Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   32 грн.
ЦЕНА:   74 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Кадрова політика в умовах системної кризи   (ID работы: 1744)

Направление: Менеджмент
Предмет: Кадровая политика
Тип работы: Реферат
Число страниц: 13
Год защиты: 2009
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1.Сутність та поняття кадрової політики
2.Кадрова політика в умовах системної кризи
Висновок
Список використаної літератури
Введение
У роботі розглядається кадрова політика в умовах системної кризи.
Реалізація цілей і задач керування персоналом здійснюється через кадрову політику.
Кадрова політика організації являє собою систему управлінських рішень, за допомогою яких формуються, розподіляються ролі засобів та спо¬собів системи управління персоналом, забезпечується реалізація інте¬ресів, цілей і завдань організації в конкретних умовах функціонуван¬ня механізму кадрового менеджменту. Управління персоналом пе¬редбачає реалізацію керівних рішень, що приймаються в межах кадрової політики. У цих рішеннях проявляються принципи кадро¬вої політики щодо взаємодії між керівником і підлеглим, мотивації, повноважень, дисциплінарної влади.
Кадрова політика є головним напрямком у роботі з кадрами, набір основних принципів, що реалізуються кадровою службою підприємства. У цьому відношенні кадрова політика являє собою стратегічну лінію поводження в роботі з персоналом.
Кадрова політика націлена на рішення принципово нових, глобальних, довгострокових задач, підвищення економічної і соціальної ефективності роботи організації, підтримку її рівноваги з зовнішнім соціальним середовищем.
У нинішній непростий час, в умовах світової фінансової кризи, особливого значення набувають компетенції керівника кадрової служби, зокрема, мотивації персоналу, антикризового управління, а також підвищення ефективності персоналу в умовах скорочення штату.
Заключение
Таким чином, у роботі розглянута кадрова політика, а саме її сутність та поняття, а також кадрова політика в умовах системної кризи.
Кадрова політика є складовою частиною всієї управлінської діяльності і виробничої політики організації.
Кадрова політика являє собою цілеспрямовану діяльність по створенню трудового колективу, що щонайкраще сприяв би сполученню цілей і пріоритетів підприємства і його працівників.
Основною задачею кадрової політики підприємства є забезпечення в повсякденній кадровій роботі врахування інтересів усіх категорій працівників і соціальних груп трудового колективу.
З різних причин підприємство може виявитися в кризовому стані, тобто в стані неплатоспроможності та банкрутства. За таких умов має змінитися і кадрова політика підприємства, в тому числі й визначення потреби в кадрах.
Існують п'ять типів кадрової політики в умовах кризи підприємства, які були розглянуті у другому питанні котрольної роботи.
Литература
1. Большаков А.С., Менеджмент: Учебное пособие. - СПб: Питер,2000. – 131 c.
2. Герчикова И.Н. Менеджмент. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2000.
3. Маслов Е. В. Управление персоналом предприятия. – М.: ИНФРА-М, 2000. – 458 c.
4. Федосеев В. Н., Капустин С. Н. Управление персоналом организации. – М.: Экзамен, 2003. – 89 c.
5. Сагитдинов М.Ш. Кадровая политика: время диктует новые подходы // Деньги и кредит. - 2000. - № 1. – C. 17-19.
Другие работы этого направления