Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   160 грн.
ЦЕНА:   366 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Чехія, Туркменістан, Чилі, Нігерія   (ID работы: 4279)

Направление: Экономика
Предмет: Международные экономические отношения
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 31
Год защиты: 2012
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
Розділ 1.Основна характеристика країн
1. Чехія
2. Туркменістан
3. Чилі
4. Нігерія
Розділ 2. Оцінка конкурентноздатності країн світу
Висновок
Список використаних джерел
Додатки
Введение
Складовими елементами міжнародної економічної системи є насамперед національні економічні системи, що являють собою сукупність взаємопов’язаних в організаційному, технологічному та економічному плані галузей і сфер господарської діяльності країн, які через зростання їхньої відкритості у взаємодії одна з одною формують світові ринки і перетворюють виробництво товарів та послуг на міжнародну економічну діяльність. Окрім того, міжнародна економічна система включає регулятивні механізми національного, міждержавного та наднаціональ¬ного рівнів.
Міжнародна торгівля — найдревніша форма міжнародних економічних відносин, яка віддзеркалює процес інтернаціоналізації сфери обміну, і дотепер залишається найрозвинутішим сектором світового господарства, охоплюючи понад 80 % усіх міжнародних ділових операцій.
Актуальність обраної теми. Причини, прояви і наслідки фінансової кризи та економічної рецесії після 2008 р. стали предметом багатьох аналізів. Суперечність економіка – людина полягає в нерентабільній і недопустимій диспропорції між зростаючою продукцією багатства та дедалі поглиблюючою нерівномірністю його розподілу. Вона набула критичних розмірів не тільки в економічно розвинутих країнах, і країнах, що розвиваються, але й в багатьох найбільш економічно розвинутих країнах. Суперечність економіка – природа або навколишнє середовище загрожує важливими наслідками. Багатократне підвищення інтенсивності граничного використання природних ресурсів, яке ігнорує екологічні затрати, в значній мірі суперечить раціональному господарюванню. Зростають наявні та приховані конфлікти й боротьба за оволодіння енергетичними та водними ресурсами або заселеними територіями.
При шуканні способів подолання впливу кризи, наприклад, в контексті Лондонського саміту G-20 рішення полягає у „перетворенні глобалізації” на основі загальносвітової системи правил для фінансових ринків, координованого використання ресурсів для пожвавлення економіки, допомоги країнам, що розвиваються і трансформуються, та більш уважного підходу до навколишщнього середовища.
Об\'єктом дослідження є такі країни як Чехія, Туркменістан, Чилі, Нігерія.
Предметом дослідження: геополітичне положення, природно–ресурсний потенціал, основні напрямки розвитку економіки країни, галузі економіки, виробництво, макроекономічні показники, зовнішньоекономічна діяльность.
Мета і задачі дослідження. Метою курсової роботи є дослідження та порівняння еконочного розвитку різних за розвитком та положенням країн.
Теоретичною основою роботи стали наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених в галузі економіки, статистичні дані та економічні показники досліджуваних об\'єктів.
Структура курсової роботи обумовлена метою та завданнями дослідження. Робота складається із вступу, основної частини (двох розділів та підрозділів), загальних висновків, списку використаних джерел і додатків.
Заключение
У розвитку світової економіки (СЕ) у 2008 – 2009 роках у всіх країнах виникла криза фінансової системи та економічної рецесії. Щодо глибини і наслідків це була найглибша рецесія за період після 2-ї світової війни. Особливо складним був період 4-о кварталу 2008 р. та перша половина 2009 р. Щодо галузевої структури, то відбулося найбільше падіння промислового виробництва та торгівлі. Загальну картину розвитку СЕ в досліджуваний період наводить Міжнародний валютний фонд у документі „Світові господарські пер¬спе-ꬬтиви“. Згідно з цим документом, у країнах ЄС-27 валовий внутрішній продукт (ВВП) протягом року зменшився на 4,8 %, а на 4,9 % у другомі півріччі 2009 р. економіки, що розвиваються утримали економічне зростання на доброму рівні.
У 2012 р. передбачається помірне пожвавлення розвинутих економік – зростання ВВП. Більшість економік з групи економік, що розвиваються, диверсифікували експорт, зміцнили внутрішній попит та покращили інституціональне середовище. Це, разом з менш розвиненим фінансовим сектором, зумовило те, що наслідки фінасової кризи для реальної економіки не були такими інтенсивними.
У більшості країн, які зазнали кризу, було прийнято стимуляційні пакети, величина бюджетних засобів у рамках фіскальної підтримки у 2009 р. для країн повинна була представляти 2 % ВВП. Досвід свідчить про те, що фіскальна стимуляція дієва короткочасно і тільки за передумови, що вона своєчасна й не загрожує довгостроковій стабілільності публічних фінансів. Важливою є так само її орієнтація на максимальну підтримку попиту.
Чехія - одна з не багатьох країн, яка за короткий час зуміла збудувати досить сильну і стабільну економіку. Серед посткомуністичних держав ця країна входить до низки лідерів за рівнем життя.
Починаючи з середини ХIХ століття, Чехія стала однією з найбільш економічно розвинених країн Європи. Провідними галузями промисловості були текстильна, харчова, гірничодобувна, металургійна, машинобудівна. У товарній структурі експорту традиційно переважають машини та транспортні засоби, імпорту – енергоносії, хімічні продукти, сировина, обладнання, машини, різні промислові вироби.
В географічній структурі експорту перевага належить країнам з розвиненою ринковою економікою (90%), передусім, членам Євросоюзу (найбільші торговельні партнери – Німеччина, Франція, Словаччина, Австрія, Британія). Імпорт також припадає головним чином на розвинуті ринкові економіки (79%). Водночас відбувається стрімке зростання імпорту з Китаю. Найкращою залишалася ситуація у зовнішній торгівлі з країнами – членами ЄС, зокрема Німеччиною, Польщею, Італією, Словаччиною, Великою Британією, Францією, Іспанією, Австрією та Нідерландами.
Туркменістан входить до четвірки провідних світових виробників природного газу і до четвірки найбільших виробників нафти на території колишнього СРСР. Країна має великий потенціал для розвитку галузей, що базуються на вуглеводневій сировині.
Основні експортні товари — природний газ, нафта, нафтопродукти, електроенергія, бавовна, мінеральні добрива. Імпортують техніку та устаткування, лісоматеріали, чорні метали, цукор, тваринне масло, електротовари, засоби зв\'язку.
Головні зовнішньоторговельні партнери — Україна, Росія, країни Середньої Азії та Казахстан.
Чилі - одна з відносно розвинених в економічному відношенні країн Латинської Америки. Країна займає одне з провідних місць у капіталістичному світі з видобутку та експорту міді, природної селітри, молібдену. Найбільш розвинена харчова і легка промисловість; розвиваються також машинобудування, чорна та кольорова металургія, хімічна, нафтопереробна і нафтохімічна, целюлозно-паперова та інші галузі промисловості. Основа сільського господарства - рослинництво (пшениця, ячмінь, бобові, кукурудза, картопля). Плодівництво і виноградарство; олійні, цукрові буряки, коноплі, тютюн. Розвинене також пасовищне тваринництво, рибальство і лов устриць, крабів, омарів, лісозаготівельна діяльність. Основні зовнішньоторговельні партнери: США, Японія, Німеччина, Бразилія.
Нігерія — аграрна країна з розвиненою нафтодобувною промисловістю. Основні галузі економіки: гірнича (в тому числі нафтова), деревообробна, текстильна та легка промисловість, хімічна, конструктивних матеріалів, сталеливарна. Тр-т: автомобільний, залізничний, морський, повітряний.
Домінуюче становище в структурі експорту займає нафта. Інші великі статті експорту – какао-боби, пальмові ядра, каучук. У структурі імпорту переважають продовольство, споживчі товари короткочасного користування, промислова сировина, машини й обладнання, транспортні засоби. Велика Британія залишається головним торговельним партнером Нігерії, але не купує нафту, основним споживачем якої є США. Інші важливі торговельні партнери – Франція, Німеччина, Нідерланди, Італія й Іспанія.
Литература
1. Белов Д. Изменения экономических функций государства: опыт латиноамериканских стран // Мировая эІванов В.М., Софіщенко І.Я. Грошово-кредитні системи зарубіжних країн: Курс лекцій.-К.:МАУП, 2001-232с.
2. Габбард, P. Глен. Гроші, фінансова система та економіка: ПІдручник / Пер. з англ.; Наук. ред. пер. М. Савлук, Д.Олесневич. - К.: КНЕУ, 2004
3. Економика и междунар. отношения. - 1996. - № 6. - С. 121-129
4. Міжнародна економіка: навч.-метод.посіб. лдя самост. Вивч.дисц. А. М.Поручник, Я.М. Столярчук, О. Д. Павловська та ін.; за ред. Д-ра екон.наук проф А.М. Поручника.- К.: КНЕУ,2005-156с
5. Міжнародні валютно-кредитні відносини: Підручник К.: ”Либідь” - 1997.
6. Підручник / А. М. Герасимович, М. Д. Алексеєнко, І. М. Парасій-Вергуненко — К.: КНЕУ, 2004. — 599 с.
7. Економіка Чілі. [електронний ресурс] - Режим доступу: [електронний ресурс] - Режим доступу: http://economic.zp.ua/chyli/ekonomika-chyli/

8. Конспект лекцій (КНЕУ) «Міжнародна економіка» [електронний ресурс] - Режим доступу: http://in1.com.ua/book/13700
9. Країни світу – Чехія. [електронний ресурс] - Режим доступу: http://svit.ukrinform.ua/Chehia/chehia.php?menu=economy

10. К. С. Солонінко Міжнародна економіка Навчальний посібник Київ Кондор 2008 Электронная библиотека Князева [електронний ресурс] - Режим доступу: http://ebk.net.ua/Book/economics/soloninko
11. Лазебник «Міжнародна економіка» [електронний ресурс] - Режим доступу: http://in1.com.ua/book/13700
12. Огляд ринків. Економічна правда. [електронний ресурс] - Режим доступу: http://old.epravda.com.ua/markets/2009/10/1/209578/
13. Статистика стран мира. [електронний ресурс] - Режим доступу: http://iformatsiya.ru/tabl/567-vvp-na-dushu-naseleniya-2010.html

14. Чилі - Зовнішня торгівля Експорт Імпорт. [електронний ресурс] - Режим доступу: http://uk.alumnieeni.com/cl_uk.asp
15. Чужиков В. І. «Економіка зарубіжних країн(2005)»Бібліотека економіста[електронний ресурс] - Режим доступу: http://library.if.ua/book

16. Урядовий портал. [електронний ресурс] - Режим доступу: http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=11111043
17. IMF: World Economic Outlook, October 2009
Другие работы этого направления
Євроінтерграція
Наслідки Brexit для ЄС, Великої Британії та України
Національні інтереси України
ФАКТОР ТРАНСНАЦІОНАЛЬНОЇ ЗЛОЧИННОСТІ В СУЧАСНИХ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИНАХ
Вплив девальвації бразильського реала на динаміку макроекономічних показників у Аргентині, 1999–2000 pp
Задача з міжнароних економічних відносин
Адаптація Українського бізнесу до вимог СОТ
Економічна безпека країн в умовах глобалізації.
Підготовка зовнішньоторговельної угоди з експорту спирту
Потенціал та стратегія розвитку Євросоюзу
CNN
Взаємодія національного підприємництва та міжнародного бізнесу
ТНК та їх вплив на світову економіку та економіку України
Сучасний стан та перспективи українсько-китайських відносин
Підготовка зовнішньо торговельної угоди з імпорту чаю
Сучасні стратегії міжнародного цивілізованого розвитку Польші
Національна модель економічного розвитку (на прикладі азіатських країн)
Використання міжнародного франчайзингу, як інструменту розвитку українських підприємств
Підготовка зовнішньоторговельної угоди з імпорту риби (морепродуктів)
МЕВ в системі світового господарства
Розвиток міжнародного поділу праці в сучасному світі
Теоретичні моделі формування валютного курсу
Инфляция и валютный курс, их взаимное влияние
Економіка ФРН та її місце у всесвітньому господарстві ЄС
Умови та засоби здійснення інвестиційної діяльності ТНК
Вплив міжнародної організації праці на світовий ринок
Формування та місце економіки Японії у світовому бізнесі
З якими формами прояву глобалізації я зустрічаюсь у сучасному житті. Мотивація глобалізації господарської діяльності
Скласти порівняльну таблицю наукових підходів до глобалізації в межах основних напрямів та охарактеризувати її
Региональная структура ЭС
СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ
Проблеми та перспективи входження України до ЄС
ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНИ ЩОДО МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ (на прикладі вступу до СОТ)
Франко - німецькі відносини
Взаємовідносини Україна-НАТО: Сучасний стан та перспективи взаємовідносин
Пріорітети науково технічної політики єс
Міжнародна торгівля та її економічні основи
Перспективи глобалізації для України
Облік і звітність за міжнародними стандартами
Поняття міжнародної спеціалізації та копирування виробнийцтва і їх основні форми
Сучасна політична ситуація в Грузії
Значення регулювання світових товарних ринків для розвитку міжнародних торгових відносин
Контрольна робота міжнародні економічні відносини
Визначте та охарактеризуйте базові елементи глобальної економіки
Роль транснаціональних компаній в економіці країн, що розвиваються
Мижнародні інтеграційні обєднання
Сучасний стан та перспективи розвитку євроринків капіталів
Формування джерел фінансових ресурсів Групи Світового банку
Загальна характеристика торгівлі України і Польщі продуктами харчування
Внешнеэкономические отношения Украины с Азией