Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   48 грн.
ЦЕНА:   110 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Сутність та класифікація ризиків   (ID работы: 1762)

Направление: Экономика
Предмет: Экономическое обоснование хозяйственных рисков
Тип работы: Реферат
Число страниц: 18
Год защиты: 2009
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1.Сутність ризику, його функції та основні риси
2.Різні підходи до класифікації ризиків
2.1.Загальна класифікація ризиків
3.Невизначеність та ризик
Висновки
Список використаних джерел
Введение
З розвитком ринкових відносин підприємницька діяльність здійснюється в умовах зростаючої невизначеності, яка змушує підприємця брати на себе певний ризик.
Об’єктом дослідження роботи є господарські ризики та їх вплив на результати діяльності підприємства.
Господарський ризик – це специфічна характеристика діяльності, яка пов’язана з подоланням невизначеності в господарській ситуації, в якій не виключена ймовірність виникнення непередбачуваних наслідків, таких як можливого відхилення від стратегічних цілей, бажаного результату, а також утрати суб’єктом господарювання частини своїх прибутків.
Ризик є однією з найскладніших категорій, пов’язаних з результативністю господарської діяльності підприємства.
Діяльність підприємства пов'язана з багатьма ризикам, ступінь впливу яких на результати його діяльності значно підвищується з переходом до ринкової економіки. Ризики, що супроводжують цю діяльність, виділяють в окрему групу фінансових ризиків, що відіграють найбільш значиму роль в загальному “портфелі ризиків” підприємства.
Збільшення степеня впливу фінансових ризиків на результати фінансової діяльності підприємства пов'язано з швидкою зміною економічної ситуації в країні і кон'юнктури фінансового ринку, розширенням сфери фінансових відносин, появою нових фінансових технологій і інструментів. Ризик-це ймовірність виникнення збитків або недоотримання доходів у порівнянні з прогнозованим варіантом. Ризик - категорія імовірнісна і його вимірюють як ймовірність певного рівня втрат.
Заключение
У роботі був розглянутий вплив господарських ризиків на результати діяльності підприємства.
Господарський ризик розглядається як дії, які суперечать суспільним інтересам.
У першому розділі розглянута сутність, функцій та основні риси ризиків.
Винагородою за витрачені підприємством час, зу¬силля і здібності можуть виявитися як прибуток, так і збитки. Однак підприємство виявляє готовність іти на ризик в умовах не¬визначеності, оскільки поряд з ризиком втрат існує можливість податкових доходів. Залежність прибутку підприємства від ризику зображена графічно.
У другому розділі роботи розглянуті різні підходи до класифікації ризиків, а також загальна класифікація ризиків.
Ризики класифікуються за характером діяльності, за об’єктами, на які вони спрямовані, за характером обліку, за часом, за характером наслідків, а також за ступенем ризиків.
Ризики за загальною їх класифікацією розподіляються на чисті та спекулятивні. Чисті ризики означають одержання негативного чи нульового результату. Спекулятивні ризики полягають у можливості одержання як позитивного, так і негативного результату.
У третьому розділі розглянуто поняття невизначеності та її причин.
Під невизначеністю розуміють наявність неповної інформації про умови прийняття рішень, а не її відсутність. Невизначеність відображає об'єк¬тивну неможливість отримання абсолютного знання про внутрішні та зовнішні умови функціонування соціально-економічних систем, неоднозначність їх параметрів.
Литература
1. Івченко І.Ю. Моделювання економічних ризиків і ризикових ситуацій. Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.
2. Клименко С.М., Дуброва О.С. Обґрунтування господарських рішень та оцінка ризиків: Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни. – К.: КНЕУ, 2006. – 188 с.
3. Сорока П.М. Економічні та фінансові ризики: Навчальний посібник для дистанційного навчання; За наук. ред. О.Д. Гудзинського. – К.: Університет «Україна», 2006. – 266 с.
4. Устенко О.Л. Предпринимательские риски: Основы теории, методология оценки и управление. – К.: Асеусвит, 1996. – 146 с.
5. Шапкин А.С. Экономические и финансовые риски: Оценка, управление, портфель инвестиций: Монография. – М.: Издательско-торговая корпорация «Дашков и Ко», 2003. – 544 с.
Другие работы этого направления