Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   30 грн.
ЦЕНА:   69 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Страхування життя у фінансовому забезпеченні соціальних гарантій населення України   (ID работы: 647)

Направление: Фінанси
Предмет: Страхование
Тип работы: Реферат
Число страниц: 17
Год защиты: 2008
ВУЗ: Львовский национальный аграрный университет
Язык: Украинский
Содержание
Зміст
Вступ
1. Суть і види страхування життя громадян України
2. Необхідність і значення страхового захисту життя громадян України
3. Проблеми і перспективи розвитку страхування життя у фінансовому забезпеченні соціальних гарантій населення України
Висновки
Використана література
Введение
Вступ
У багатьох країнах світу страхування розглядається як могутній фактор стабілізації економіки, можливості здійснення інвестиційної діяльності, як найбільш престижна сфера діяльності, в якій, наприклад в країнах ЄС число зайнятих перевищує один мільйон чоловік і щорічно ця цифра збільшується в середньому на 2 відсотки.
Останнім часом страховий ринок України стрімко розвивається, зростає імідж страхування та попит на страхові послуги. А це, в свою чергу, висуває нові вимоги до інформаційного рівня населення, до професійного рівня фахівців, що працюють у сфері страхування, до освітнього рівня спеціалістів будь-якої економічної професії.
Отже, страхування – це спосіб захисту майнових інтересів громадян в умовах ринкової економіки. Кожна людина має знати, як вона може обмежити свій ризик і скільки їй це коштуватиме.
Мета наукової роботи ознайомитися з основними видами страхування, що законодавчо закріплені в Україні; з’ясувати особливості здійснення страхування за кожним видом.
Завдання наукової роботи: класифікувати страхування за об’єктами страхування; визначити галузі і види страхування; розкрити необхідність і значення страхового захисту життя громадян; охарактеризувати необхідність страхування вантажів та багажу.
Заключение
Висновки
Отже, страхування – одна з найбільш давніх історичних категорій суспільно-економічних відносин між людьми, невід’ємна частина виробничих відносин.
В розвинутих країнах страхування є стратегічним сектором розвитку економіки, оскільки знімає навантаження з видаткової частини бюджету по відшкодуванню збитків, залученню інвестицій в економіку, вирішенню соціальних проблем суспільства.
Класифікація страхування виражає відмінності у страховиках, сферах їх діяльності, об’єктах страхування, категоріях страхувальників, обсягах страхової відповідальності, формі проведення страхування.
В Україні страхування класифікується на особисте страхування, майнове страхування, страхування відповідальності.
Особисте страхування — це галузь страхування, у якій об'єктами страхування є майнові інтереси, пов'язані з життям, здоров'ям, працездатністю, пенсійним забезпеченням або іншою подією в житті застрахованих осіб.
Страхування життя — це підгалузь особистого страхування, у якій об'єктами страхування є майнові інтереси, пов'язані з життям, пенсійним забезпеченням або певною подією в житті застрахованих осіб.
Майнове страхування — галузь страхування, об'єктом страхування якої є майнові інтереси страхувальника, що пов'язані з його законним володінням, розпорядженням або користуванням майном.
Страхування відповідальності є формою захисту від ризиків, що загрожують третій особі (її здоров’ю чи майну), однією з галузей страхування, що закріплена законодавчо.
Литература
Використана література
1. Александрова М.М. Страхування: Навчальний посібник. – К.: ЦУЛ, 2002. – 208 с.
2. Базилевич В.Д., Базилевич К.С. Страхова справа. – К.: Товариство „Знання”, КОО, 1997. – 216с.
3. Біленчук Д.П. та ін. Страхове право України: Підручник. – К.: Атака, 1999. – 368с.
4. Горбач Л.М. Страхова справа: Навчальний посібник. – К.: Кондор. – 2003. – 250с.
5. Кінащук Л.Л. Страхування: теорія та практика проведення. – К.: Атака. – 2004. – 109с.
6. Страхове право України: Підручник. – К.: Атака. – 361с.
7. Закон України „Про страхування” // Відомості ВРУ. – 1996. - №18. – 250с.
Другие работы этого направления