Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   300 грн.
ЦЕНА:   690 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Контрольна робота антимонопольне право   (ID работы: 8580)

Направление: Право
Предмет: Антимонопольное право
Тип работы: Контрольная работа
Число страниц: 8
Год защиты: 2019
ВУЗ: Киевский Институт Международных Отношений (КИМО)
Язык: Украинский
Задание
І. Юридичні задачки (казуси)

1. Чи можна накласти відповідальність за порушення правил конкуренції Європейського Союзу на підприємство «Асоціація митних брокерів України»? Чи розглядається це об’єднання як підприємство у світлі антимонопольного права Євросоюзу? (відповідь обґрунтуйте з наведенням прикладів з судових справ)

2. Підприємства – виробники анілінових барвників, що діяли на ринках Італії та країн Бенілюксу, неодноразово паралельно однаково підвищували ціни на свою продукцію. Підприємства стверджують, що така поведінка на ринку зумовлена природою такого ринку і вони слідують за ціновим лідером. Чи є така поведінка даних підприємств порушенням правил конкуренції Євросоюзу? Якщо так, відповідно до якої статті Договору про функціонування Євросоюзу?

3. Компанія «А», що є виробником звуковідтворювальної продукції, мала ексклюзивних дистриб’юторів у Франції, Німеччині та Великобританії. Ціна на продукцію компанії «А» у Франції була вищою. Компанія «А» укладала договори між німецькими та британськими дистриб’юторами із включенням в ці договори статті про заборону експорту продукції до Франції. Чи є така поведінка компанії «А» узгодженою практикою? (відповідь обґрунтуйте)


ІІ. Практичне завдання (оберіть два з наведеного переліку)

1. Наведіть приклади антиконкурентних дій органів влади України

2. Напишіть заяву про надання дозволу на узгоджені дії суб’єктів господарювання та опишіть механізм її подання в Антимонопольний Комітет України