Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   35 грн.
ЦЕНА:   81 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Митні процедури при переміщенні товарів через митний кордон України різними видами транспорту   (ID работы: 482)

Направление: Право
Предмет: Таможенное право
Тип работы: Реферат
Число страниц: 16
Год защиты: 2008
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
Митні процедури при переміщенні товарів через митний кордон України різними видами транспорту
Висновок
Література
Введение
Процес переміщення через митний кордон України товарів та транспортних засобів відбувається у відповідності з митним режимом. Характер та зміст митних режимів справляє істотний вплив на інтенсивність товаропотоків через митний кордон України. Особливими властивими ознаками митного режиму виступає специфіка його об’єкта – правові відносини, що виникають з приводу переміщення товарів, інших предметів та транспортних засобів через митний кордон.
Перевага ринкових відносин, прагнення України до інтеграції у світову співдружність зумовили необхідність кардинальної зміни митного законодавства, що призвело до прийняття нового Митного кодексу України. Детальний опис процедур, механізмів взаємин митних органів та учасників зовнішньоекономічної діяльності – усе це спрямоване на те, щоб Кодекс став
Заключение
Утверджувати й забезпечувати права і свободи людини – головний обов’язок держави. Переорієнтування ідеології з „панування держави” над людиною на „служіння держави” людині, урешті решт приведе до реального виконання принципові пріоритету людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканості і безпеки, що проголошений Конституцією України та визнання його найвищою соціальною цінністю.
Безпосереднє сусідство України з Євросоюзом, перевага ринкових відносин, прагнення України до інтеграції у світову співдружність зумовлює необхідність застосовувати на території України види перевезень, що відповідають Європейським стандартам та спрощення системи митного оформлення товарів.
На думку професора Рокоча В.В. щоб досягти оптимального регулювання перевезень через митну територію України, необхідно застосувати комплекс заходів що поєднують політику вільної торгівлі з одної сторони та політику протекціонізму, що призводить до гнучкості зовнішньоекономічної політики.
Політика вільної торгівлі – це політика мінімального державного втручання у зовнішню торгівлю, яка розвивається на засадах вільних
Литература
1. Митний кодекс України від 11 липня 2002 року //„Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 229 - 358.
2. Постанова Кабінету Міністрів України „Про допущення товарів до переміщення через митний кордон України у режимі тимчасового ввезення (вивезення)” від 12 грудня 2002 року № 1855 // // „Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 489.
3. „Порядок роботи складу митного органу”, затверджений наказом Держмитслужби від 5 грудня 2003 року № 835 // „Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 529.
4. „Порядок митного оформлення автотранспортних засобів, що здійснюють міжнародні перевезення”, затверджено наказом Держмитслужби України від 10 листопада 2000 року № 637 // „Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 629.
5. „Порядок здійснення митного контролю за переміщенням через митний кордон України товарів та інших предметів з використанням морського, річкового й поромного видів транспорту”, затверджено Наказом Держмитслужби України від 23 січня 2001 року № 26 // „Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 634.
6. „Порядок здійснення митного контролю товарів та інших предметів, що переміщуються через митний кордон України з використанням повітряних суден”, затверджено Наказом Держмитслужби України від 29 серпня 2001 року № 579 // // „Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 651.
7. „Тимчасовий порядок проведення митного оформлення товарів, що вивозяться залізничним транспортом, з використанням загальної вантажної декларації”, затверджено Наказом Держмитслужби України від 2 червня 2003 року № 380 // „Зовнішньоекономічна діяльність та митна справа. Збірник нормативних актів. Станом на 1 січня 2004 року”, - К. „Атіка”, 2004. – стор. 662.
8. Гребельник В. „Основи митної справи”, - К., 2003 р.
9. „Митний контроль та митне оформлення” / під ред. М.М. Каленського – К., 2003 р.
10. „Основи митної справи” / під ред. П.В. Пашка, - К. 2002 рік.
11. Бондаренко І.О. „Послуги в галузі митної справи” // „Митна справа” – 2004 р. - № 6 – стор. 46 – 52.
12. Є. Болибок „Поняття та застосування митного режиму тимчасового ввезення (вивезення).” // „Прокуратура. Людина. Держава.” – 2004р. - № 10 жовтень – стор. 103 – 110.
13. „Коментар до Митного кодексу України / за ред. П.В. Пашка. – К.: Юстиніан, 2004.
Другие работы этого направления