Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   90 грн.
ЦЕНА:   206 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Регіональні особливості розміщення господарського комплексу Італії   (ID работы: 981)

Направление: Экономика
Предмет: Экономика регионов
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 41
Год защиты: 2010
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Регіональні особливості господарського комплексу
у розвитку економіки Італії
2. Передумови розвитку та розміщення господарського
комплексу Італії: історичні, природні, демографічні, екологічні
3. Сучасна галузева структура господарства Італії
4. Територіальна структура господарства Італії
5. Участь Італії у внутрідержавному територіальному
поділі праці (країни у міжнародному територіальному
поділі праці) та економічних зв’язках
6. Проблеми та перспективи розвитку та
розміщення господарського комплексу Італії
Висновки
Список використаної літератури
Введение
Зовнішні зв'язки держави - це взаємообмін з країнами світу продуктами матеріального виробництва, послугами, інформацією на основі міжнародного поділу праці, а також співдружність політичних органів, направлене на ефективне рішення глобальних проблем людства, розширення особистих проблем громадян. Різні функції виконують світові зв'язки країн Європи. Вони потрібні для обмеження інтегрування у всесвітні структури з метою закріплення миру та безпеки ефективного розвитку економіки, науки, освіти та культури та інше.
Виходячи з економічної доцільності, держава планує свою зовнішньо-економічну діяльність, яка відіграє важливу роль у розвитку економіки будь-якої країни Європи. Вона створює умови для економії витрат в економіці або в окремих її галузях. Плани зовнішньоекономічної діяльності націлюють на встановлення й розвиток взаємовигідних зв'язків з країнами світу. Вони мають всебічно враховувати переваги, які випливають з міжнародного розподілу праці в інтересах розвитку економіки, технічного прогресу та підвищення рівня життя народу.
У плані розвитку зовнішньоекономічної діяльності визначаються номенклатура й обсяги основних товарів, які мають змінити товарну структуру експорту та імпорту, головні напрями розвитку зовнішньо-торгового обороту по окремих країнах, обсяг технічного й економічного сприяння країнам, які розвиваються, характер і обсяги кредитних операцій. Під час розробки планів проводяться розрахунки економічної ефективності зовнішньоторговельних операцій, експорту, імпорту та сумарного економічного ефекту відповідно до методики визначення економічної ефективності
Заключение
Італія розташована на Апеннінському півострові, на південних схилах Альп, островах Сардинія, Сицилія та ряді невеликих островів. Це морська і гірська країна одночасно.
На північному заході Італія межує з Францією, на півночі - зі Швейцарією та Австрією, а на північному сході - зі Словенією. У межах Італії розташовані держави-карлики Сан-Марино і Ватикан.
Головною галуззю обробної промисловості є машинобудування. В Італії виробляються офісне устаткування (калькулятори, друкарські машинки тощо), сільськогосподарські машини (трактори), ткацькі верстати, швейні машини, електронагрівне устаткування. Електромашинобудування включає виробництво телекомунікаційної апаратури, холодильників, пральних машин, іншої побутової електротехніки. Продукція машинобудування виробляється в основному на півночі, в районі Мілана, Туріна, Генуї, Бергамо, Брешиї та Флоренції. Хімічна промисловість, включаючи нафтохімію і виробництво синтетичних волокон, дає близько 1/7 загального обсягу продукції обробної промисловості.
Металургія - відносно нова галузь промисловості Італії. Будівництво почало швидко розвиватися після Другої світової війни. У 1990-х роках у цій галузі було зайнято 1,9 млн. осіб. Були збудовані електростанції, автомобільні дороги та інші об'єкти (особливо на півдні). Італійські будівельні фірми активно діють за кордоном, у країнах, що розвиваються; вже в 1960-х роках італійські фірми збудували п'ять найбільших гребель в Африці.
Види сільського господарства Італії дуже відрізняються залежно від географічних умов. Найпродуктивніші сільськогосподарські землі знаходяться на родючій рівнині в басейні р. По на півночі, де переважає інтенсивне неспеціалізоване землеробство із значною часткою великих господарств.
Ця територія є також головним постачальником молочної продукції Італії. Ломбардія, на північному сході рівнини, - єдиний район країни, де тваринництво переважає над землеробством. На півдні рівнини область Емілія-Романья має більш диверсифіковану систему землеробства і є важливим районом плодівництва і зернового господарства, там також розвинуте тваринництво. Східний П'ємонт і західна Венеція відрізняються високою
Литература
1. Авдокушин Е.Ф. Международные экономические отношения. - М., 2001. – 520 с.
2. Авилова А.В. Италия: своеобразие южноевропейского пути развития // Журнал „Мировая Экономика и Международные Отношения”. - 2001. - №5. – С.32-34.
3. Баландин Р. К., Бондарев Л. Г. Природа и цивилизация. – М.: Мысль,1988
4. Барабанов О. Н. . Италия после холодной войны: от «средней державы» к «миру протагонистов». М. 2003.
5. Безуглий В.В., Козинець С.В. Регіональна економічна та соціальна географія світу: Посібник. – К.: Видавничий центр „Академія”, 2003. – 688 с.
6. Галкина Т. А., Красновская Н. А. Италия // Сер. "У карты мира". М.: Мысль, 1985.
7. Галкіна Т., Сисоєва Н. Італія. - М.: Мир, 1972. – С. 56.
8. Географический энциклопедический словарь. - М.: Советская энциклопедия. – 1989. – 591 с.
9. Географія зарубіжних країн. – К., 2002.
10. Глобальные экологические проблемы на пороге XXI века: Материалы научной конференции, посвященной 85-летию академика А. Л. Яншина. – М.: Наука, 1998
11. Гоффе Н. В. Италия: проблема юга и региональная политика. М.: Наука, 1983.
12. Гребельник О.П., Романовський О.О. Основи зовнішньоекономічної діяльності. – К.: Деміург, 2003. – 296 с.
13. Дахно І.І. Міжнародна торгівля: Навч. посіб. – К.: МАУП, 2003. – 296 с.
14. Економіка зарубіжних країн / За ред. Ю. Г. Козака, В. В. Ковалевського, K. I. Ржепішевського. – К.: ЦУЛ, 2003. – 420 с.
15. Іщук С.І. Розміщення продуктивних сил і територіальна організація виробництва. - К., 2002. - 260 с.
16. Кириченко А. Зовнішня торгівля України на порозі третього тисячоліття // Зовнішня торгівля. – 1999. – № 1. – С.96.
17. Країни світу: Довідник. – К.: Либідь. – 364 с.
18. Крючкова І. Структурні зрушення у зовнішній торгівлі України: тенденції та перспективи // Вісник НБУ. - 2004. - №2. – С.3-6.
19. Матеріали офіційного серверу Державного комітету статистики http://www.ukrstat.gov.ua/
20. Новицький В.Є. Міжнародна економічна діяльність України: Підручник. – К.: КНЕУ, 2003. – 948 с.
21. Офіційна сторінка Міністерства економіки та з питань Європейської інтеграції. – http://www.me.gov.ua.
22. Розміщення продуктивних сил і регіональна економіка: Підручник / За ред. В.В. Ковалевського, О.Л. Михайлюк, В.Ф. Семенова. — 6-тевид., випр. — К.: Т-во "Знання", КОО, 2004. — 350 с.
23. Розміщення продуктивних сил: Навч.-метод, посібник для самостійного вивчення дисципліни / С. І. Дорогунцов, Я. Б. Олійник та ін. - К.: КНЕУ, 2000. – 76 с.
24. Розміщення продуктивних сил: Підручник / В.В.Ковалевський, О.Л. Михайлюк, В.Ф.Семенов та ін.; За ред. Ковалевського О.Л. – К.: Тов. «Знання», КОО, 1998. – 546 с.
25. Розміщення продуктивних сил; Навч. посібник / За ред. В. В. Ковалевського, В. Ф. Семенова, О. Л. Михайлюк та ін. - К.: Либідь, 1996.
26. Ростов Є. Ф. Економіка країн світу. Довідник. — К.: Картографія, 1998. – 275 с.
27. Словник-довідник з економічної та соціальної географії. – К., 1998.
28. Слука А. Е. Италия: Спец. выпуск // География. 1996. 23.
29. Спессо Р. Итальянская экономика с послевоенных лет до наших дней. М.: Мысль, 1984.
30. Циганкова Т.М., Петрашко Л.П., Кальченко Т.В. Міжнародна торгівля: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2001. – 418 с.
31. Чужиков В. Економіка зарубіжних країн: Навч. посіб. — К.: КНЕУ, 2005. — 308 с.
32. ЭКОЛОГИЯ: Учебник для технических вузов / Л. И. Цветкова, М. И. Алексеев и др.; Под ред. Л. И. Цветковой. – М.: Изд-во АСВ; СПб.: Химиздат, 1999
33. Юрківський В.М. Регіональна економічна і соціальна географія. Зарубіжні країни. – К.: Либідь, 2000. – 475 с.
34. XX век: последние 10 лет. 1990 – 1991. Сб. статей из ежегодников “State of the World”: Пер. с англ. – М.: Прогресс-Пангея, 1992.
Другие работы этого направления
Регіональна економіка задачі
Необхідність формування середнього класу в умовах трансформації ринкової економіки
Роль iноземних iнвестицiй в трансформацiйних процесах краiн iз перехiдною економiкою (на прикладi Украiни)
ЕКОНОМІКА ЛУГАНСЬКА
Задачі з економіки регіонів
Аналіз державної служби служби Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації в реалізації програм соціального забезпечення населення
Анализ неценовых факторов и их влиянии на рынок нефтепродуктов Днепропетровска
Планування фонду оплати праці на прикладі “Управління праці і соціального захисту населення Харківської районної державної адміністрації”
Регіональні особливості міграції населення в Україні
Регіональні особливості розміщення господарського комплексу Іспанії
ЕКОНОМІЧНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО КРАЇН-ЧЛЕНІВ МЕРКОСУР
Задачі економіка регіонів
Формування рекреаційної системи Подільського економічного району
Регіональні особливості розвитку транспортної системи території світу