Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   160 грн.
ЦЕНА:   366 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Транснаціональні корпорації. ТНК «нестле»   (ID работы: 4277)

Направление: Економіка підприємства
Предмет: Внешнеэкономическая деятельность предприятий
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 39
Год защиты: 2012
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Зародження та розвиток корпорації Nestlе, вихід на світовий ринок
2. Організаційно-правова форма діяльності корпорації «Нестле»
3. Організаційна структура управління корпорації
4. Ринки, котрі завоювала корпорація"Нестле"
5. Управління виробничою діяльністю ТНК "Нестле"
6. Облік, звітність та аналіз діяльності транснаціональної корпорації
7. Контрольні питання, відповіді на які дозволяють визначити можливі варіанти ефективнішого вирішення завдань корпорації "Нестле"
8. Поведінка споживачів, фактори успіху корпорації Nestlé
9. Характеристика діяльності компанії Nestle на ринку України та її вплив на економіку країни
Висновок
Список використаних джерел
Додатки
Введение
У вітчизняній літературі поняття "транснаціональна корпорація" (ТНК) почали широко вживати порівняно недавно. У тлумачних словниках іншомовних слів пояснюється, що слово "корпорація" походить від лат. corporatio, одне із значень якого — "форма акціонерного товариства" або "одна з форм монополістичних об'єднань". Префікс "транс" означає якесь явище чи об'єкт, що розташовується за чимось. Оскільки в англійській мові слово "nation" вживається як синонім слова "держава", то слово "транснаціональний" означає дещо таке, що виходить за межі якоїсь однієї держави.
ТНК є, з одного боку, наслідком, а з іншого - причиною зростання міжнародної концентрації виробництва, а отже і розгортання процесу інтернаціоналізації. Будучи на сучасному етапі однією з найефективніших організаційних форм інтернаціоналізації господарського життя, вони перебувають у центрі історичного процесу глобалізації світової економіки.
Транснаціоналізація веде до небувалого високого рівня взаємозалежності між країнами. Як центри координації й рушії світового виробництва та обміну ТНК формують усередині своїх комплексів і між собою мережу відносин, які виходять за межі національних держав. Розвиваючись з одногалузевих елементів національних господарських систем, сучасні ТНК перетворилися на міжгалузеві внутрішньо диверсифіковані комплекси з інтернаціональним масштабом операцій, діалектично заперечуючи, таким чином, свою первинну основу.
ТНК мають дуже вагому роль в світових науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробках (НІОКР). На частку ТНК припадає більше 80% зареєстрованих патентів, при цьому на частку ТНК припадає і близько 80% фінансування НІОКР. ТНК — це не тільки виробничі компанії, але і транснаціональні банки, телекомунікаційні компанії, компанії страховок, аудиторські компанії, інвестиційні і пенсійні фундації.
Заключение
“Нестле" – майбільша в світі компанія-виробник продуктів харчування. компания-производитель продуктов питания. Кредо "Нестле" – робити життя кращим, пропонуючи споживачам тільки якісну продукцію
Серед виробників продуктів харчування "Нестле" відрізняється найбільшими у світі обсягами інвестицій у наукові дослідження і технічні розробки. Така увага до НІОКР відбиває прагнення "Нестле" робити продукцію, що не тільки володіє гарними смаковими якостями і красиво оформлена, але і корисна для здоров'я.
Розширення і поглиблення транснаціоналізаційних процесів у світовій економіці, набуття ними якісно нових форм та глобальних масштабів не залишили осторонь і Україну. Наша країна докладає чималих зусиль, аби гармонійно вплести свою економічну діяльність у світову глобалізовану структуру економічних відносин. Транснаціональні корпорації є невід'ємною часткою цієї структури. Вони зосереджують у своїх руках левову частку виробництва, капіталів, технологій, які для української економіки являють неабиякий інтерес у процесі її становлення та розвитку.
Необхідність в нових продуктах та необхідність щоденного моніторингу світового ринку харчової продукції висуває перед Nestle нові стратегічні цілі та задачі. Для їх вирішення корпорація повинна вдосконалювати свою організаційну структуру та покращувати її гнучкість. Одним з напрямів програми являється покращення отриманої інформації в різних ланцюгах збутової мережі. Так, розвиток прямих зв’язків з супермаркетами сприяє оперативному виявленні хитких місць та скорочує строки доставки товару.
Багаторічний успіх "Нестле" на українському ринку був досягнутий завдяки ряду факторів. У першу чергу, "Нестле" зміцнила свої позиції і розширила свою присутність в Україні за рахунок інвестицій у місцеве виробництво і промислову інфраструктуру, активного просування торгових марок, а також постійного розширення і розвитку національної мережі збуту.
Литература
1. Авдокушин Е. Ф. Міжнародні економічні відносини. Підручник. - М.: Юристь, 2001. - 368с.
2. Дахно І. І., Бовтрук Ю. А. Міжнародна економіка. Навчальний посібник. - К.: МАУП, 2002. - 216с.
3. Киреев А.П. Международная зкономика: Учеб. пособие для вузов: В 1 ч. - М.: Междунар. отношения, 2000.
4. Козик В. В., Панкова Л. А., Даниленко Н. Б. Міжнародні економічні відносини. Навчальний посібник. - К.: Знання-прес,2003. - 406с.
5. Рибалкін В. Е., Щербанін Ю. Н, Балдід Л. В. та ін. Міжнародні економічні віднониси. Підручник для вузів. - М.: ЮНІТІ-ДАНА, 2001. - 591 с.
6. Семенов К. А. Міжнародні економічні відносини. Підручник для вузів. - М.: ЮНІТІ-ДАНА, 2003. - 544с.
7. Транснаціональні корпорації: навчальний посібник. / В. Рокоча, О. Плотніков та ін. - К.: Таксон, 2001.
8. Філіпенко А.С., Будкін В.С., Розач О. І. Світова економіка: Підручник. - К.: Либідь, 2007. - 640 с.
9. Шнипко О. Транснаціональні корпорації та проблеми транснаціоналізації українського ринку // Економіст — 2005. — № 11.
10. Архивная выписка из ЕГРПО по ООО НЕСТЛЕ ФУД [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://www.mosstat.ru/egrpocard
11. Nestle professional. [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://www.nestleprofessional.com/Ukraine/ua/BrandsAndProducts/Pages/default.aspx
12. Об'єднання підприємств. Короткий курс лекцій. [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://inpos.com.ua/501
13. Транснаціональна корпорація Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії. [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki
Другие работы этого направления