Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   200 грн.
ЦЕНА:   459 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Cпільні підприємства як форма міжнародної господарської діяльності України   (ID работы: 7178)

Направление: Економіка підприємства
Предмет: Экономика предприятия
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 33
Год защиты: 2016
ВУЗ: Национальный технический университет Украины «Киевский политехнический институт» (КПИ)
Курс: 3
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Теоретичні аспекти міжнародної підприємницької діяльності
1.1. Сутність та форми міжнародного бізнесу
1.2. Особливості формування та функціонування міжнародних спільних підприємств
1.3. Проблеми створення та ефективного функціонування міжнародних спільних підприємств в Україні
2. Аналіз розрахунку чисельності промислово-виробничого персоналу машинобудівних підприємств, фонду заробітної плати, кошторису витрат на будівництво продукції та калькулювання собівартості продукції
2.1. Розрахунок індивідуальних коефіцієнтів
2.2. Вибір продукції
2.3. Вихідні дані для розрахунків
2.4. Розрахунок показників виробничої програми підприємства машинобудівної галузі та її виконання
2.5 Розрахунок чисельності промислово-виробничого персоналу машинобудівного підприємства
2.6. Розрахунок фонду заробітної плати працівників
2.7. Вартісна оцінка основних виробничих фондів підприємства
2.8. Складання кошторису витрат на виробництво продукції
Висновок
Список використаної літератури
Введение
Актуальність теми дослідження. У сучасних умовах жодна країна не в змозі забезпечити ефективний, динамічний розвиток своєї економіки без співробітництва з іншими країнами. В основі економічної інтеграції різних країн знаходиться міжнародний поділ праці, який обумовлює формування світогосподарських зв'язків. Першою, найбільш поширеною формою цих зв'язків є світова торгівля. Вона існує поряд із такими формами, як створення світових ринків товарів, капіталу та робочої сили, науково-технічне і виробниче співробітництво, міжнародні валютно-грошові і розрахунково-кредитні відносини.
У міжнародній практиці спільне підприємництво виступає як сукупність різноманітних форм виробничо-господарської діяльності партнерів із декількох країн, в основі якої лежить поєднання зусиль, фінансових коштів, матеріальних ресурсів, довготермінової гарантії збуту товарів, систематичного оновлення продукції, науково-технічної та торговельної кооперації, участі у прибутках, розподілі технічних та інвестиційних ризиків. Спільне підприємство (СП) передбачає наявність власності у спільному володінні, яка управляється партнерами по СП. Кожен із партнерів робить свій внесок у створення підприємства, має право на отримання частки прибутку, адекватної внеску, а також на управління підприємством. Усі ризики, пов'язані з діяльністю СП, розподіляються партнерами, як правило, згідно з розміром внеску. Це означає, що партнери повинні постійно знаходити єдині, переважно компромісні рішення.
Визначення сфери діяльності майбутнього СП передбачає глибоке вивчення можливостей підприємства, потреби в товарах та послугах на світових ринках, знання динаміки цін на сировину і матеріали, що будуть використані в процесі виробництва. Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію в Україні, найбільш доцільним виступає створення лізингових СП, які спеціалізуються на орендних операціях, або створення багатогалузевих підприємств за типом концернів (сировина, напівфабрикати, кінцева продукція).
Таким чином, вивчення особливостей міжнародного підприємництва набуває важливого значення у зв'язку з аналізом можливостей, що відкриваються перед підприємцями в організації спільної діяльності з іноземними партнерами. Адже в основі всесвітнього господарства знаходиться міжнародний поділ праці, який визначає спеціалізацію виробництва країн відповідно до їхніх соціально-економічних та природнокліматичних умов. Це зумовлює більш ефективне використання виробничого, наукового та ресурсного потенціалу кожної країни, сприяє процесам їх економічної інтеграції.
Об'єктом дослідження курсової роботи є теоретичні засади міжнародної підприємницької діяльності.
Предмет дослідження – спільні підприємства як форма міжнародної господарської діяльності України.
Метою курсової роботи є дослідження спільних підприємств як форми міжнародної господарської діяльності України.
Мета роботи передбачає виконання таких завдань:
– описати сутність та форми міжнародного бізнесу;
– дослідити процес формування та функціонування міжнародних спільних підприємств;
– виявити проблеми створення та ефективного функціонування міжнародних спільних підприємств в Україні.
Заключение
В результаті проведеної роботи вияснилось, що створення підприємств з використанням іноземних інвестицій, у тому числі і СП - ефективний шлях випуску високоякісної конкурентоспроможної продукції. Така ефективність забезпечується багатьма факторами: прямою зацікавленістю іноземного партнера у швидкому освоєнні прогресивної технології, в її подальшому вдосконаленні, у своєчасній заміні виробничого устаткування, в контролі за якістю продукції, яка випускається, в поділі між партнерами всієї міри ризику; отримання доступу до певних видів техніки, яку неможливо придбати за каналами ліцензійної торгівлі через існування обмежень; істотним підвищенням продуктивності праці (в середньому вдвічі); можливістю залучення прогресивної технології за каналами прямого інвестування, які не потребують додаткових витрат; сприятливими умовами для вдосконалення виробничої, галузевої та асортиментної структури; зростанням експортного потенціалу; встановленням тісних і тривалих відносин ділового співробітництва з іноземними партнерами; можливістю комплексного отримання ноу-хау (разом з технологічною документацією та технічною допомогою); умовами для підвищення кваліфікації національних кадрів; урахуванням здатності приймаючої сторони сприймати нову техніку та технології; збільшенням масштабів поширення технологічних нововведень; можливістю створення на базі діючих виробництв великої кількості об'єктів спільного підприємництва шляхом розукрупнення великих підприємств і налагодження інтеграційних зв'язків між суміжниками; можливістю в межах ліцензійних угод, укладених додатково до договору при створенні СП, протягом 2-5 років освоїти самостійне виробництво імпортної продукції; відповідальність іноземних партнерів за високу ефективність виробництва на основі наданої нової технології протягом усього періоду функціонування СП.
В результаті аналізу ефективності діяльності підприємства з іноземним капіталом вияснилось, що підприємства зі значними обсягами іноземних інвестицій, як правило, відрізняються гарними показниками виробничої діяльності. У даний час в Україні кількість підприємств з іноземними інвестиціями значно зросло. Однак темп їх зростання, масштаби залучення іноземного капіталу, галузева структура і географія розміщення далекі від потенційних можливостей такої держави як Україна. Україна, володіючи містким ринком збуту, великим науково-технічним потенціалом, природними ресурсами, кваліфікованою і дешевою робочою силою може бути одним з основних об'єктів залучення міжнародних інвестицій.
Водночас, незважаючи на кількісне зростання заснованих спільних підприємств, обсяг крупних іноземних інвестиції, вкладених в економіку України, залишається незначним. Через відсутність надійних гарантій захисту іноземного інвестування, постійні зміни в законодавстві більшість іноземних інвесторів зайняла вичікувальну позицію щодо України, а багато хто з іноземних співзасновників уже створених СП припинив свою діяльність.
Залученню іноземних інвестицій в українську економіку заважає кілька причин: нестабільність політичної обстановки у країні; економічна криза; зростання безробіття; високий рівень інфляції; не конвертованість національної валюти тощо. Крім загальних причин, залученню іноземних інвестицій в Україну перешкоджають слабке інформаційне забезпечення іноземних інвесторів про потенційні можливості інвестування; утрудненість доступу до місцевих кредитів фондової діяльності.
Литература
1. Бутенко А.І. Інвестиційна привабливість підприємницького середовища як джерело ринкової трансформації економіки /А.І. Бутенко, О.С. Павлова // Прометей: зб. наук. праць. - 2015. - № 3 (33). - С.63-68.
2. Варналій З.С. Спільне підприємництво: основи теорії і практики. // Формування ринкових відносин в Україні. - 2008. - №3. - С.171.
3. Верхогляд В. Спільна діяльність у торгівлі: облік і звітність / Валентина Верхогляд // Баланс. - 2010. - № 23. - С.16 - 21.
4. Дмитренко А.В. Роль спільних підприємств з іноземними інвестиціями у розвитку економіки України / А.В. Дмитренко // Економічний форум. - 2015. - 3. - С.148-157.
5. Іванілов О.С. Економіка підприємства: підруч. [для студ. вищ. навч. закл.] / О.С. Іванілов - К.: Центр учбової літератури, 2009. - 728 с.
6. Коваль Н. Інвестиційний клімат в Україні: оцінки міжнародних експертів / Н. Коваль // Запорізька правда. - 2013. - №9.
7. Кривонос Р. Інтеграція велить не квапитись і не впадати у відчай // Віче - 2009. - № 12. - C.96-101.
8. Майорова Т.В. Залучення іноземних інвестицій в умовах глобалізації / Т.В. Майорова // Вісник КЕФ КНЕУ імені В. Гетьмана. - 2016. - №1. - С.89-101.
9. Максименко Є. Шляхи активізації залучення іноземних інвестицій в Україну // Фінанси України. - №6. - 2010.
10. Олександренко І. Спільні підприємства як форма залучення іноземного капіталу // Економічний аналіз. - 2008. - №189. - С.168-172.
11. Проблеми законодавчого регулювання організації та обліку спільної діяльності в Україні / Н. Дутова, Н. Новікова // Схід. - 2016. - № 3 (110). - С.26-30.
12. Романів К.М. Іноземні інвестиції - ресурс економічного зростання регіон та Україна в цілому // Держава та регіони. - 2016. - №1. - С.402-405.
13. Савчук В.К. Економічна теорія: Навч. посіб. - К.: Центр учбової літератури, 2009. - 520 с
14. Франчук Т. Шляхи залучення іноземних інвестицій в економіку України/ Т. Франчук // Ринок цінних паперів. - 2012. - № 10. - С.47-53.
15. Матусевич М.К. Основи політичної економії. Навчальний посібник. - К.: ІЗИН, 2009. - 244 с.
16. Основи економічної теорії: Підручник / За ред. А.А. Чухна. - К.: Вища школа, 2010. - 606 с.
17. Основи економічної теорії. Посібник / За ред. С.В. Мочерного. - К.: "Академія”, 2008. - 464 с.
18. Торгова Л.В., Хитра О.В. Спільні підприємства в Україні: Організаційно-економічний механізм і ефективність функціонування. - К.: Фада, ЛТД, 2014. - 218с.
19. Федоренко В.Г. Інвестознавство: Підручник. - 3-тє вид., допов. - К.: МАУП, 2014. - 480 с.
Другие работы этого направления
Інноваційні технології як умова розвитку транспортного підприємства
Формування програми випуску продукції, виконання робіт та надання послуг підприємства
Економіка і організація агропромислових формувань
Задача з дисципліни "Економіка підприємства"
Фінансовий план
Задача з "Економіки підприємства"
Задачі з дисципліни "Економіка підприємства"
Обсяг інвестицій та джерела їх фінансування
Організаційно-економічний механізм управління розвитком підприємства
Аналіз ринку роздрібної торгівлі України
ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ УПРАВЛІНСЬКОГО ПЕРСОНАЛУ ВАТ „КРЮКІВСЬКИЙ ВАГОНОБУДІВНИЙ ЗАВОД”
Контрольна економіка підприємств
Аналіз діяльності холдингових компаній в Україні
Международная предпринимательская деятельность
Підприємство як суб'єкт підприємницької діяльності
Аналіз і прогнозування попиту на зарубіжному ринку
Контрольна робота з дисципліни "Моделі і методи"
Подолання збитковості підприємства на прикладі ВАТ «Криворіжхліб»
Контрольна робота з дисципліни "Спільне підприємництво"
Контрольна робота з дисципліни "Економіка підприємства"
Економіка контрольна робота
Контрольна робота з дисципліни "Спільне підприємництво"
Економіка підприємства
Задачі економіка підприємства
Системи та форми оплати праці та їх удосконалення
Аналіз кількісних характеристик фінансового стану на прикладі ВАТ ''Хімволокно''
Організація управління кар'єрою та розвитком персоналу на основі балансу інтересів підприємства та персоналу на прикладі ТОВ «Леді-тур»
Стейкхолдинг як явище, стейкхолдери компанії
Задача з дисципліни "Економіка підприємства"
Аналіз фінансового стану звіт
Основи підприємницької діяльності
Управління фінансовим станом підприємства
ПРОГНОЗУВАННЯ БАНКРУТСТВА ПІДПРИЄМСТВА
Аналіз діяльності холдингових компаній України (на прикладі АХК "Укрнафтопродукт")
Антикризове управління підприємством на прикладі ВАТ «УВТК»ДР
Задачі з дисципліни "Економіка підприємства" Варіант 1
Контрольна з економіки підприємства витрати виробництва
Контрольна робота з дисципліни "Економіка підприємства"
Контрольна робота з дисципліни "Економіка" (Варіант 4)
Задачі з дисципліни "Економіка підприємства"
Джерела формування та використання капітальних вкладень на прикладі ВАТ “Веркон”
Система управління персоналом підприємства
Контрольна робота з дисципліни "Економіка підприємства"
Нематеріальні ресурси та аналіз ефективності їх використання
Формування фінансово-господарського потенціалу в сучасних ринкових умовах на прикладі ТОВ “Мітра”
Сутність стандартизації та її народногосподарське значення
Задачі економіка підприємства
«Конкуренція життєвого циклу товару. Типи життєвих циклів (на прикладі ТОВ ССФ "Північ")
Задачі з дисципліни "Економіка підприємства"
Контрольна економіка підприємства