Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   60 грн.
ЦЕНА:   138 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Оцінка ефективності зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото» та розробка пропозицій щодо її підвищення   (ID работы: 654)

Направление: Економіка підприємства
Предмет: Внешнеэкономическая деятельность предприятий
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 73
Год защиты: 2008
Язык: Украинский
Содержание
Зміст

ВСТУП
І. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА
1.1 Історія створення та розвитку підприємства
1.2 Організаційно-правова форма підприємства
1.3 Організаційна структура управління підприємством
1.4 Управління зовнішньоекономічною діяльністю на підприємстві та виконання посадових обов'язків
II. АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
2.1 Аналіз роботи з постачальниками
2.2 Аналіз роботи з покупцями
2.3 Аналіз діяльності конкурентів
2.4 Аналіз внутрішнього середовища підприємства
III. МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГІЯ ПІДПРИЄМСТВА
3.1 Характеристика продукції підприємства
3.2 Стратегія виходу підприємства на зовнішній ринок
3.3 Місце підприємства на зовнішніх ринках збуту товарів
IV. АНАЛІЗ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
4.1 Аналіз виконання зобов'язань з експортних (імпортних) операцій
4.2 Аналіз динаміки експорту (імпорту)
4.3.Аналіз раціональності використання коштів у зовнішній торгівлі підприємства
4.4 Визначення ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства
V. РОЗРОБКА ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ ДЛЯ ТОВ УКРЗОЛОТО СПРЯМОВАНОГО НА РОЗШИРЕННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
5.1. Характеристика продукції, що планується до виробництва та стану ринку
5.2. Аналіз виробничих потреб проекту (будівлі, споруди, обладнання, сировина, працівники)
5.3 Рівень беззбитковості та термін окупності інвестиційного проекту
5.4 Характеристика потенційних джерел інвестицій
5.5 Фінансовий план першого року реалізації інвестиційного проекту
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
Додатки
Введение
ВСТУП

Розвиток ринкових відносин в Україні, необхідність її входження в світовий інтеграційний процес, лібералізація зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), надання підприємствам і організаціям, що випускають продукцію, права виходу на світовий ринок вимагають нових підходів до управління ЗЕД. Тому вивчення різних аспектів управління зовнішньоекономічною діяльністю, особливо на рівні підприємства як основної і першочергової ланки зовнішньоекономічного комплексу країни, викликає сьогодні велику практичну цікавість.
На думку ряду спеціалістів, поняття “зовнішньоекономічна діяльність” (ЗЕД) з'явилось в Україні з початком економічної реформи, в 1987 р. Одним з центральних напрямків даної економічної реформи була децентралізація зовнішньої торгівлі, надання підприємствам права безпосереднього виходу на зовнішній ринок і стимулювання розвитку ЗЕД на рівні господарських суб'єктів.[16]
Актуальність теми. Визначною особливістю функціонування світового господарства на початку XXI сторіччя є інтенсивний розвиток міжнародних економічних відносин. Одним із найважливіших елементів механізму управління міжнародними економічними відносинами, що здійснюються шляхом проведення комерційних операцій, є зовнішньоекономічна діяльність. Ювелірна промисловість України в останні роки, поряд з тенденцією зростання промислового виробництва, виявляє стійку тенденцію по інтеграції в міжнародний ювелірний ринок дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння. Збільшується частина продукції, що випускається з коопераційних схемами з ювелірними закордонними виробниками. Існує стійка тенденція ввезення виробниками напівфабрикатів ювелірних виробів (ланцюги, замки, карабіни і т.п.), що використовуються в якості комплектуючих або основи для виготовлення ювелірної продукції.
Сучасний етап розвитку світогосподарських зв'язків характеризується розширенням усіх форм міжнародних економічних відносин на основі швидкого росту продуктивних сил, який обумовлений прискоренням науково-технічного прогресу. Наслідком цього є постійно зростаюча концентрація виробництва й укрупнення його розмірів, що підсилює тенденцію до інтернаціоналізації господарського життя, сприяє розвитку міжнародної спеціалізації і кооперації виробництва.
Особливістю сучасного етапу економічного розвитку є швидкий ріст міжнародної торгівлі науково-технічними знаннями і результатами виробничо-технічного співробітництва, також характерний бурхливий ріст ринку послуг (страхових, лізингових, транспортних, тощо).
В результаті проведення економічних реформ в зовнішній сфері сформувалось два поняття; "зовнішньоекономічні зв'язки" (ЗЕЗ) і "зовнішньоекономічна діяльність" (ЗЕД).
На відміну від ЗЕЗ, які являють собою різні форми, засоби і методи" зовнішньоекономічних відносин між країнами, ЗЕД висвітлює зовнішньоекономічну діяльність на рівні виробничих структур (фірм, організацій, підприємств, об'єднань і т.д.). ЗЕД можна визначити як сукупність виробничо-господарських, організаційно-економічних і оперативно-комерційних функцій підприємства, пов'язаних з його виходом на зовнішній ринок та участю в зовнішньоекономічних операціях.
ЗЕД як об'єкт управління являється складовою частиною господарської діяльності підприємства, то і менеджмент ЗЕД розглядається як складова частина загального менеджменту підприємства. Такий підхід до визначення поняття менеджменту ЗЕД має важливе практичне значення. Він дає можливість глибше розглянути його зміст, з'ясувати спільні риси і відмінні особливості в співставленні з внутрішнім менеджментом.
Кожен з видів ЗЕД здійснюється в певних формах. Наприклад, формами зовнішньої торгівлі являється експорт, імпорт, реекспорт, реімпорт. Формами виробничої кооперації - спільне виробництво на основі спеціалізації - спільні підприємства двох чи більше іноземних партнерів, підрядна кооперація та ін.
Сутність імпортних операцій полягає у закупівлі і ввезенні іноземних товарів для реалізації їх на внутрішньому ринку країни імпортера або виробничого споживання підприємством-імпортером. У міжнародній комерційній практиці дані операції здійснюються лише на комерційних засадах, на підставі укладання та виконання контракту купівлі-продажу. [18]
Мета курсової роботи полягає у вивченні теоретичних та практичних організації здійснення експертно-імпортних операцій ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото».
Завдання курсової роботи:
1. Визначити сутність та особливості здійснення експертно-імпортних операцій в Україні.
2. Проаналізувати ефективність здійснення експертно-імпортних операцій та стан фінансово – господарської діяльності ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото».
3. Запропонувати заходи вдосконалення зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото».
Об’єкт роботи: ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото».
Предмет роботи: експортно-імпортні операції в діяльності ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото»
Заключение
ВИСНОВКИ

Мета курсової роботи полягала у вивченні теоретичних та практичних аспектів зовнішньоекономічної діяльності ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото».
Історія компанії «УКРЗОЛОТО» починається з серпня 1998 року, саме тоді на території Києва розгортається виробництво ювелірних виробів створене з метою змінити уявлення українських споживачів про якість, а саме головне красі виконання вітчизняної ювелірної продукції. Сучасні підходи в управлінні бізнесом, слідування тенденціям моди та високі стандарти якості дозволили за короткий час зробити продукцію «УКРЗОЛОТО» затребуваною українським споживачем.
Столична ювелірна фабрика 'УКРЗОЛОТО' займається серійним виготовленням ювелірних виробів з дорогоцінних металів. Актуальний дизайн і творчий підхід, висока якість і сучасні технології, нові інвестиції й професійний менеджмент - запорука успіху на ювелірному ринку.
Ефективність ЗЕД ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото» в аналізованому періоді склала 21%, що на 14% більше ніж в базовому році. Це зумовлено тим, що збільшився прибуток від експортно-імпортних операцій на 8223,545 грн. і зниження витрат на експортно-імпортні операції на 7230,483 грн., що становить 11%.
Прибуток від імпорту зріс на 1101,264 грн., що становить 15%. Незначне зростання прибутку від імпорту в порівнянні з експортом, пов'язане з зменшенням виручки від імпорту на 1003,499 грн. і підвищення середньої ціни на 0,541 грн. Кількість імпорту також зменшилась в аналізованому періоді на 204,641 грн. при невеликому збільшенні середньої ціни.
Збільшення кількості імпортерів покращить фінансове становище багатьох підприємств України, зокрема і ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото».
Для більш успішної експортно-імпортної діяльності ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото»треба купувати продукцію за низькими цінами, а експортувати у зарубіжні країни за високими цінами, також потрібно звернути увагу на маркетингову політику фірми і розробити заходи, спрямовані на залучення покупців.
Загалом, ТОВ «Краматорська Ювелірна Фабрика Укрзолото»є одним з провідних підприємств, що вказує на кваліфіковану організацію зовнішньоекономічної діяльності підприємства.
Литература
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. ЗУ “Про зовнішньоекономічну діяльність” №959-Х11 від 16.04.91 р. зі змінами та доповненнями.
2. ЗУ “Про податок на додану вартість” № 16897 – ВР від 03.04.97р. зі змінами та доповненнями.
3. ЗУ “Про єдиний митний тариф” №2097 – Х11 від 5.02.92р.
4. ЗУ “Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну” №332 – Х1V від 22.12.98р.
5. Порядок митного оформлення імпортних товарів ( продукції ), що підлягають обов’язковій сертифікації в Україні, затверджений Постановою КМУ № 1211 від 4.11.97р.
6. Положення про порядок ліцензування імпорту товарів у 2001 році, затверджене наказом МЗЕЗТоргу України №.39 від 19.02.2001р
7. Положення про порядок видачі ліцензій на експорт товарів, що підлягають ліцензуванню та квотуванню у 2001році, затверджене наказом МЗЕЗТоргу України № 39 від 19.02.2001р.
8. Авдокушин Е.Ф. Міжнародні економічні відносини. – М.: ИВЦ „Маркетинг”, 1997 р.
9. Боринець С.Я. Міжнародні-валютно-фінансові відносини: Підручник. – 2 вид. – К. Знання , 1999. – 305 стр.
10. . Циганкова Т.М., Петрашко Л.П., Кальченко Т.В. Міжнародна торгівля: Навч. посібник. - К.: КНЕУ, 2002. - 448с.
11. Буглай В.Б. Международные экономические отношения: Учебник: Финансы и статистика, 1997.-160с.
12. Бураковский И. Теория международной торговли, К.: “Основы”, 1996.
13. Бутинець Ф.Ф. та ін. Облік і аналіз зовнішньоекономічної діяльності .Підручник. - Житомир: ПП «Рута», 2001. - 544с.
14. Внешнеэкономическая деятельность предприятия. Основы / Под ред. .Л.Е.Стровского – М. :Закон и право: Юнити,1998
15. Герчикова И.Н. Международное комерческое дело. - Учеб. для узов. - М.: ЮНИТИ - ДАНА, 2001. - 671 с.
16. Дроздова Г.М. Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності
17. Киреев А.П. Международная экономика: В 2 ч. Учебное пособие для вузов. – М.: 1997. – Ч.1 Международная микроэкономика: движение товаров и факторов производства. – 416 с.
18. Кириченко О., Кавас І., Ятченко А. Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності .К. Фінансист, 2000 - 634с.
19. Кормич Б. А. Державно-правовий механізм митної політики. – Одеса: Астропринт, 2000 – 180 с.
20. Менеджмент внешнеэкономической деятельности. / Под ред. д.э.н., проф. А.А. Кириченко. – К. – 1998. – 464 с.
21. Н.Савлук М.І. Міжнародні розрахунки та валютні операції: Навч.посіб. - К.: КНЕУ, 2002. - 392с.
22. Основи митної справи: Навч. посіб. / За ред. П.В. Пашка. – 2-ге вид., перероб. і доп. – К.: Т-во „Знання”, КОО, 2002. – 318 с.: іл. – (Митна справа в Україні).
23. Основи митної справи: Навч. посібник / В.А. Аргунов, В.П. Батіг, Є.М. Березний та ін.; За заг. ред. Ю.П. Соловкова, П.В. Пашка. – Х.: Вид. група «РА – Каравела», 2000. – 320 с.
24. Петров Ю.М., Кудрявцева В.И. Практика таможенного регулирования. – М.: Автор, 1994. – 448 с.
25. Регулювання зовнішньоекономічної діяльності: Навч. посіб. / О.П.Гребельник, О.О.Донченко, Т.М.Мельник, Л.П.Сєрова, І.Я.Софіщенко, Т.І.Чаюн; За ред. А.А.Мазаракі. – К.:Київ нац. торг.-екон. ун-т, 2002. — 280 с.
26. Руденко Л.В. Розрахункові та кредитні операції у зовнішньоекономічній діяльності підприємства: Підручник. - К.: Лібра, 2002. - 304с.
27. Світовий ринок товарів та послуг / Є.М.Воронова, О.П.Гребельник, І.К.Гогулан, В.Б.Захожай, Н.С.Ковальчук, Ю.О,Олейніков, І.Г.Смирнов, Т.І.Чаюн; За ред. А.А.Мазаракі – К.: Київ. торг.-екон. ін-т, 1994. – 93 с.
28. Соколовська А.М. Митна політика України. // Вісник НБУ.— 1998.— № 8.- с.3
29. Управління зовнішньоекономічною діяльністю: Навч. посіб. За заг.ред. А.І. Кредісова. - К.,1997 - 448с.
30. Терещенко С. Основи митного законодавства України: Питання теорії та практики зовнішньоекономічної діяльності: Навч. посіб. для студентів вищ. та серед. спец. навч. зал. – К.: АТ „Август”, 2001. – 422 с.
Другие работы этого направления