Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   24 грн.
ЦЕНА:   54 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Сутність сучасного стратегічного менеджменту   (ID работы: 1746)

Направление: Менеджмент
Предмет: Стратегический менеджмент
Тип работы: Реферат
Число страниц: 10
Год защиты: 2009
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1.Сутність та поняття стратегічного менеджменту
2.Роль ресурсів в стратегічному менеджменті
3.Модель механізму стратегічного менеджменту
Висновки
Список літератури
Введение
У роботі розглядається сутність сучасного стратегічного менеджменту.
Останнім часом зміст стратегічного менеджменту як вершини науки управління в різних публікаціях розкрито досить докладно. У деяких з них за основу беруться ідеї відомих західних вчених - І. Ансоффа, М. Портера, Дж. Пірса, Р. Робертсона, Дж. Хіггенса. При цьому ряд однаково звучать понять в силу специфіки змісту та новизни використання в економічних знаннях нерідко тлумачиться по-різному.
Зміст визначення "стратегічний" явно приніжений, що зводить стратегічний менеджмент до одного з напрямків управлінської діяльності, можливих і доступних будь-якого суб'єкту господарської діяльності. Стратегічний менеджмент відрізняється від менеджменту "тільки складом деяких компонентів і тимчасової орієнтацією цих компонентів".
Сутність стратегічного менеджменту характеризується специфічними цілями та ефективністю, пріоритетним урахуванням зовнішнього середовища, а завоювання й утримання конкурентної переваги розглядаються як засіб досягнення стратегічно значимих результатів.
Заключение
Таким чином, далеко не кожен суб'єкт господарської діяльності в змозі розробляти та реалізовувати власну стратегію. Отримання ним прибутку та перспективи існування можуть грунтуватися на економічній мімікрія, пристосуванні до зовнішнього середовища.
Суб'єкт стратегічного менеджменту не тільки володіє достатнім потенціалом для формування стратегії, адекватної зовнішньої та внутрішньої середовищі, але і в змозі використовувати свої ресурси для перебудови зовнішнього середовища, безумовного застосування її сприятливих можливостей і запобігання таящіхся загроз, орієнтації діяльності на отримання достатньої прибутку в довгостроковому періоді.
У першому питанні роботи було розглянуто сутність та поняття стратегічного менеджменту.
Стратегічний менеджмент являє собою управління організацією, яке спирається на людський потенціал як її основу, орієнтує виробничу діяльність на запити споживачів, здійснює гнучке регулювання і своєчасні зміни в організації, адекватні дії навколишнього середовища і що дозволяють добиватися конкурентних переваг, що сприяє виживанню організації і досягненню своєї мети в довгостроковій перспективі.
Роль ресурсів в стратегічному менеджменті, які були розглянуті у другому питанні роботи, принципово важлива не тільки тому, що без них суб'єкт не досягне стратегічної мети. Їх стратегічне значення полягає в укладанні в них можливості розробляти оптимальну для суб'єкта стратегію, в принципово можливому впливі на зовнішнє середовище організації, а також у специфічно стратегічній постановці цілей суб'єкта.
У третьому питанні роботи була розглянута модель механізму стратегічного менеджменту. Графічно зміст стратегічного менеджменту наведений на рис. 4.1.
Литература
1. Ансофф И., Макдоннел Эдвард Дж. Новая корпоративная стратегия / Пер. с англ. – СПб.: ПитерКом, 1999.
2. Боумэн Клифф. Основы стратегического менеджмента / Пер. с англ. – М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1997. – 175 с.
3. Герчикова И.Н. Менеджмент. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2000.
4. Колпаков В. М., Дмитренко Г. А. Стратегический кадровый менеджмент: Учеб. пособие. - 2-е изд., перераб. и доп. — К.: МАУП, 2005. - 752 с.
5. Маслов Е. В. Управление персоналом предприятия. – М.: ИНФРА-М, 2000. – 458 c.
Другие работы этого направления