Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   35 грн.
ЦЕНА:   81 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Парниковий ефект   (ID работы: 931)

Направление: Гуманитарные предметы
Предмет: БЖД
Тип работы: Реферат
Число страниц: 15
Год защиты: 2010
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Загальна характеристика парникового ефекту
2. Роль парникового ефекту
3. Вплив діяльності людини на посилення парникового ефекту
4. Негативні наслідки парникового ефекту
5. Виникнення та визначення кількісної величини парникового ефекту
Висновки
Список використаної літератури
Введение
Клімат на нашій планеті в минулому періодично змінювався. За тисячі й мільйони років чергувалися періоди значного похолодання й, навіть, зледеніння з теплими епохами. Нині вчені дуже занепокоєні: схоже на те, що Земля розігрівається значно швидше, ніж це було будь-коли в минулому. Це спричинено різким збільшенням вмісту в атмосфері вуглекислого газу. В земній атмосфері вуглекислий газ діє як скло в парнику: пропускає сонячне світло, але затримує тепло розігрітої Сонцем поверхні землі. Це викликає розігрівання планети, відоме під назвою парникового ефекту.
Клімат Землі залежить від багатьох факторів – одні зумовлюють потепління, інші – похолодання. Крива природних коливань клімату нині прямує донизу, тобто до похолодання, що перевищує тенденцію до збільшення температури за рахунок парникового ефекту. Проте найближчим часом результат взаємовпливу цих факторів має зміститися в бік зростання температури.
Останнім часом тривога вчених з приводу парникового ефекту зросла. Крім СО2 парниковий ефект викликають деякі інші гази, які називають малими домішками.
Як свідчать розрахунки вчених, підвищення середньої річної температури Землі на
Заключение
Сучасні впливи людини на клімат можна розділити на дві групи, з яких до першої відносяться спрямовані впливи на гідрометеорологічний режим, а до другої - впливи, що є побічними наслідками господарської діяльності людини. Мова йде про мікроклімат, оскільки поки практично можливо лише його поліпшення. Реальні способи цього поліпшення перебувають у впливі на такий географічний чинник мікроклімату, як рослинний покрив (насадження лісів і лісосмуг). Щоб пізнати процеси зміни клімату, важливо вивчити його коливання, що відбуваються за останнє сторіччя, тобто з того самого моменту, коли почалися регулярні метеорологічні зміни. Саме велике коливання клімату за останнє сторіччя почалося з кінця XIX ст. Воно виразилося в поступовому підвищенні температури повітря на всіх широтах північної півкулі в усі сезони року. Особливо значне потеплення відбувалося у високих широтах узимку. Воно досягло максимуму в 30-х роках ХХ ст., а в 40-х перемінилося похолоданням, що продовжувалося донедавна. Це похолодання було досить повільним і не досягло масштабів попереднього потеплення. Потеплення в північній півкулі супроводжувалося скороченням площі полярних льодів, відступом межі вічної мерзлоти в більш високі
Литература
1. Агесс П. Ключі до екології С.-П.: Гидрометеоиздат, 1982
2. Білявський Г.О. Основи екології: теорія та практика. – К.: Лібра, 2002. – 352с.
3. Боголюбов С.А. Екологія М.: Знання, 1997.
4. Добровольський В.В. Екологічні знання. Навч. Посібник. - К.: ВД "Професіонал", 2005.
5. Запольский А.К., Салюк А.І. Основи екології: Підручник - К: Вища шк., 2001. - 358 с.
6. Злобін Ю.А., Кочубей Н.В. Загальна екологія. - Суми, 2003.
7. Изменения климата – 2007: смягчения последствий изменения климата / Вклад 1, 2 и 3 Рабочих групп Четвертого доклада об оценке Межправительственной группы экспертов по изменению климата, IPCC, 2007, 123c.
8. Исаев А.А. Экологическая климатология. Москва, Научный мир, 2001.
9. Климишин І.А. Астрономія. – Львів: Світ, 1996. – 248 с.
10. Корабльова А.Т. Екологія: взаємовідносини людини і середовища. –Дніпропетровськ: Центр екологічної освіти. Вид. 2, 2001. – 265с.
11. Костенко О.К. Екологія М.: Акваріум, 1997.
12. Новиков Ю.В. Екологія, навколишнє середовище й людина М.: Гранд, 1998
13. Радьо Т.В. О парниковом эффекте Земли// Zeszxty naukowe. – Z.29, T. ІІ. – Rzeszów, 1998. – C. 400–405.
14. Радьо Т.В. Основи теорії глобальної екології// Сучасна екологія і проблеми сталого розвитку суспільства. – T. 9, 12. – 1999. – C. 147–152.
15. Радьо Т.В. Пульсація Землі та її виявлення геодезичним моніторингом. 1994 – Деп. в УкрДНТБ, 100894, № 2075, Укр. – 351 с.
16. Степановских А.С. Экология: Учеб. для вузов - М: ЮНИТИДАНА, 2003. - 703 с.
17. http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/10/11/26859/
18. http://www.kuksin.dp.ua/so2-i-parnykovyj-efekt.html
Другие работы этого направления