Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   35 грн.
ЦЕНА:   80 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Стратегічне планування в міжнародному менеджменті   (ID работы: 450)

Направление: Менеджмент
Предмет: Стратегический менеджмент
Тип работы: Контрольная работа
Число страниц: 29
Год защиты: 2006
Язык: Украинский
Содержание
ЗМІСТ
Вступ
1. Поняття та види міжнародних стратегій
2. Основні етапи розробки міжнародних стратегій
2.1. Вибір місії та цілей
2.2. Вивчення зовнішнього і внутрішнього середовища
2.3. Формування стратегії
2.4. Реалізація стратегії
2.5. Стратегічний контроль
3.Стратегія експорту і імпорту
4. Концептуальні основи зовнішньоекономічної стратегії України
Висновки
Список використаної літератури
Введение
Вступ
Економічна криза народного господарства України зумовлюється багатьма факторами, серед них значне місце займає недосконалість системи управління. Турбулентний характер негативних змін в економіці (інфляція, ріст цін на сировину та матеріали, високі процентні ставки за кредит, зниження купівельної спроможності населення і ін.) і висока складність вирішуваних нині завдань посилюють роль наукового управління у стабілізації соціально-економічних процесів і забезпеченні високої ефективності усіх видів підприємницької діяльності.
Упродовж двадцятого століття міжнародний менеджмент сформувався на науковій основі як самостійна галузь людських знань, узагальнивши світову практику і мистецтво управління. Дослідження проблем менеджменту значно розширило уявлення про управління, сприяли формуванню його наукового апарату: цілі, принципи, задачі та методи їх реалізації. Розробки наукового міжнародного менеджменту виявилися корисними не тільки для економіки і бізнесу, але й для сфер людської діяльності.
Менеджмент став невід’ємною частиною усіх видів організованої людської діяльності, його принципи, підходи і механізми нині активно використовуються в організаціях науки, освіти, охорони здоров’я, в релігії, мистецтві, політиці і міжнародній діяльності. Менеджмент став набуттям переважної більшості країн світу і поширився на міжнародну діяльність.
Курсова робота складається з чотирьох розділів, в яких детально розглядаються питання стосовно понять міжнародних стратегій, основних етапів розробки міжнародних стратегій; а також проведений аналіз стратегії експорту і імпорту на підприємстві і розроблені концептуальні основи проведення зовнішньоекономічної діяльності України.
Ціллю курсової роботи являється вивчення стратегії і її планування на підприємствах, які займаються міжнародною діяльністю; тобто детально ознайомитися з усіма стадіями розробки стратегії на підприємстві, встановити доцільність їх використання та розробити шляхи вдосконалення.
Задачі, які розглядаються при написанні курсової роботи:
· вивчення зовнішньоекономічної стратегії України;
· детальний розгляд етапів розробки міжнародних стратегій;
· розгляд стратегії експорту і імпорту на підприємстві.
Тема курсової роботи є актуальною в наш час тому, що розробка стратегій міжнародної діяльності фірми все більше набуває великого значення, адже проводячи цю політику підприємство отримує більші прибутки і розширює ринки збуту своєї продукції.
Заключение
Висновки
Плановий розвиток міжнародного менеджменту стає дедалі важливішим, оскільки кожна конкретна фірма прагне розвинути свої можливості збуту продукції і отримання більшого прибутку, а країни дедалі більше переконуються у важливості якості менеджерських ресурсів для забезпечення постійного економічного розвитку.
Можна сказати, що міжнародний менеджмент відкриває широкі можливості перед підприємством; він ставить перед менеджерами більші вимоги, щоб вони розуміли набагато ширше набір оточуючих факторів, які традиційно не перераховуються в управлінні складним бізнесом в межах країни. Тобто виникає потреба враховувати ефекти від різних елементів міжнародного середовища та брати до уваги концепцію про досягнення переваг в конкурентній боротьбі.
Розглянувши стратегії експорту та імпорту на підприємстві, можна зробити висновок, що керівництво фірми ретельно підходить до формування цих стратегій, враховуючи всі переваги та недоліки. Менеджери перед формуванням стратегій ретельно вивчають ринку збуту, споживачів, традиції країни, споживчі якості продукту; що дає змогу нести найменші ризики та збитки.
Багаточисельні прогнозні дослідження показують, що в найближчі десятиріччя виживатимуть у конкурентній боротьбі тільки ті виробництва і компанії, які прийматимуть активну участь у міжнародному поділі праці, зовнішньоекомічній діяльності, зможуть адаптуватись до культурних відмінностей і будуть здійснювати підприємництво відповідно до вимог соціальної відповідальності і норм міжнародних ділових відносин.
Литература
Список використаної літератури
1. Закон України “Про зовнішньоекономічну діяльність”//Відомості ВРУ.-1991.-№29.
2. Закон України “Про митну справу в Україні”//Відомості ВРУ. –1992- №29.
3. Белошапка В.А., Загорий Г.В. Стратегическое управление: принципы и международная практика.- К.: Абсолют –В, 1998.
4. Білоус О.Г., Панченко Є.Г. Менеджмент: конкурентоздатність і ефективність.- К.: Знання, 1992.
5. Карлоф Б. Деловая стратегия .-М.: Экономика, 1991.
6. Международный менеджмент: Учебник для вузов.- СПб.: Питер, 2000.
7. Менеджмент внешнеэкономической деятельности.-К.:1998.
8. Мескон М.Х., Альберт М. Основи менеджмента.-М.: Дело,1992.
9. Монден Я. “Тоета”: Методы эфективного управления.-М.: Экономика, 1989.
10. Панченко Є.Г. Міжнародній менеджмент: Навч. посібник. –К.:КДЕУ, 1996.
11. Панченко Є.Г., Гаврилюк О.В. стратегія розвитку міжнародного підприємництва ті іноземних інвестицій в Україні.- К.:Інститут світової економіки та міжнародних віносин АН України, 1992.
12. Портер М. Стратегія конкуренції / Пер. з англ. – К.: Основи,1997.
13. Поручник А.М. Интеграция Украины в мировое хозяйство.- К.: КГЭУ, 1994.
14. Управління зовнішньоекономічною діяльністю: Навч. посібник.- К.: Фенікс, 1998.
15. Ханд Д. Планирование и котроль: концепция контролинга.- М.: Финансы и статистика,1997
Другие работы этого направления