Головна Про проект Умови роботи Знижки Вакансії Ціни і гарантії Способи оплати Замовити роботу Контакти
Розширений пошук
ЦІНА:   160 грн.
Дану роботу можна скачати відразу після оплати!!!
Тема роботи:

Зміст, задачі бух. обліку. Вимоги до бухгалтерського обліку в Національній Філармонії України   (ID роботи: 1701)

Напрям: Облік і аудит
Предмет: Бухгалтерський облік
Тип роботи: Курсова робота
Кількість сторінок: 43
Рік захисту: 2010
Мова: Українськa
План
ВСТУП
Розділ 1 Сутність змісту та задач бухгалтерського обліку
1.1 Зміст та сутність бухгалтерського обліку
1.2 Задачі бухгалтерського обліку
Розділ 2 Вимоги до бухгалтерського обліку в Національній Філармонії України
2.1 Загальна характеристика Національної Філармонії України
2.2 Бухгалтерський облік в Національній Філармонії України
Розділ 3 Шляхи вдосконалення бухгалтерського обліку
ВИСНОВКИ
ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
Вступ
Актуальність теми полягає в тому, що бухгалтерський облік відображає господарську діяльність підприємств, організацій і установ. Він охоплює всі засоби господарства, джерела їх формування, всі господарські процеси і результати діяльності.
Бухгалтерський облік є процесом виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про господарську діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.
Важливі особливості бухгалтерського обліку полягають у тому, що він перш за все вартісний, суцільний і безперервний, документально обґрунтований, використовує властиві йому способи опрацювання інформації.
Всі юридичні особи, створені в Україні, незалежно від організаційних форм і форм власності, повинні вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність.
Метою бухгалтерського обліку є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан і діяльність підприємства.
Бухгалтерський облік як складова системи управління є впорядкованою системою збору, класифікації, накопичення, реєстрації й узагальнення інформації у грошовому вимірнику про майно, капітал і зобов'язання підприємства та їх рух шляхом суцільного, безперервного й документального відображення всіх господарських операцій.
Відображаючи факти господарського життя в межах окремого суб'єкта господарювання, бухгалтерський облік забезпечує їх ідентифікацію та пізнання, вартісне вираження різних економічних категорій (майно, капітал, виручка, прибуток та ін.) через збір, реєстрацію та узагальнення інформації у грошовому вимірнику про майно, капітал і зобов'язання підприємства.
Бухгалтерський облік надає найбільшу частику економічної інформації для управлінців, фінансистів, економістів, юристів, власників, інвесторів, банкірів, тобто учасникам ділових відносин.
Мета дослідження полягає у визначенні змісту та задач бухгалтерського обліку, а також вивчення вимог до бухгалтерського обліку в Національній Філармонії України.
Для досягнення мети у роботі вирішуються наступні завдання:
- вивчити зміст та сутність бухгалтерського обліку;
- визначити задачі бухгалтерського обліку;
- дослідити бухгалтерський облік в Національній Філармонії України;
- визначити шляхи вдосконалення бухгалтерського обліку.
Предмет дослідження роботи – зміст та задачі бухгалтерського обліку.
Об’єкт дослідження – бухгалтерський облік у Національній Філармонії України.
Висновок
В курсовій роботі було вивчено зміст та сутність бухгалтерського обліку, задачі бухгалтерського обліку, досліджений бухгалтерський облік в Національній Філармонії України, а також визначені шляхи вдосконалення бухгалтерського обліку.
Бухгалтерський облік є процесом безперервного виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації у вартісному вигляді про господарську діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень. Бухгалтерський облік є обов'язковим видом обліку, який ведеться підприємствами. Фінансова, податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку.
До основних задач бухгалтерського обліку відносяться:
1. Формування повної та достовірної інформації про господарський і фінансовий процеси, результатах діяльності господарюючого суб'єкта.
2. Контроль за наявністю і рухом майна.
3. Виявлення і використовування внутрішніх резервів.
4. Контроль за мірою праці і мірою споживання, виконання зобов'язань перед державним бюджетом, контроль за правильним розподілом доходів.
5. Підготовка даних для складання достовірної фінансової звітності, що використовується інвесторами, постачальниками, покупцями, податковими і іншими службами і особами, зацікавленими ринковими і державними структурами.
6. Визначення фінансових результатів діяльності суб'єкта.
Для того, щоб звітність була дійовим засобом управління і контролю, вона повинна відповідати всім вимогам, що ставляться до обліку. Вона має достовірно відображати ресурси підприємства, їх використання і фінансові результати діяльності. Показники звітності повинні бути об'єктивними, обґрунтовані перевіреними даними поточного обліку і підтверджені відповідними документами. Своєчасність складання і подання звітності — невід'ємна умова її корисності. Сама достовірна інформація втрачає своє значення, якщо вона надана користувачам несвоєчасно. Тому звітність повинна складатися і подаватися відповідним органам в строки, встановлені нормативними актами, які забезпечують ефективне її використання для управління і контролю.
Вимога повноти звітності означає повне висвітлення всіх напрямів діяльності підприємства. Проте звітність має містити тільки корисну інформацію, без зайвої деталізації. Зайва деталізація ускладнює складання звітності й аналіз її показників, використання в управлінні. Тому державним і громадським органам забороняється вимагати, а підпорядкованим господарствам, подавати звітність за незатвердженими формами. Звітність має бути простою, зрозумілою та загальнодоступною для всіх заінтересованих користувачів інформації.
Бухгалтерський облік має бути безперервним процесом і організованим на єдиній основі. На підставі показників, які формуються в системі бухгалтерського обліку, повинні визначатися показники звітності для різних користувачів. У такому випадку забезпечуватиметься економія праці у ході реєстрації інформації та її підготовки для різних запитів.
Сучасний бухгалтерський облік Національної Філармонії України повинен відповідати ряду вимог, зокрема за якістю, за змістом та за побудовою.
Література
1.Закон України від 16.07.1999р. № 996-ХІV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»
2.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», затверджене Наказом Міністерства фінансів України
від 31.03.99 № 87 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України
21.06.99 за № 391/3684
3.План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затверджений наказом головного управління державного казначейства України від 10.12.99 № 114, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20.12.99 за № 890/4183
4.Наказ МФУ від 29.06.2000 р. № 146 «Про затвердження Переліку власних надходжень бюджетних установ і організацій»
5.Атамас П.Й. Основи обліку в бюджетних установах: Навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2005. – 288 с.
6.Бутинець Ф.Ф., Усач Б.Ф. Бухгалтерський облік в бюджетних установах. – Житомир: Рута. – 2005.
7.Бутинець Ф.Ф., Малюга Н.М. Бухгалтерський облік: облікова політика і план рахунків, стандарти і кореспонденція рахунків, звітність. Навч. посібник / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця. - 3-тє вид., перероб. і доп. - Житомир: ЖІТІ, ПП «Рута», 2001. – 512 с.
8.Бухгалтерський фінансовий облік. Підручник / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця. - 3-тє вид., перероб. і доп. - Житомир: ЖІТІ, 2001. – 672 с.
9.Бухгалтерський облік та фінансова звітність в Україні: Навчально-практичний посібник / За ред. С.Ф. Голова. – Дніпропетровськ: ТОВ «Баланс-Клуб», 2000. – 768 с.
10.Гарасим П. М., Журавель Г. П., Хомин П. Я. Фінансовий, управлінський і податковий облік у господарських товариствах. – Тернопіль, 2003. – 522 с.
11.Грабова Н. М. Теорія бухгалтерського обліку: Навч. посібник. – К.: А.С.К., 2001. – 272 с.
12.Джога Р.Т., Свірко С.В., Сідельник Л.М. Бухгалтерський облік у бюджетних установах: Підручник / За ред. проф. Р.Т. Джоги. – К.: КНЕУ, 2003. – 483 с.
13.Дедков Е.П. Бюджетный учет.— М.: Финансы и статистика, 2003. – 231 с.
14.Жушова З.У. Бюджетный учет и отчетность. – М.: Финансы, 2002. – 215 с.
15.Свірко С.В. Бухгалтерський обік і прийняття рішень у бюджетних організаціях. – К.: КНЕУ, 2004. – 185 с.
16.Сопко В. В. Бухгалтерський облік: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2000. – 578 с.
17.Ткаченко І.Т. Звітність бюджетних організацій. – К.: КНЕУ, 2003. – 216 с.
18.Шепітко Г.Ф., Ромащевська Н.О. Практикум з теорії бухгалтерського обліку; Навчальний посібник. – К: Вид-во Європ. Ун-ту, 2001. – 139 с.
19.Офіційний сайт Національної Філармонії України: www.filarmonia.com.ua
Інші роботи цього напряму
Організація обліку на підприємстві
Бухгалтерський облік у сільському господарстві
Облік коштів цільового фінансування на прикладі ПАТ "Компанія "Райз"
Бухгалтерський облік
Задачі з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Особливості організації і методика аудиту акціонерних товариств
Задачі з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Учет расчетов с подотчетными лицами на примере ЗАО Мираж
Облік готової продукції та товарів на прикладі ФГ "Калина"
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Облік доходу
ОБЛІК І АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ: МЕТОДОЛОГІЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ
Розвиток бухгалтерського обліку
Контрольна Бухгалтерський облік (Варіант 28)
Бухгалтерський облік (Варіант 7)
Контрольна бухгалтерський облік
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік" (Варіант 3)
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік" Варіант 3
Облік розрахункових операцій
Контрольная работа по бух. учету
Облік на малих підприємствах
Переддипломна практика
Порядок складання балансу, аналіз і аудит фінансового стану підприємства
Сукупні аудиторські послуги
Консолідація фінансової звітності
Облік грошових коштів на прикладі ТОВ "Фора"
Контрольна бухгалтерський облік
Облік доходів від реалізації товарів
Облік у бюджетних установах
Облік розрахунків за податками та платежами
Облік податку з доходів фізичних осіб
Задача з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Облік грошових коштів в касі підприємства
Практичне завдання з бухгалтерського обліку
Завдання з дисципліни "Міжнародні стандарти аудиту"
Інформаційні системи і технології в обліку
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Задача з бухгалтерського обліку
Звіт з практики з дисципліни "Бухгалтерський облік" на прикладі "ТзОВ "Пакко холдинг"
Облікова політика підприємства
Проблеми обліку витрат: теоретичні і практичні аспекти
Облік, аналіз та контроль використання основних засобів у локомотивному депо Здолбунів Львівської залізниці
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Облік субєкта малого підприємництва
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Облік, аналіз та аудит грошових коштів і розрахункових операцій на прикладі ЗАТ компанії "Райз"
Загальна характеристика бухгалтерського балансу
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"
Контрольна робота з дисципліни "Бухгалтерський облік"