Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   200 грн.
ЦЕНА:   459 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Особливості банківського кредитування юридичних осіб в Україні та перспективи його удосконалення в умовах світової фінансової кризи на прикладі ЗАТ „ОТП Банк”   (ID работы: 618)

Направление: Банки
Предмет: Банковское дело
Тип работы: Дипломная работа
Число страниц: 114
Год защиты: 2008
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
РОЗДІЛ 1
Теоретично-методологічні засади розвитку банківського кредитування юридичних осіб в Україні
1.1 Сутність та особливості банківського кредитування
1.2 Роль банківського кредитування суб’єктів господарювання в забезпеченні економічного розвитку держави
1.3 Нормативно-правове регулювання розвитку банківського кредитування в Україні
Висновок до першого розділу
РОЗДІЛ 2
Стан та особливості кредитування юридичних осіб на прикладі
ЗАТ „ОТП Банк”
2.1. Аналіз фінансово-господарської діяльності ЗАТ „ОТП Банк”
2.2 Стан кредитування юридичних осіб на прикладі
ЗАТ „ОТП Банк”
2.3 Особливості організації роботи банків з кредитування юридичних осіб в умовах кризи
Висновок до другого розділу
РОЗДІЛ 3
Удосконалення функціонування банківської системи України в умовах економічної кризи
3.1. Світовий досвід з банківського кредитування суб’єктів господарювання
3.2. Оптимізація банківського кредитування в Україні з урахуванням світового досвіду
Висновок до третього розділу
ВИСНОВОК
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
ДОДАТКИ
Введение
Вступ
Банки складають невід'ємну рису сучасного грошового господарства. Знаходячись у центрі економічного життя, обслуговуючи інтереси виробни-ків, банки виступають зв’язуючою ланкою між виробником і споживачем.
В умовах ринку неминуче банки виступають основними, ключовими елементами економічного регулювання. У цьому плані особливу роль віді-грають кредити, перетворюючись, у єдине джерело, що постачає народне го-сподарство додатковими грошовими ресурсами. Кредитування банками еко-номічної та підприємницької діяльності юридичних осіб справляє вагомий вплив на економічну діяльність держави, що визначає актуальність дослі-дження цієї теми в умовах розвитку ринкових відносин в Україні. За останні декілька років банківське кредитування швидко набрало оберти, але як і ра-ніше залишаються проблеми, які турбують банки. Однією з них є неповер-нення кредитів, особливо в умовах економічної кризи, коли значно погірши-лося становище банків.
Дослідженням цієї теми в свій час займалися такі вчені, як: Дж.Ло, Г.Маклеод, Й.Шумпетер, А.Ган, Дж. Кейнс, М.Фрідмен.
Предметом моєї дипломної роботи є аналіз показників кредитування на прикладі ЗАТ „ОТП Банк” та шляхи вдосконалення кредитування в Україні.
Метою роботи є розкрити суть та особливості банківського кредиту-вання юридичних осіб в Україні та перспективи його удосконалення в умовах світової фінансової кризи .
Завданням дипломної роботи є:
- розкриття сутності та особливості банківського кредитування;
- ролі банківського кредитування суб’єктів господарювання в забезпе-ченні економічного розвитку держави;
- розглядання нормативно-правового регулювання розвитку банківсь-кого кредитування в Україні;
- аналіз фінансово-господарської діяльності ЗАТ „ОТП Банк”;
- дослідити стан кредитування юридичних осіб на прикладі ЗАТ „ОТП Банк”;
- розглянути особливості організації роботи з кредитуванням юридич-них осіб в умовах фінансової кризи;
- порівняти світовий досвід з банківського кредитування суб’єктів гос-подарювання;
- визначити шляхи оптимізації банківського кредитування в України з урахуванням світового досвіду.
Предметом є процес банківського кредитування.
У ході дослідження використовувалися загальнонаукові методи, мето-ди порівнянь, угруповань, спостереження, обстеження, комплексної оцінки, аналітичні та ін.
Методологічну та інформаційну основу в проведенні дослідження склали вітчизняні та зарубіжні публікації з питань фінансово-кредитних від-носин, періодичні видання, а також Закони України з питань фінансово-кредитної та банківської діяльності, законодавчі правові акти, законопроекти України щодо правового забезпечення банківської та кредитно-фінансової діяльності, статистичні матеріали.
Посилення ролі кредитних відносин проявляється в різних аспектах. Кредит є обов'язковою умовою розширеного відтворення, важливою складо-вою діяльності державних, акціонерних, та малих підприємств, надійним ін-струментом, який опосередковує процес виробництва і реалізації продукції. Він сприяє технічному прогресу, стає джерелом капітальних вкладень, ви-ступає інструментом стимулювання виробництва.
Кредит сприяє зміцненню господарської діяльності підприємств, так як він є необхідною умовою кругообігу виробничих фондів і фондів обігу. В умовах розширеного відтворення, дає можливість безперервно здійснювати процес обігу і, отже сприяє виробництву і реалізації продукції.
Завдяки кредитним відносинам відпадає необхідність обов'язково-го накопичення власних коштів і відбувається більш швидке залучення ре-сурсів в господарський оборот за рахунок економії часу при закупівлі сиро-вини, матеріалів, таке інше. Таким чином сприяючи безперервності відтво-рювального процесу на підприємстві, кредит поряд з тим є фактором його прискорення. Звісно, кредит не може прямо вплинути на скорочення часу ви-робництва товарів, так як він має свої об'єктивні межі, обумовлені факторами неекономічного характеру, зокрема технологією виробництва. Його вплив на прискорення процесу відтворення реалізується за рахунок скорочення часу, що витрачається на зміну функціональних форм продукту, що в кінцевому випадку збільшує швидкість обороту фондів.
Крім того кредит, в силу своїх стимуляційних характеристик виступає в якості фактора прискорення відтворювального процесу. Необхідність повер-нення взятих в тимчасове користування коштів примушує підприємство при-ймати заходи до підвищення ефективності виробництва і, отже, прискорення відтворювального процесу.
Ступінь впливу кредиту на швидкість обороту фондів більш помітна в сфері обігу, де залучення в оборот кредитних ресурсів дозволяє прискорити платежі і тим самим прямо впливає на скорочення часу обороту.
Банківському кредиту також належить особлива роль у впливі на еко-номічні процеси. Відомо, що особливість банківської діяльності полягає в тому, що при наданні банківських послуг прибуток не створюється - він фо-рмується за рахунок прибутку клієнтів, які користуються послугами банку. Це стимулює банки направляти кредитні ресурси на фінансування найбільш рентабельних галузей і підприємств або високоефективних проектів. В про-тилежному випадку існує великий ризик ні тільки не до отримати очікуваний прибуток, але й втратити частину власних коштів. В результаті банківський кредит реально сприяє структурній перебудові економіки.
Значення кредиту для функціонування економіки будь-якої країни важ-ко переоцінити. В останні роки він все більше використовується і в Україні - як відомо саме кредит приносить банкам найбільший доход. За сучасних умов кредит набув своїх специфічних рис, забезпечує раціональне викорис-тання грошових ресурсів і виступає як фактор прискорення процесу розши-реного відтворення, регулятор грошового обігу, тобто змінює готівковий оборот в обігу на безготівковий.
Кредит, безперечно, необхідний вже існуючому товаровиробникові. Однак ще більшою мірою він потрібен тому, хто тільки прагне організувати своє виробництво, але не має для цього стартового капіталу.
Важливим моментом є забезпечення виконання умов кредитної угоди. Для цього підприємству необхідно ефективно використовувати отримані в кредит кошти, вдаватись до зусиль по прискоренню їх обертання.
В той же час не слід переоцінювати стимулюючу роль кредиту. Хоча кредитні відносини об'єктивно створюють передумови для підвищення ефек-тивності господарської діяльності підприємств. Реалізація цих передумов в конкретній кредитній угоді залежить від багатьох факторів і не тільки еконо-мічного характеру, які залежать як від підприємств так і від загально еконо-мічних чинників. Функціонування підприємств в ринкових умовах на прин-ципах самофінансування означає, що розширення в принципі повинно здійс-нюватись в основному за рахунок внутрішніх джерел підприємств - прибутку та амортизаційних відрахувань. Проте самофінансування має об'єктивні ме-жі, які, з одного боку, обумовлені обмеженістю внутрішніх джерел фінансу-вання. Потреба в грошових ресурсах у підприємств зростає і вони не в змозі задовольнити її тільки за рахунок власних коштів. Без кредиту, ріст інвести-цій обмежувався би можливостями індивідуального кругообігу, а також сис-темою бюджетного фінансування, що склалася. З іншого боку, принцип са-мофінансування не завжди узгоджується з вимогами ефективності та еконо-мічності виробництва.
Таким чином, кредит виступає важливим джерелом формування основ-них та оборотних коштів підприємств та організацій. В останні роки з розви-тком ринкових відносин ця роль зростає, так як скорочується питома вага бюджетних асигнувань на цілі розвитку виробництва, що обумовлено об'єк-тивними причинами.
Заключение
ВИСНОВОК
У процесі реалізації функції обслуговування товарообігу кредит актив-но впливає на прискорення не тільки товарного, але і грошового обігу, витіс-няючи з нього, зокрема, готівку. Вводячи в сферу грошового обігу такі ін-струменти, як векселі, чеки, кредитні картки і т.д., він забезпечує заміну го-тівкових розрахунків безготівковими операціями, що спрощує і прискорює механізм економічних відносин на внутрішньому і міжнародному ринках. Найбільш активну роль в рішенні цієї задачі відіграє комерційний кредит як необхідний елемент сучасних відносин товарообміну. Отже, кредит це еко-номічні відносини, які виникають між кредитором і позичальником з приводу вартості, що передається у тимчасове користування.
Кредитні операції сама прибуткова стаття банківського бізнесу. В сере-дньому доход від кредитних операцій становить від 60% до 80% доходів ко-мерційних банків. За рахунок цього джерела формується основна частка чис-того прибутку, що відраховується в резервні фонди і що йде на виплату диві-дендів акціонерам банку.
Банки надають кредити різним юридичним і фізичним особам з влас-них і позикових ресурсів. Кошти банку формуються за рахунок клієнтських грошей на розрахункових, поточних і інших рахунках; міжбанківського кре-диту; коштів, мобілізованих банком у тимчасове користування шляхом випу-ску боргових цінних паперів і т.д.
З метою підвищення надійності та стабільності банківської системи, захисту інтересів кредиторів і вкладників банків Національним банком Укра-їни (далі – Національний банк) установлюється порядок формування та вико-ристання резерву для відшкодування можливих втрат за кредитними опера-ціями банків.
Резерв для відшкодування можливих втрат за кредитними операціями банків (далі – резерв під кредитні ризики) є спеціальним резервом, необхід-ність формування якого обумовлена кредитними ризиками, що притаманні банківській діяльності.
Створення резерву під кредитні ризики – це визнання витрат для відо-браження реального результату діяльності банку з урахуванням погіршення якості його активів або підвищення ризиковості кредитних операцій.
Резерв під кредитні ризики використовується лише для покриття збит-ків за непогашеною позичальниками заборгованістю за кредитними операці-ями за основним боргом, стягнення якої є неможливим.
Об'єктом дослідження обрано діяльність ОТП банку, предметом діяль-ності якого є широкий спектр коммерційних та інвестиційних банківських послуг.
В умовах сучасної економіки ЗАТ «ОТП Банк», як і на початку своєї діяльності продовжуе утримувати свої позиції в банківському середовищі. Запоровадження нових банківськиї продуктів та орієнтація на клієнтів зав-жди були основними напрямнами для ЗАТ «ОТП Банк».
Приватні як і корпоративні клієнти відіграют важливу роль у фінансо-вій діяльності ЗАТ «ОТП Банк» Станом на 31.12.2007 року портфель роздрі-бних кредитів Банку становив 6 102 млн. грн., портфель роздрібних депозитів –2 456 млн. грн., що забезпечило OTP Bank частку в 5% на ринку кредиту-вання населення та в 1,5% на ринку роздрібних депозитів. У 2007 році іпотечне кредитування фізичних осіб становило 73,3% всього кредитного портфелю, автомобільні кредити – 26,0%, а споживчі кредити – 0,7%
За розміром портфеля цінних паперів Банк посідає 14-у позицію серед вітчизняних банків. У 2007 році цей показник зріс у 4,2 раза – до 498,825 млн. грн проти 114,67 млн. грн у 2006 р. Портфель цінних паперів банку збільшився не тільки в абсолютних значеннях, а й у відносних. Частка порт-феля цінних паперів у кредитно-інвестиційному портфелі підвищилася до 3,18% проти 1,18% станом на кінець 2006 р. При цьому, обираючи об`єкт власного інвестування,.
Торговельне фінансування є традиційним для Банка. ЗАТ “ОТП Банк” фінансує будь-які стадії проходження торговельних угод. Найбільш популя-рними продуктами структурованого торговельного фінансування в 2007 році були перед – та пост експортне фінансування, фінансування товарних запасів і фінансування імпорту. 2007 рік став для Банку роком активного розвитку факторингу. Розміри факторингового фінансування збільшився у 3 рази, клі-єнтська база – у 2,5 рази, а кількість дебіторів – у 14 разів. У 2007 році проек-тне фінансування залишалося одним із найперспективніших корпоративних кредитних продуктів, попит на який з року в рік підтверджується динамічним зростанням обсягів кредитних коштів. Так, протягом 2007 року портфель проектного фінансування банку зріс на 41% і досяг 1,2 мільярда гривень.
Дослідження проведене в роботі показало, що на сучасному етапі розви-тку економічних відносин багато уваги кредитуванню, зокрема, умовам та методам надання позичок приділяють як науковці так і практики. У диплом-ній роботі економічний зміст кредитування показаний як складний і багато-гранний процес з його принципами, умовами та методами.
Визначено, що на сучасному етапі в теорії та практиці кредитних відно-син в Україні науковий підхід до кредиту як до економічної категорії ще на-лежно не застосовується. Нехтування об'єктивними законами кредиту, який є економічними відносинами, з приводу зворотного руху позиченої вартості, а не позиченою вартістю, тобто позичкою, призводить до негативних наслідків у реалізації зазначених відносин на практиці. Це виражається у формі чис-ленних недоліків в організації кредитування клієнтів вітчизняними банками. Зазначені недоліки пов'язані з браком знань про об'єктивні закони існування кредиту. Із цієї причини чітко не визначено принципи організації банківсько-го кредитування та поняття кредитоспроможності. Виходячи з цього, надано тлумачення та обґрунтування основним економічним поняттям, зокрема кре-диту та принципам кредитування, на яких побудований процес кредитівуння.
Зважаючи на те, що позички є найприбутковішими активами банку і ста-новлять основну частину їх активів, кредитна діяльність банку потребує ре-тельної організації. Організацію кредитної діяльності банку визначив чітко розроблена кредитна політика. Правильна організація процесу банківського кредитування, розробка ефективної та гнучкої системи управління кредитни-ми операціями виступають основою фінансової стабільності і ринкової стій-кості комерційних банків. Визначено, що кредитна політика комерційного банку окреслює коло ключових цілей і завдань банківської діяльності, визна-чає конкретні прийоми, способи і методи її реалізації з метою максимізації доходності кредитних операцій та досягнення прийнятного рівня ризиків ба-нківської діяльності у сфері кредитування.
Литература
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
1. Закон України „Про банки та банківську діяльність” вiд 07.12.2000 № 2121-III, з редакцією від 09.01.2009р.
2. Закон України „Про заставу” вiд 02.10.1992 № 2654-XII з редак-цією від 20.06.2007р.
3. Закон України „Про зовнішньоекономічну діяльність” від 16.04.1991 зі змінами та доповненнями від 25.04.2008р.
4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 4 "Звіт про рух грошових коштів" / Затверджено наказом Міністерства фінансів України М 87 від 31.03.1999р.;
5. Поморіна М.А. “Керування ризиками як складова частина проце-су керування активами і пасивами” // Ж. “Банковское Дело”, 1998, №3;
6. Постанова НБУ № 413 від 04.12.2008 " Про окремі питання дія-льності банків"
7. Постанова Правління Національного банку України від 11.10.2008 № 319
8. Цивільний кодекс України від 16.01.2003 зі змінами і доповнен-нями від 14.01.2009р.
9. А. Голуб, Л. Семенюк, Т. Смовженко, Гроші, кредит, банки., - Львів: „Центр Європи”, 1997р.
10. Базельское соглашение, 1998 г. Методика расчета коэффициен-тов, разработанная экспертами Банка международных расчетов в г. Базеле (Швейцария); рекомендации Базельского комитета по банковскому надзору (Basel Committee on Banking Supervision).;
11. Банки Fоr sale// Банківський огляд - 2004.-№11. - С. 28.
12. Банківські операції: Підручник. _ 2-ге вид., випр. і доп. А. М. Мороз, М. І. Савлук, М Ф Пуховкіна та ін.;. — К.: КНЕУ, 2002. — 430 с.
13. Банковский портфель - 1: Книга банкира. Книга клиента. Книга инвестора / Авт. кол.: О.Н. Антипова и др. М., 1995.;
14. Банковский портфель - 2: Книга банковского менеджера. Книга банковского финансиста. Книга банковского юриста/Авт. кол.: Г.М. Антонов и др. М-, 1995.;
15. Банковский портфель-3:Книга менеджера по кредитам.Книга ме-неджера по фондовым операциям. Книга банковского бухгалт. и аудитора / Авт. кол.: О.Н.Антипова и др. М., 1995.;
16. Банковское дело: Справочное пособие. — М.: Экономика, 1994.
17. Банковское право США /А. М. Поллард, Ж. Г. Пассейн, К. X. Эл-лис. — М.: Прогресс, 1992.
18. Бор.З., Пятенко В.В Менеджмент банков: организация, стратегия, планирование. – М.: ИКУ-Дис, 1997.-288с.
19. Брігхем Є. Основи фінансового менеджменту: Пер. з англ. – К.: Молодь, 1997. – 1000с.
20. Бункана М.К. Деньги. Банки. Валюта. – М.: АО «Дис», 1994. – 174с.
21. Василишин Е.М. Регулювання діяльності комерційного банка. М.,1995.
22. Васюренко О.В. Банківський менеджмент: Посібник. – К: Видав-ничий центр «Академія», 2001. – 320с.
23. Васюренко О.В. Менеджмент кредитних операцій у комерційних банках. – Харків: РВП «Орігінал», 1998 – 72с.
24. Веселовський О. Удосконалення нагляду за діяльністю комерцій-них банків// Вісник НБУ. - 1997. №8. с.12-14
25. Вітлінський В., Наконечний Я. Методи формування резервів на покриття кредитних ризиків // Фінанси України – 1998. - № 12. – с.46-54.
26. Вітлінський В., Наконечний Я., Пернорівський О. Концепція стратегії кредитного ризику// Банківська справа. – 2000. -№1. с.39-42.
27. Вітлінський В., Пернорівський О. Інтелектуалізована кількісна оцінка кредитоспроможності позичальника // Фінанси України – 1998. - № 6. – с.5-13.
28. Вітлінський В.,Великоіваненко Г., Наконечний Я., Пернорівський О. Поглиблений кількісний аналіз кредитоспроможності позичальника як спосіб зниження ризику// Банківська справа. – 1998. -№6. с.17-19.
29. Вступ до банківської справи /Відп. ред. М. I. Савлук. — К.: Лібра, 1998
30. Гавалда К., Стуфле Ж. Банковское право. — М.: Финанстатин-форм, 1996.
31. Голуб В. Концептуальні підходи до управління кредитами в комерційних банках// Вісник НБУ. – 2000.-№2. с.57-58
32. Грачева М. Н. Особливості корпоративного управління в банках // Банківський огляд.— 2004.-№9. -С. 43.
33. Гроші та кредит. За ред. Івасіва Б.С. – К., 1999. – 402с.
34. Гроші, банки та кредит: у схемах і коментарях: Навчальний посі-бник/ За ред. Б. Л. Луціва.-2-ге видання , перер.-Тернопіль: Карт-бланш, 2000р.
35. Епіфанов А. Проблеми кредитування та оцінки кредитоспромож-ності клієнтів банку // Банківська справа. – 1997р. - №5
36. Єпіфаяов А.Проблеми кредитування та оцінки кредитоспромож-ності клієнтів банку // Банківська справа .- 1997. -№10. с. 32-33.
37. Законодавчі і нормативні акти з банківської діяльності НБУ Ви-пуск 11, 2001 року.
38. Заруба О.Д. Фінансовий менеджмент у банках. – К.: Знання, 1997. – 172с.
39. Зінченко В. Підсумки діяльності комерційних банків України за 1999 рік// Вісник НБУ. – 2000.-№3. с.18-22
40. Івасів І. Яка банківська система потрібна Україні? // Вісник НБУ №4, 1997, с.50.
41. Івасов Б. Кредитний механізм і деякі його форми // Вісник НБУ. –1997.-№6. с.6-9.
42. Ілляшенко С. Кредитні ризики та створення резервів для їх по-криття // Вісник НБУ. –1997.-№ 7. с.39 -41.
43. Ірина Чмутова, Оцінювання та прогнозування фінансового стану позичальника/ Ж. Банківська справа, №2, 2000р.
44. Карапетян Т. Кредитоспроможність позичальника та методи її оцінки // Вісник НБУ. – 1999.-№4. с. 20-21.
45. Качатков В.Н.Аналіз банківської діяльності: Теоретико-прикладний аспект: монографія. – К.: МАУП, 1999 – 192с.
46. Київ: Наукова думка, 2004. - С.5-7.
47. Кириченко О., Гіленко І., Ятченко А. Банківський менеджмент.–К.: Основи,1999.–672с.
48. Ковальчук Т.Г., Коваль М.М. Ліквідність комерційних банків.-К.:Знання, 1996, с.89.
49. Корнієнко Т. Методика визначення класу позичальника для роз-рахунку розміру резерву відшкодування можливих втрат за кредитними операціями// Вісник НБУ. –2000. -№3. с.35-37
50. Коротков М.П. О некоторых проблемах управления ликвиднос-тью и доходностью банка.// Деньги и кредит. – 1996. -№9 с.29-33
51. Костюченко О.А. Банківське право. — К.: МАУП, 1998.
52. Костюченко Олег Анатолійович Банківське право: Банківська си-стема. Національний банк. Комерційні банки. Розрахунки і кредитування. Ринок цінних паперів. Національне валютне законодавство. Банківські сис-теми зарубіжних країн....- К.: А.С.К., 2003.- 928с.
53. Котовенко И.И. Безопасность кредитной деятельности банка. -К.: Демократична Україна, 1997. - 189с
54. Коцовська Р., Тибачук Г. Операції комерційних банків. Л.: Вида-вництво центр Європи, 1997.-280с.
55. Кредитна система. Вступ до кредитної справи./ Під ред. Савчук М.І. - К,1998
56. Кредитний ризик комерційного банку: Навч. посіб./ За ред. В.В. Вітлінського- К.: Т-во “Знання”, КОО, 2000 – 251с.
57. Крюковський О. Взаємовідносини кредитної системи// Еконо-міст. – 2001р.
58. Крючкова І.В. Структурні чинники в розвиту економіки України. -
59. Кузьмин Г.О. К вопросу об оценке кредитоспособности заемщика //Деньги и кредит.- 1997.-№5. с.13-15.
60. Маслюченков Ю.С. Фінансовий менеджмент в комерческом бан-ке: Фундаментальний аналіз. – М.: Перспектива, 1996. – 160с.
61. Матвіеяко В. Держава і банки. -:К. Демократична Україна, 1996. - 15 с.
62. О. Дзьоблюк, Оцінка стану грошового потоку позичальника/Ж. Банківська справа, №1, 2000р.;
63. Ольхова Р.Г. и др. Банк и контроль.-М.:Финансы и статистика, 1991, с.97.
64. операцій в банках. - К.:2002. - С199-259.
65. операцій в банках. Посібник К.: Видавничий центр Академія. -
66. Основы банковского дела. Под ред. Мороза А.Н. –К.: Либра, 1994. – 367с.
67. Остапишин Т.П. Основи банківської справи. Курс лекцій – К.: МАУП – 1999 – 112с.
68. Пантелєєв В., Халява С. Фінансова стійкість комерційного банку : проблеми регулювання. // Банківська справа, №1, 1996, с.32.
69. Распутна Л. Комерційні банки у сфері фінансових послуг України // Банківська справа. - 2000. - №5. - С. 43-45.
70. Річний звіт ЗАТ „ОТП Банк” за 2007р.
71. Руденко Л. В. Організація міжнародних кредитно-розрахункових
72. Смовженко Т., Хміль Л. Проблеми вдосконалення діяльності комерційних банків в економіці України // Регіональна економіка. - 2001. - №1. - С. 163-169.
73. Стойко О. Я. „Банківські операції”, підручник, 320 стр.
74. Финансовые рынки // Банковское дело. - 2005. - №8. - С. 18-21.
75. www.aub.com.ua
76. www.bank.gov.ua
77. www.bankstore.com.ua
78. www.legalweekly.com.ua
79. www.vobu.com.ua
Другие работы этого направления
Контрольна робота банківська справа
Контрольна банківська справа
Задачі банківська справа
Задача Банківська справа
Особливості оцінки кредитоспроможності позичальника (на прикладі АТ «Ощадбанк»)
Активні операції комерційних банків
Планування та прогнозування грошових потоків банку ПАТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ»
Тенденції розвитку вітчизняної банківської системи в умовах війни
Контрольна банківська справа
Агентські послуги
Звіт про проходження виробничої практики у Приват Банку
Банківська справа
Аналіз ресурсної бази на прикладі ЗАТ „Приватбанк” КУР.doc
Звіт з практики у відділенні Райффайзен банка Аваль
Особливості розвитку споживчого кредитування в Україні (на прикладі ЗАТ "Альфа-Банк")
Контрольна робота з дисципліни "Банківська справа"
Проектне фінансування як спеціалізований вид банківської діяльності
Задача Банківська справа
Прогнозування валютних курсів
Задача банківська справа
Іпотечне кредитування у банківській діяльності