Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   30 грн.
ЦЕНА:   69 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Організаційно-правові засади здійснення місцевого самоврядування в Україні (виступ на захист дипломної)   (ID работы: 7486)

Направление: Право
Предмет: Правоведение
Тип работы: Другое
Число страниц: 10
Год защиты: 2016
ВУЗ: Киевский Национальный Экономический Университет им. Вадима Гетьмана (КНЭУ)
Язык: Украинский
Введение
Шановний пане голово, шановні члени державної екзаменаційної комісії, панове!
До вашої уваги пропонується короткий виклад змісту дипломної роботи, яка виконана на тему «Організаційно-правові засади здійснення місцевого самоврядування в Україні» із спеціальності «Правознавство».
На сучасному етапі розбудови України як демократичної, соціальної та правової держави з урахуванням глобальних змін, які відбулися останнім часом, розвиток місцевого самоврядування є одним з пріоритетних напрямів державної політики. Феномен Євромайдану окреслив європейський вибір населення України, що актуалізувало проблему реалізації ратифікованих угод з країнами ЄС, у тому числі положень Європейської хартії місцевого самоврядування, а також забезпечення якісного розвитку регіонів країни як важливих складових частин економічної системи України.
Розвиток держави неможливий без розвитку регіонів, від того, наскільки сильною є регіональна влада, як вона забезпечує надання соціальних послуг населенню. Розуміючи важливість цієї проблеми, на сучасному етапі розвитку всіх гілок влади постає питання про необхідність вдосконалення теорії та практики сучасного державотворення, зумовленого трансформаціями в політичній системі суспільства, проведенням адміністративно-територіальних, регіональних реформ, упровадженням конструктивного соціального партнерства між центром і територіями.
Місцеве самоврядування сьогодні виступає важливим фактором демократизації суспільного життя, децентралізації управління та необхідною передумовою становлення громадянського суспільства, наближення влади до її джерела – народу. В Україні закладено конституційні засади місцевого самоврядування, ратифіковано Європейську хартію місцевого самоврядування, прийнято низку базових нормативно-правових актів, які регулюють діяльність органів місцевого самоврядування.
Отже, тема даної роботи є актуальною, тому що саме сьогодні особливо гостро постало питання в якому саме напрямку буде розвиватися місцеве самоврядування в Україні, чи зможе цей інститут вирішити задачі, які на нього покладаються і які проблеми необхідно вирішити для сприятливого розвитку органів місцевого самоврядування в нашій молодій демократичній державі.
Мета моєї роботи полягає у виявленні особливостей організаційно-правових засад здійснення місцевого самоврядування в Україні, розробка теоретичних положень та практичних рекомендацій щодо їх вдосконалення.
Головними задачами дослідження є:
1) розкрити поняття місцевого самоврядування;
2) проаналізувати конституційні принципи місцевого самоврядування;
3) розкрити функції місцевого самоврядування;
4) надати характеристику системі місцевого самоврядування в Україні;
5) проаналізувати конституційно-правові та організаційно-правові форми місцевого самоврядування;
6) висвітлити сучасний стан та проблеми місцевого самоврядування в Україні;
7) дослідити світовий та вітчизняний досвід розвитку місцевого самоврядування;
8) проаналізувати основні напрямки модернізації місцевого самоврядування в Україні.
Об’єктом дослідження є місцеве самоврядування в Україні, як самостійний інститут.
Предметом дослідження є організаційно-правові засади здійснення місцевого самоврядування в Україні.
Структура роботи. Дипломна робота складається із вступу, трьох розділів та 8 підрозділів, висновків, списку використаних джерел.
Стан дослідження. Вагоме значення для дослідження теми роботи відіграють дослідження, які були проведені такими провідними науковцями, як В. Авер’янова, А. Афоніна, В. Вакуленка, О.М. Бандурка, Г. Барабашева, О.В. Батанова, М. Баймуратова, А.М. Бойко, Л. Грицака, В.В. Голіна, В. Пархоменка, Ю. Панейка, В.Ф. Погорілка, П. Любченка, Б. Ковальчука, А. Коваленк, А. Корольков, В. Кравченка, О.Є. Кутафіна, В.І. Фадєєва, О.Ф. Фрицького, Ю.М. Тодики, М.І. Сетров, В.О. Серьогін, В.С. Журавський, О.Н. Ярмиш та інші.
Виклад основного змісту роботи...
Дополнительная информация
Виступ вийшов на 10 ст. (виступ на 15 хв.) Зробив по Вашим вимогам та загально-прийнятим вимогам для викладення повного змісту роботи. Будуть зауваження - перероблю.
Другие работы этого направления