Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   35 грн.
ЦЕНА:   81 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Розслідування нещасних випадків   (ID работы: 923)

Направление: Гуманитарные предметы
Предмет: Охрана труда
Тип работы: Реферат
Число страниц: 18
Год защиты: 2010
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Інформування про нещасний випадок та організація його розслідування
2. Обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку
3. Пов'язування нещасних випадків з виробництвом
4. Інформування про результати розслідування. Облік нещасних випадків
5. Контроль за розслідуванням нещасних випадків
6. Спеціальне розслідування нещасних випадків
7. Звітування про нещасні випадки, аналіз їх причин
Висновок
Список використаних джерел
Введение
Все більше трапляється нещасних випадків на виробництві. Здебільшого працівники нехтують правила безпеки на виробництві, та й недосконалий стан технічного забезпечення впливають на досить сумну цифру трагедій. Спробуємо розібратися, яким чином держава гарантує безпечні умови для працівників, забезпечення умов праці та розслідування нещасних випадків.
Отже, Конституція України гарантує громадянам України право на належні, безпечні і здорові умови праці, а єдиний порядок організації охорони праці в Україні визначає Закон України "Про охорону праці". Статтею 22 Закону «Про Охорону праці» на роботодавця покладено обов’язок щодо розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.
Крім того, постанова Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. № 1112 “Про деякі питання розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві” закріплює порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та закріплює перелік обставин, за яких
Заключение
Таким чином, з прийняттям нового Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві в Україні удосконалився механізм розслідування нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань та аварій.
Усі нещасні випадки розслідуються незалежно від стану потерпілого (чи був він у стані психічного розладу, алкогольного чи наркотичного сп’яніння).
Лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом доби надсилають письмове повідомлення про кожен нещасний випадок — до районної держадміністрації (виконавчого органу міської, районної у місті ради).
У процесі розслідування беруться до уваги листок непрацездатності чи довідка лікувально-профілактичного закладу, а також пояснення потерпілого та свідчення очевидців, за потреби — керівника органу (організації), на
Литература
1. Закон України "Про охорону праці"
2. Кадровик. Трудове право і управління персоналом», серпень 2007 р., № 8 (14), с. 58
3. Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах. 2004.-24с.
4. Грищук М.В. Основи охорони праці : Підручник. – Київ : Кондор, 2005.
5. Гандзюк М.П. Основи охорони праці : Підручник для вузів / За ред. М.П. Гандзюка. – Київ : Каравела, 2004.
6. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Підручник -- Львів: УАД, 2006 - 336 с.
7. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Сторожук В.М. та ін. Практикум із охорони праці. Навч. посібник / За ред. Жидецького В.Ц. - Львів: Афіша, 2000. - 352 с.
8. Основи охорони праці: Підручник. 2-ге видання / К.Н.Ткачук, М.О.Халімовський, В.В.Зацарний та ін. - К.: Основа, 2006 - 448 с.
9. Ткачук К.Н. та інші. Основи охорони праці /Видавництво «Основа», 2004. - 472 с.
Другие работы этого направления