Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   60 грн.
ЦЕНА:   138 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Фінансова політика вітчизняних фармацевтичних підприємств України   (ID работы: 687)

Направление: Фінанси
Предмет: Финансы предприятий
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 56
Год защиты: 2009
Язык: Украинский
Содержание
План
Вступ
1. Теоретико-методологічні засади обгрунтування фiнансової полiтики пiдприємства
1.1 Поняття і структура фiнансової полiтики пiдприємства
1.2. Фактори формування шляхів оптимiзацiї фiнансової полiтики пiдприємства
1.3. Методологічний інструментарій планування фiнансової полiтики
2. Аналіз оптимiзацiї фiнансової полiтики пiдприємства
2.1. Мета, завдання та етапи аналізу й оцінки фiнансової полiтики пiдприємства
2.2. Аналіз динаміки показників, що характеризують ефективність фiнансової полiтики пiдприємства
2.3. Аналіз діючої практики формування фiнансової полiтики пiдприємства
3. Обґрунтування шляхів оптимiзацiї фiнансової полiтики пiдприємства
3.1. Дослідження перспективних моделей оптимiзацiї фiнансової полiтики пiдприємства
3.2. Основні цілі вибору оптимальної фiнансової полiтики
3.3. Напрямки та шляхи підвищення оптимізації фiнансової полiтики на вітчизняних фармацевтичних підприємствах
Висновки
Список використаної літератури
Введение
Вступ
Функціонування вітчизняних фармацевтичних підприємств в умовах ринкової економіки зумовлює необхідність адаптованого управління та планування, що будуть відповідати потребам населення та водночас сприяти прибутковості виробників.
Очевидно, що від належної організації фiнансової полiтики вітчизняних фармацевтичних підприємств, докорінно залежить благополуччя усієї галузі. Актуальність дослідження обумовлена тим, що воно являє собою спробу комплексного викладу питань, зв'язаних з удосконаленням шляхів оптимізації фінансової політики фармацевтичного підприємства відповідно до сучасних варіантів адаптації у вітчизняних умов, що представляє безсумнівний практичний інтерес і є актуальним для української фармацевтичної галузі у сучасній ситуації. У зв’язку з цим доцільним стає використання теоретичних концепцій та практичного інструментарію фiнансового менеджменту, значною складовою якого є розроблення і реалізація ефективної фінансової політики.
Проблемі удосконалення оптимізації фінансової політики у фармацевтичній галузі були присвячені дослідження І.Т. Балабанова, В.П. Георгієвського, В.М. Толочка, М.С. Пономаренка, З.М. Мнушко, М.М. Слободянюка, проте за напрямами, що представлені в моїй курсовій роботі, комплексні дослідження не проводилися.
Вище викладене зумовило вибір теми роботи, визначило її мету, задачі, структуру та логіку, обумовило доцільність та актуальність роботи.
Мета і задачі дослідження. Мета дослідження — розробка і впровадження науково-обгрунтованих рекомендацій щодо оптимізації ї фінансової політики вітчизняних фармацевтичних підприємств.
· Для досягнення поставленої мети було визначено такі задачі: дослідити сучасні науково-практичні підходи щодо формування оптимізації фінансової діяльності у фармацевтичній промисловості України; проаналізувати процес формування фінансової політики фармацевтичних підприємств; обґрунтувати маркетингові підходи до освоєння нового лікарського засобу та організаційні структури для управління інноваціями у фармацевтичній галузі; визначити тенденції насичення фармацевтичного ринку продукцією вітчизняних виробників; розробити оптимальну структуру фінансової політики фармацевтичного підприємства та модель її планування.
Об’єктом дослідження є вітчизняні фармацевтичні підприємства, статистичні та відомчі дані, звіти, нормативно-технічна документація.
Предмет дослідження: фінансова політика вітчизняних фармацевтичних підприємств України.
Методи дослідження. У роботі використані методи маркетингових досліджень (дослідження фірмової структури ринку, конкурентів, товарів, внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства), аналіз аналітичних, текстово-рекламних матеріалів, експертних оцінок активності підприємств, аналіз виробничо-фінансової діяльності вітчизняних фармацевтичних підприємств.
Заключение
Висновки

Результати роботи в сукупності вирішують наукове завдання вдосконалення методичних підходів до формування ефективної оптимізації фінансової політики у фармацевтичній промисловості на засадах гармонізації економічної і соціальної ефективності фармацевтичного виробництва. Основні висновки роботи полягають у такому:
1. Дослідженням встановлено, що трансформаційні процеси в фармацевтичній галузі були спрямовані на підвищення інвестиційної привабливості і конкурентоспроможності її підприємств і здійснювалась, як правило, в формах фінансової, виробничої та організаційної реструктуризації.
2. Проведений аналіз показав, що трансформація ринків фармацевтичних виробів із низько конкурентних в потенціально конкурентні супроводжувалась збільшенням частки продукції підприємств. Зростання конкуренції сприяло підвищенню якості виробів, розширенню їх асортименту, запровадженню продуктових і технологічних інновацій, створивши підгрунтя для підвищення якості економічного зростання фармацевтичного виробництва.
3. Проведений поетапний аналіз головних напрямів фінансової політики підприємств фармацевтичної галузі довів, що поряд з консервативною фінансовою політикою, має місце агресивний та поміркований (характерний для політики управління оборотними активами) типи. До недоліків у фінансовій політиці, що реалізується підприємствами галузі, було віднесено неоптимальну структуру капіталу та оборотних активів, малофункціональну систему управління витратами, які разом з фінансовою політикою обумовлюють тенденцію зниження показників економічної ефективності фармацевтичного виробництва.
4. На основі проведеного аналізу в роботі розроблено систему заходів, спрямовану на підвищення ефективності діючої фінансової політики у фармацевтичній галузі з урахуванням специфіки соціально орієнтованого виробництва. Запропонована система включає такі елементи: оптимізація структури капіталу, розробка ефективних амортизаційної і дивідендної політики, оптимізація структури оборотних активів, побудова гнучкої і багатофункціональної системи управління витратами.
5. Запропоновано шляхи оптимізації фінансової політики у фармацевтичній галузі, які базуються на принципах взаємодії соціально орієнтованої політики підприємств і державної політики підтримки розвитку фармацевтичної галузі. Дослідженням доведено, що своєрідне “соціальне партнерство” між виробниками і споживачами лікувальних засобів є одною з відмінних рис економіки перехідного періоду; становлення ринкової економіки створить необхідні передумови для розширення виробництва продукції нетрадиційного асортименту.
6. Проведена оцінка ефективності фінансової політики підприємств фармацевтичної галузі за допомогою запропонованих показників свідчить про постійний ріст обсягів реалізації (у натуральному вимірі) “соціальної” продукції та ринкових цін “несоціальної” продукції, що обумовлює тенденцію зниження частки виручки від реалізації “соціальних” лікувальних засобів (у вартісному вимірі) в загальній виручці підприємств. Оцінка співвідношення індексів “соціальної” і “несоціальної” продукції за допомогою запропонованих рекомендацій щодо проведення SWOT-аналізу свідчить про домінування в галузі фінансової політики, яка призводить до фінансової стабільності її підприємств.
Литература
Список використаної літератури
1. Балабанов И.Т. Основы финансового менеджмента. Как управлять капиталом. - Москва: Финансы и статистика, 2000. - 525 с.
2. Бандурка A.M., Червяков И.М., Посылкина О.В. Финансово-зкономический анализ: Учеб-ник, - Харьков: Ун-т внутр.дел, 2003.- 125 с.
3. Бланк И.А. Словарь-справочник финансового менеджера. - К.: “Ника-Центр”, 1998. - 480 c.
4. Бланк И.А. Стратегия и тактика управления финансами - Киев: МП "Итем ЛТД", 2001. - 536 с.
5. Герчикова И.Н. Финансовый менеджмент: Учебник.- М.: Консат банкир, 2003. - 455 с.
6. Гридчина М.В. Финансовый менеджмент: Курс лекций.- К.: МАУП, 2004.- 160 с.
7. Громовик Б.П., Гасюк А.Д., Ярко Н.Б. SWOT–анализ деятельности оптовой фармацевтической фирмы // Провизор. — 2005. — № 15. — С. 23–26.
8. Економічний словник-довідник / За ред.. док. екон. Наук Мочерного С.В.- К.: Феміна.- 2005.- С. 41
9. Забродская Л. Оценка финансовой устойчивости предприятий // Бизнес - Информ. - 2004. - №7. - С. 54
10. Мнушко З.М. Маркетинговий аналіз сервісного обслуговування та додаткових послуг аптечних закладів / З.М. Мнушко, О.П. Абалова, І.В. Пестун // Вісн. фармації. - 2006. - № 1. -С. 41-47.
11. Наливайко А.П. Теорія стратегії підприємства. Сучасний стан та напрямки розвитку: Монографія. - К.: К.НЕУ. - 2001. - С. 18.
12. Нємцов В.Д., Довгань Л.Є. Стратегічний менеджмент. - К. -2001.- С. 35.
13. Посилкіна О.В. Упровадження менеджменту витрат на хіміко-фармацев-тичних підприємствах: Метод, реком. - X.: Вид-во НФаУ, 2003. – 21 с.
14. Рогальська Н.Г. Фінансовий стан потенційного підприємства-партнера: деякі аспекти визначення і аналізу // Економічні інновації.- 2005.- №23.- С.329-335.
15. Росс С. и др. Основы корпоративных финансов / Пер. с англ.- М.: “Лаборатория Базовых Знаний”, 2001.- 720 с.
16. Слав'юк Р.А. Фінанси підприємств: Підручник. - К,- 2002.- С. 38.
17. Фінансовий менеджмент: Підручник/Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М.Поддєрьогін.- К.: КНЕУ, 2005.- 536 с.
18. Шеремет А.Д., Сайфулин Р.С. Методика финансового анализа. – М.: ИНФРА-М, 2005.- 400 с.
Другие работы этого направления
Фінанси підприємств контрольна
39.Функціональні підсистеми системи управління витратами та їх взаємозв’язки.
Фінансова діяльність підприємства
Контрольна робота з дисципліни "Фінансовий аналіз" (Варіант 6)
Задача з дисципліни "Фінанси підприємств"
Фінанси піприємства контрольна
Фінанси підприємств контрольна
Контрольна робота основи підприємницької діяльності
Финансовый анализ преприятия
Курсова робота з дисципліни "Фінанси підприємств"
Задачі з дисципліни "Фінанси підприємств"
Сутність фінансових ресурсів, їх формування та використанні, напрямки вдосконалення ефективного використання на ВАТ «Шосткинський хлібокомбінат»
Аналіз використання нематеріальних активів підприємства
Задачі з дисципліни "Фінанси підприємств" (Варіант 6)
38. Характеристика методів оцінювання вибуття запасів і його вплив на величину виробничих витрат.
Аналіз фінансового стану підприємства на прикладі "ПАТ "Компанія "Райз"
Аналіз фінансових результатів на прикладі ПАТ "Компанія "Райз"
Підвищення ефективності діяльності ТОВ «Дніпро-Південь»
Джерела фінансування торгівельних підприємств
Управління формуванням прибутку та шляхи підвищення прибутковості підприємства у ПАТ «Черкаський комбінат хлібопродуктів»
Гібридне фінансування діяльності корпорацій
Аналіз прибутку та рентабельності підприємства
Контрольна робота з дисципліни "фінанси підприємств"
Контрольна Фінанси підприємств
ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ МАЛИХ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ СТРУКТУР
Аналіз платоспроможності та ліквідності підприємства
Задачі фінанси підприємств
Прибутковість підприємства,суть та шляхи зростання
Облік амортизації та ремонту основних засобів на підприємствах харчової промисловості на прикладі підприємства ДП «Дослідний хлібозавод»
Фінанси підприємства
Оцінка фінансового стану підприємства
Показники платоспроможності підприємства
Фінансова діяльність підприємств на прикладі ПАТ "Компанія "Райз"
Задачі з дисципліни "Фінанси підприємств"
Фінансова діяльність субєктів господарювання
БЮДЖЕТУВАННЯ ЯК МЕТОД ФІНАНСОВОГО ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ
Задачі з фінансів підприємств
Механізм формування власного капіталу суб’єктів господарювання в Україні
Аналіз фінансового стану підприємства на прикладі ПАТ "Компанія "Райз"
Задачі з дисципліни "Фінанси підприємств" (Варіант 3)
Задачі фінанси підприємств
Фінансово-майновий стан підприємства
Капітал підприємства і джерела його формування
Задачі з дисципліни "Фінанси підприємств"
Управління грошовими потоками на підприємстві на прикладі "ПАТ "Компанія "Райз"
Кредитні взаємовідносини комерційного банку з суб’єктами господарювання різних організаційно-правових форм
Фінанси підприємств
Фінанси підприємств контрольна
Контрольна робота з дисципліни "Фінанси підприємств"
Аналіз використання оборотного капіталу підприємства