Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   32 грн.
ЦЕНА:   74 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Роль інформації в суспільних відносинах на різних історичних етапах розвитку суспільства   (ID работы: 6520)

Направление: Информатика
Предмет: Информатика
Тип работы: Реферат
Число страниц: 12
Год защиты: 2013
ВУЗ: Одесский государственный университет внутренних дел (ОДУВД)
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Історія (онтологія) розвитку технологій об'єктивного вираження спілкування між людьми
2. Роль інформації в суспільних відносинах на різних історичних етапах розвитку суспільства
3. Поняття та сутність інформатизації
Висновок
Використана література
Введение
Історія (онтологія) розвитку технологій об'єктивного вираження спілкування між людьми сягає часів виникнення людства. До перших технологій можна віднести мову у формі звуків, жестів. Пізніше з'являються малюнки (на скелях, у печерах), ще пізніше письмо: літери, знаки, література.
З опануванням законів фізики, природи з'являються відповідні інженерно-технічні технології комунікації:
- передача сигналів на відстані за допомогою світла (вогню, сонячних відблисків від полірованих, дзеркальних предметів);
- малярство (на скелях, у кам'яних печерах, корі дерев, полотні, папері тощо);
- література — фіксація відомостей, знань за допомогою літер, знаків на матеріальних носіях (глиняні, дерев'яні чи камінні таблиці, папірус, папір, книги тощо);
- електричні — передача сигналів за допомогою електричного струму, дротяного зв'язку (телеграф, телефон).
Заключение
Як узагальнення зазначимо, що у світовій практиці нормотворчої діяльності поширені різні погляди на проблему захисту інформації в автоматизованих системах. Наприклад, у деяких країнах форма вираження інформації не має суттєвого значення для кваліфікації правопорушень. Скажімо, крадіжка інформації у вигляді комп'ютерних програм не відрізняється від крадіжки інформації на паперових носіях. Для правового захисту їх застосовують норми національного авторського права. Правові норми захисту інформації в цих країнах забезпечуються також у межах комплексного міжгалузевого інституту права — права власності, його складової — права інтелектуальної власності чи в рамках правового інституту боротьби з недобросовісною конкуренцією.
Враховуючи умови сьогодення (зокрема те, що основою певної підприємницької діяльності є продаж комп'ютерних програм, а крадіжки їх набули масового поширення), виникає потреба виокремити в окрему інституцію публічного права захист нових форм інформаційних відносин — відносин в умовах інформатизації.
У цьому аспекті можна виділити такі напрямки щодо вдосконалення публічно-правового регулювання інформаційних правовідносин та захисту їх:
А. Розширення змісту законодавства на базі положень авторського права як на національному, так і на міжнародному рівнях.
Б. Формування нових комплексних (автономних) міжгалузевих інституцій на зразок інформаційного права, правового регулювання захисту інформації в автоматизованих (комп'ютерних) системах, зокрема так званого комп'ютерного права тощо.
В. Комплексне застосування різних правових доктрин.
У сучасній літературі поширені різні погляди в питаннях виділення та класифікації комп'ютерних злочинів.
Також можна зробити такі висновки:
1. Ефективна боротьба зі злочинами в цій сфері припускає оптимальне поєднання репресивних та профілактичних заходів.
2. Одним з основних напрямків підвищення результативності боротьби є удосконалення відповідних законодавчих актів, тобто створення правової основи для дієвого припинення і кримінального переслідування злочинів у сферах використання автоматизованих електронно-обчислювальних систем.
Литература
1. Баранов АЛ., Брыжко В.М., Базанов Ю.К. Права человека и защита персональных данных. — К.: Госкомитет связи и информатизации України, 2000. — 280 с.
2. Богуславский М.М. Международные соглашения в области изобретений и товарных знаков. — М., 1964.
3. Доповідь Генерального секретаря Асамблеї тисячоліття Організації Об'єднаних Націй (А/54/2000, пункти 150—167). "Наведення комп'ютерних мостів".
4. Доповідь Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй про розвиток і міжнародне співробітництво в XXI столітті: роль інформаційної технології у контексті заснованої на знаннях глобальної економіки (Е/2000/52, розділи III—V).
5 . МитковА. М. Международная охрана интелектуальной собственности. — СПб.; М.; X.; Минск: Питер, 2001. — 720 с.
6. Підопригора О А., Підопригора О.О. Право інтелектуальної власності України: Навч. посіб. — К.: Юрінком Інтер, 1998.
7. Сергеев А.П. Право интелектуальной собственности в Российской Федерации: Учебник. — М., 1996.
Другие работы этого направления