьби зі злочинами у сфері фінансових відносин, спосіб збереження державного майна і коштів, що особливо актуально останнім часом в Україні. Крім того, ефективність здійснення контрольних функцій є чинником підвищення авторитету держави у світовому співтоваристві.
Фінансовий контроль держави посідає одне з основних місць серед елементів фінансового управління і є важливим за умов перехідної економіки, тобто в Україні,
Література
1. Закон України " Про підприємства в Україні" від 27.03.91 // ВВР України. - 1991. - №24.
2. Закон України "Про аудиторську діяльність" від 22.04.93 // ВВР України. - 1993. - № 50.
3. Закон України "Про Державну контрольно-ревізійну службу в Україні" від 26.01.93 // ВВР України. - 1993. - № 13.
4. Закон України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.90 // ВВР України. - , 1991. - N 6.
5. Андpійко О.Ф. Деpжавний контpоль: теоpія і пpактика: Hаук. доп. / HАH Укpаїни. Ін-т деpжави і пpава ім. В. М. Коpецького. Відділ пpобл. деpж. упp. і адм. пpава; [Відп. pед. В. Б. Авеp'янов]. - К., 1999. - 22 с.
6. Баpдаш С.В. и др. Контpоль і pевізія: [Пpактикум: Hавч. посіб. для студ. вищ. навч. закл., що навчаються за освіт.-пpоф. пpогp. підготов. бакалавpа з економіки зі спец. ”Облік і аудит”] / Баpдаш С. В., Деpій В. А., Петpенко H. І.; За pед. Ф. Ф. Бутинця; Житом. інж.-технол. ін-т. - Житомиp:ПП ”Рута”, 2000. - 382 с.
7. Баpдаш С. В. и др. Контpоль і pевізія: Пpактикум: [Hавч. посіб. для студ. вузів зі спец. ”Облік та аудит”] / Баpдаш С. В., Деpій В. А., Петpенко H. І. - Житомиp: ПП ”Рута”, 2000. - 382 с.
8. Білуха М.Т. Теоpія фінансово-господаpського контpолю і аудиту: [Підpуч. для студентів вузів, що вивчають дисципліну ”Бух. облік і аудит”]. - К.: Манускpипт: ПП ”Влад і Влада”, 1996. - 320с.
9. Білуха М.Т. Теорія фінансово-господарського контролю і аудіту: Підруч. - К.: Влад і Влада, 1996.
10. Деpій В. А. Контpоль і pевізія: [Куpс лекцій для студ. вищ. навч. закл. III-IV pівнів акpедитації за спец. ”Облік і аудит”]. - [Бучач: МІФ], [2000]. - 54 с.
11. Джонс, Эpнест. Деловые финансы/ [Пеp. с англ. М.H.Гpебнева, М.Э.Усаковского; Общ. pед. пеp. H.H.Баpышниковой]. - М.: ЗАО ”Олимп-Бизнес”: [Тpойка диалог], 1998. - 411с.
12. Eкономічний аналіз, контpоль та pевізія у галузі зв'язку: Hавч. посібник/ Оpлов В. М., Спільна H. П., Потапова-Сінько H. Ю., Шаpкий Д. М.; [Відп. pед. Оpлов В. М.]. - Одеса: [УДАЗ ім. О. С. Попова], 1999. - 227с.
13. Иpвин, Дэвид. Финансовый контpоль/ [Пеp. с англ. И. М. Щитинская, В. В. Быков; Hауч. pед. И. И. Eлисеева]. - М.: Финансы и статистика, 1998. – 251с.
14. Інстpукція пpо поpядок пpоведння пеpевіpок, pевізій Рахунковою палатою/ Рахунк. палата Укpаїни. - К., 2000. - 32 с.
15. Как избежать финансовых санкций: [Гpуппиpовка затpат по источникам возмещения]: Рекомендации по фоpмиpованию и пpовеpке издеpжек пp-ва (обpащения) и фин. pезультатов пpедпpиятий и оpг. - 3-е изд., пеpеpаб. и доп. - [К.: ЦСП ”Компас”, 1995]. - 40с.
16. Коpобов М. Я. Фінансово-економічний аналіз діяльності підпpиємств: Hавч. посіб. -- К.: Знання, 2000. - 378 с.
17. Пудовкин Ю. И. Анализ наpушений финансово-хозяйственной деятельности: По итогам pевизий для бухгалтеpов и pуководителей учpеждений обpазования: [Учеб.-метод. матеpиал]. - М.: [Фиpма ”ЭКАР”], 1997. – 62 с.
18. Романів М. В. Деpжавний фінансовий контpоль і аудит: Hавч.-метод. посіб. / за pед. О. Д. Василика. - К.: ТОВ ”HІОС”, 1998. - 220.
19. Стефанюк І. Б. Пpо пpоблемні питання діяльності ДКРС: (Hеоголош. ст.). - Львів: [Піpаміда], 1998. - 25 с.
20. Стоун Д., Хитчинг К. Бухгалтеpский учет и финансовый анализ: Подгот. куpс / [Пеp. с англ.: Огибин Ю. А. и дp.]. - [М.]: СИРИH, 1998. - 302с.
21. Теоpія фінансово-господаpського контpолю: Опоp. конспект лекцій для студентів екон. спец. з базової освіти / Київ. деpж. тоpг.-екон. ун-т; Уклад. О.Ю.Редько, М.О.Hиконович; Ред. К.І.Тишкевич. -- К., 1999. – 70 с.
22. Усач Б. Ф. Контpоль і pевізія: [Підpуч. для студентів коопеpат. вузів]. - 2-е вид., пеpеpоб. і доп. - К.: ІнЮpе, 1998. - 351с.
23. Фінанси (теоретичні основи): Підручник / М.В. Грідчина, В.Б. Захожай та ін. - К.; МАУП, 2002.
24. Хелфеpт, Эpик. Техника финансового анализа/ Пеp. с англ. под pед. Л. П. Белых; [Пеp. с англ. Л. E. Долгова]. - М.: Аудит: Изд. об-ние ”ЮHИТИ”, 1996. - 663 с.
25. Шохин С.О., Воpонина Л.И. Бюджетно-финансовый контpоль и аудит: Теоpия и пpактика пpименения в России: Hауч.-метод. пособие / Контpол.-счет. палата Москвы. - М.: Финансы и статистика, 1997. – 237 с.
Інші роботи цього напряму
Корпоративний менеджмент в Україні: проблеми та перспективи розвитку
Банкрутство комерційного банку та його реорганізація
Управление корпоративным кредитным портфелем банка (на примере ОАО "БПС-Сбербанк")
Фінансова прозорість місцевих бюджетів: проблеми та перспективи
Задачі з дисципліни "Фінанси" Варіант 1
Корпоративні фінанси (Варіант 7)
Фінансово-кредитні ресурси та їх значення у розвитку світової економіки
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси"
Задачі з фінансів
Концептуальні основи реформування міжбюджетних відносин в Україні
Задачі з дисципліни "Фінанси"
Поняття та структура грошового обороту
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси"
Задача з дисципліни "Фінанси"
ІПОТЕЧНИЙ РИНОК ЖИТЛА В УКРАЇНІ
Аграрні відносини та земельна рента
Задачі з дисципліни "Фінанси"
Недержавні пенсійні фонди
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси" (Варіант 2)
ФінТех та його вплив на сучасний стан фінансової системи
Задачі фінанси
Гроші як економічна категорія
Задачі з дисципліни "Фінанси"
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси" (Варіант 1)
Задачі з дисципліни "Фінанси"
Управління фінансовою стійкістю підприємства ТОВ «Верес».
Фінансовий аналіз
Контрольна фінансів
Фінансова безпека держави та шляхи її забезпечення
«Історичні аспекти еволюції бюджетної системи України»
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси" (Варіант 14)
Фінанси шпори
Задача інвестиції
Фінанси контрольна
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси"
Контрольна робота з дисципліни "фінанси" (Варіант 21)
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси" (Варіант 5)
Економічна сутність та структура державних цільових фондів в Україні
Організація касових операцій на підприємстві
Бюджетні асигнування
Задача з дисципліни "Фінанси"
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси"
Економічні закони контрольна
Місцеві фінанси
Індивідуальне завдання фінанси
Корпоративні облігації як інструменти запозичень