Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   100 грн.
ЦЕНА:   229 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Картковий ризик: проблеми та шляхи їх вирішення   (ID работы: 34)

Направление: Банки
Предмет: Банковские операции
Тип работы: Дипломная работа
Число страниц: 127
Год защиты: 2009
ВУЗ: Международный Научно-Технический Университет (МНТУ)
Язык: Украинский
Содержание
ЗМІСТ
Вступ
Розділ 1. Ризики в сфері карткового бізнесу як об’єктивна складова банківських ризиків
1.1. Місце та роль платіжних карток в платіжній системі України. Поняття, види платіжних карток та операції з ними
1.2. Карткові ризики в банківській діяльності, їх сутність та види
1.3. Оцінка ризику при використанні комерційними банками платіжних карток

Розділ 2. Аналіз здійснення управління картковими ризиками комерційними банками
2.1. Аналіз банківської діяльності у сфері управління картковими ризиками
2.2. Заходи моніторингу операцій в режимі On-line, Off-line
2.3. Основні види шахрайських дій з платіжними картками комерційних банків

Розділ 3. Шляхи мінімізації карткових ризиків у банківській діяльності: зарубіжний та вітчизняний досвід
3.1. Зарубіжний досвід управління ризиками з платіжними картками
3.2. Карткові ризики та способи управління ними в платіжній системі України
3.3 Засоби підвищення управління картковими ризиками в банківській діяльності
Висновки
Список використаних джерел
Додатки
Введение
Вступ

Стрімкий розвиток українського ринку платіжних карток свідчить про численні переваги запровадження банками та використання громадянами платіжних карток. Але, в той же час безготівкові розрахунки з використанням платіжних карток не набули масового характеру і розвиваються значно нижчими темпами, а ніж їх емісія.
Одночасно, останнім часом викликають занепокоєння та привертають особливий суспільний інтерес питання, пов’язані з ризик-менеджментом, блокуванням карткових рахунків у разі втрати платіжних карток, масовою розсилкою кредитних карток без попереднього їх замовлення клієнтами, порушенням прав та законних інтересів клієнтів у сфері особистої інформації, поліпшенням рівня фінансової грамотності клієнтів тощо.
У 2007 році значно зросла кількість звернень та скарг громадян на погіршення обслуговування банками операцій з платіжними картками. Аналіз таких скарг свідчить, що вони стосуються не лише питань емісії платіжних карток і недостатньої роботи з попередженням можливого здійснення шахрайських операцій з їх застосуванням, а також щодо вкладних (депозитних), кредитних операцій та інших операцій роздрібного бізнесу, що на сьогодні здійснюються банками.
На міжнародній арені також спостерігаються статичні свідоцтва про значний розмір проблеми шахрайства у платіжних системах з використання платіжних карток. Глобальний оборот індустрії платіжних карт дуже швидко досягає $ 2000 млрд. за рік, з яких 3 млрд. втрачається через карткового шахрайства. Це становить 0,15% від загального обсягу, але до сих пір страждає достатньо велика кількість рахунків, і у світлі очікуваного зростання випуску платіжних карток до 25% щорічно, ці втрати далекі від незначних. Близько 25% втрат від платіжних карток приходиться на Європейський союз. Втрати здебільшого відбуваються на рівні країни, але тепер все більш картки піддаються шахрайству з-за кордону [57, Інтернет-ресурс].
У зв’язку з цим важливою складовою стратегії розвитку банківських установ як України, так інших держав, повинна стати розробка і впровадження високотехнологічних інструментів запобігання картковим ризикам з метою забезпечення фінансової стійкості банківської системи. Тому тема дослідження є актуальною, має важливе теоретичне та практичне значення і потребує подальшої розробки.
Аналіз джерел і публікацій показує, що, незважаючи на стрімкий розвиток індустрії платіжних карток, у вітчизняній науковій літературі поки що мало уваги приділяється теоретичним аспектам проблеми карткових ризиків. Проблеми шахрайства із платіжними картками в українській літературі мало висвітлені: відсутні книги, присвячені саме українському картковому ринку (згадка в підручниках з банківської справи, як правило, не дає чіткого і вірного уявлення про пластикові картки), банківські методичні посібники використовуються тільки для навчання фахівців в області карткового бізнесу і є конфіденційною інформацією, а наукові статті вчених-теоретиків, які не мають досвіду роботи в сучасному комерційному банку, написані в основному на основі зарубіжних підручників, де немає опису роботи українського ринку пластикових карток. Окремі аспекти питання висвітлюють Башнянин Г.І., Вовчак О.Д., Страхарчук В.П. та інші українські вчені. Не так багато наукових праць щодо дослідження карткових ризиків присвячено закордонними вченими. Можна сказати, що основними дослідниками на даний час з питань карткових ризиків та шляхів їх мінімізації є безпосередньо міжнародні платіжні системи, і в тому числі міжнародна платіжна система VISA.
Метою проведеного дослідження є аналіз сучасного стану управління картковими ризиками у світі, систематизація міжнародного досвіду управління ними та визначення подальших перспектив запровадження його в Україні.
Відповідно до поставленої мети, завданнями дослідження є:
- визначити місце та роль платіжних карток в платіжних системах, їх сутність;
- дослідити особливості оцінки ризику при використанні комерційними банками платіжних карток;
- провести аналіз здійснення управління картковими ризиками комерційними банками;
- узагальнити міжнародний досвід управління картковими ризиками;
- визначити шляхи мінімізації карткових ризиків у банківській діяльності.
Об’єктом дослідження є процес управління картковими ризиками в Україні та світі.
Предметом дослідження є організаційно – методологічні аспекти розвитку шахрайства із платіжними картками та управління картковими ризиками у світі та Україні.
При дослідженні теоретичних і практичних аспектів, пов’язаних з картковими ризиками, вивчено досвід використання та правового регулювання електронних грошей в інших країнах світу, зокрема у Східній Європі, Європейському Союзі, проаналізовано сучасний стан і визначено подальші перспективи управління картковими ризиками в Україні.
Результати наукового дослідження можуть використовуватися для вдосконалення механізмів функціонування платіжних систем, розроблення пропозицій щодо нормативно – правового регулювання питань, пов’язаних з картковими ризиками в Україні, що сприятиме підвищенню ефективності банківської системи України в цілому.
Заключение
Висновки

Глобальне впровадження системи розрахунків на основі карткових платіжних інструментів є особливо необхідним в умовах постійного зростання частки тіньового сектора економіки, широко розповсюдженого небажання населення тримати заощадження на рахунках у банківських установах, повального ухилення від сплати податків. Але всупереч цій необхідності діє цілий комплекс проблем як економічного, так і неекономічного характеру, пов’язаних зі здійсненням операцій з платіжними картками, що виникають у населення, суб’єктів господарювання і безпосередньо банків. Саме ці проблеми і виступають гальмуючим елементом у механізмі реалізації карткового бізнесу.
Останнім часом у світі різко збільшились (і це зростання триває) обсяг операцій з використанням платіжних карток і число їх власників. Одночасно збільшилося і число випадків шахрайства з картками, а їхній характер став більш витонченим. Особливо гостро це питання стоїть в Україні та країнах СНД, де рівень шахрайства з пластиковими картами значно перевищує середні показники по світу, як по відношенню до емітента, так і по відношенню до еквайра. При цьому, у всьому світі дії з загубленими та вкраденим картами мають найбільшу питому вагу в структурі шахрайства; на їхню частку зазвичай припадає майже 50% випадків шахрайства з банківськими картками.
Карткові ризики в банківській діяльності можна визначити як будь-який вид діяльності усередині картпідрозділу або на ринку, потенційно здатний завдати шкоди бізнесу. Найбільш імовірними джерелами ризику є безпосередні суб'єкти ринку: банки, емітенти й еквайри, карткоутримувачі, карткові платіжні системи, торговельні підприємства, карткові шахраї, процесингові компанії. У вітчизняній практиці до генераторів ризику також можна віднести державні й регулювальні органи.
Усі випадки виникнення втрат банку розподіляти на три категорії: втрати у результаті шахрайських дій поза системою банку; втрати у результаті шахрайських дій у системі банку; втрати у результаті технологічних збоїв та помилок. Виходячи з загроз, можна навести й ризики карткового бізнесу: фізичний ризик, юридичний ризик, ризик взаємовідносин, загальноорганізаційний ризик, операційний ризик, ризик, пов'язаний з новими клієнтами, фінансовий ризик. Фінансові ризики є основним об'єктом піклування у картковій платіжній системі, до них належать ризики ліквідності, розрахунків, кредитний, системний та часовий ризик. При цьому, основна маса ризику карткового бізнесу припадає на кредитний ризик.
У загальному випадку управління ризиками при емісії платіжних карток зводиться до мінімізації впливу ризикових факторів використання банківських карток на прибутковість бізнесу в цілому. Управління ризиками при обслуговуванні торгово-сервісній мережі (еквайринг) полягає в реалізації комплексу організаційних і технологічних процедур, спрямованих на обмеження можливості проведення несанкціонованих платежів та створення стійкого непривабливого іміджу торгово-сервісній мережі банку у шахраїв.
Нажаль, більшість країн світу, в тому числі і Україна, користуються класичними законами по платіжних засобах і не мають законів по захисту від шахрайства. Зловживання комп'ютерними і інформаційними технологіями не враховуються існуючим законодавством. При цьому, карткове шахрайство сьогодні необхідно розглядати через призму міжнародних відносин. Сьогоднішні шахраї не мають національних кордонів, обізнані у високих технологіях, і традиційних методів боротьби з ними недостатньо. Важливого значення набирають тісні партнерські відносини з клієнтами, торговцями, місцевими та закордонними правоохоронними і регулюючими органами. Міжнародне співробітництво є життєво важливим для управління картковими ризиками в банківській діяльності на сучасному етапі розвитку
В Україні значний вклад в розвиток управління картковими ризиками зробила Асоціація “EMA”. Завдяки зусиллям Асоціації «ЕМА» та її членів спільно з Українським Процесинговим Центром було розроблено систему міжбанківського обміну інформацією "Exchange-OnLine"; розроблена щорічна програма преміювання фахівців підрозділів ризик-менеджменту банків та правоохоронних органів; проводяться щоквартальні засідання Форуму з безпеки розрахунків і операцій з платіжними картками; тощо.
Для запобігання шахрайству з платіжними картками в Україні доцільно: використовувати інформативні екранні заставки в банкоматах із зображенням банкомату без сторонніх пристроїв; інформувати банківський персонал (співробітників служб безпеки, моніторингу, інкасаторів) про шахрайство та способи боротьби з ним; проводити регулярний огляд банкоматів на предмет наявності сторонніх предметів або слідів їх встановлення; розробити внутрішні процедури реагування при виявленні сторонніх пристроїв на банкоматах або слідів їх встановлення; встановити камери відео-спостереження на банкоматах; використовувати програмні способи виявлення накладок на банкоматах в момент їх встановлення та/або використання. Також, вітчизняним банкам необхідно прискорити процес міграції банків на чіп-технології.
Операції з використанням карткових платіжних інструментів є для українських банків новим і ще не досить глибоко дослідженим видом діяльності і тому вимагають більш детального аналізу і вивчення для подальшого їх розвитку на національному рівні та на рівні міжнародної співпраці.
Литература
Список використаних джерел

1. Кримінальний кодекс України. м. Київ, 5 квітня 2001 року. – N 2341-ІІІ. – ст..190.
2. Закон України. Про платіжні системи та переказ коштів в Україні. м. Київ, 5 квітня 2001 року. – N 2346-ІІІ.
3. Закон України. Про організацію формування та обігу кредитних історій. м. Київ, 23 червня 2005 року. № 246.
4. Постанова Кабінету Міністрів України та Національного банку України. Про схвалення Концепції поширення безготівкових розрахунків з використанням спеціальних платіжних засобів. – 26.05.2006 року. - № 753.
5. Постанова Кабінету Міністрів України. Деякі питання здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів. – 29.03.2006 року. - № 377.

6. Аналіз банківської діяльності: Підручник / А. М. Герасимович, М. Д. Алексеєнко, І. М. Парасій-Вергуненко та ін.; За ред. А. М. Герасимовича. — К.: КНЕУ, 2005 // http://library.if.ua/book/1/73.html.
7. Артим-Дрогомирецька З.Б., Романич І.Б. Економічний ризик: практикум / Львівський національний ун-т ім. Івана Франка. — Л. : Видавництво Тараса Сороки, 2008. — 186с.
8. Ауриемма Майкл Дж., Коли Роберт С. Индустрия банковскиx пластиковых карточек / Национальный фонд подготовки финансовых и управленческих кадров. — М. : ИНФРА-М, 1997. — 240с.
9. Банківська система та електронна комерція як інформаційні ресурси: Навч. посібник / Київський національний ун-т ім. Тараса Шевченка / В.М. Антонов (упоряд.), Ю.В. Бондарчук (упоряд.). — К. : ВПЦ "Київський ун-т", 2002. — 56с.
10. Башнянин Г.І., Вовчак О.Д., Страхарчук В.П., Страхарчук А.Я. Управління ризиками платіжних систем у перехідній економіці. — Л. : Новий Світ, 2006. — 224с.
11. Васюренко О.В. Банківські операції: навч. посіб. для студ. екон. спец.. — 6-те вид., перероб. і доп. — К. : Знання, 2008. — 318с.
12. Барановський О. І., Барановська В. Г., Бридун Є. В., Брус С. І., Бублик Є. О. Розвиток банківської системи України: монографія / НАН України; ДУ "Інститут економіки та прогнозування" / О.І. Барановський (ред.). — К. : Інститут економіки та прогнозування, 2008. — 584c.
13. Быстров Л. В., Воронин А. С., Гамольский А. Ю., Грачев А. Н., Дельберг Л. Пластиковые карты. — 5.изд., перераб. и доп. — М. : Издательская группа "БДЦ-пресс", 2005. — 624с.
14. Вітлінський В.В., Верченко П.І. Аналіз, моделювання та управління економічним ризиком: Навч.- метод. посіб. для самост. вивчення дисципліни / Київський національний економічний ун-т — К. : КНЕУ, 2000. — 292с.
15. Вовчак О.Д., Шпаргало Г.Є. Електронні пластикові картки: навч. метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни / Укоопспілка; Львівська комерційна академія — Л. : ЛКА, 2007. — 208c.
16. Вовчак О.Д., Шпаргало Г.Є., Андрейків Т.Я. Платіжні системи: навч. посіб.. — К. : Знання, 2008. — 341c.
17. Волощук І.П., Данилюк О.В. Управління якістю банківських послуг: теоретичний аспект. — К. : Науковий світ, 2001. — 45с.
18. Геєць О.В., Домрачев В.М., Лондар С.Л. Основи банківської справи та управління кредитними ризиками: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Європейський ун-т. — К. : Видавництво Європейського ун-ту, 2004. — 240с.
19. Геєць О.В., Домрачев В.М., Лондар С.Л. Основи банківської справи та управління кредитними ризиками: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Європейський ун-т. — К. : Видавництво Європейського ун-ту, 2004. — 240с.
20. Гетьманцев Д.О., Шукліна Н.Г. Банківське право України: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Київський національний ун-т ім. Тараса Шевченка. — К. : Центр учбової літератури, 2007. — 344c.
21. Гинзбург А.И. Пластиковые карты: Виды, использование, безопасность. — СПб.; М.; Нижний Новгород; Воронеж; Ростов н/Д. : Питер, 2004. — 125с.
22. Грудзевич У.Я., Пшик Б.І. Фінансовий менеджмент у банку: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Національний банк України; Львівський банківський ін-т. — Л. : ЛБІ НБУ, 2006. — 192с.
23. Казначейська система: Підручник / Юрій С.І., Стоян В.І., Мац М.Й. - Тернопіль, 2002.
24. Капран В.І., Кравченко М.С., Коваленко О.К., Омельченко С.І. Банківські операції. Навчальний посібник –К: Центр начальної літератури, 2006.—208 с. // http://readbookz.com/book/151/4267.html.
25. Кравець В,М., Савченко А.С. Платіжні картки в Україні. — К. : Факт, 1999. — 32с.
26. Кредитний ризик комерційного банку: Навч. посіб. / В.В. Вітлінський, О.В. Пернарівський, Я.С. Наконечний. Г.І. Великоіваненко; За ред.. В.В. Вітлінського. – К.: Т-во «Знання», КОО. 2000. – 251 с.
27. Пластиковые карточки в России / А.А. Андреев (сост.). — М. : Банкцентр, 1995. — 256с.
28. Примостка Л.О., Чуб П.М., Карчева Г.Т., Чемерис В.О., Зубок М. І. Управління банківськими ризиками: навч. посібник для підгот. магістрів за спец. "Банківська справа" / Державний вищий навчальний заклад "Київський національний економічний ун-т ім. Вадима Гетьмана" / Людмила Олександрівна Примостка (заг.ред.) — К. : КНЕУ, 2007. — 600c.
29. Савченко А.С. Управління ризиками в платіжних системах: Дис... канд. екон. наук: 08.04.01 / Українська академія банківської справи. — Суми, 2000. — 181 арк.
30. Савченко О.Г. Ризики в банківській системі країн Європейського Союзу: методи визначення та управління: Дис... канд. екон. наук: 08.02.03 / Київський національний ун-т ім. Тараса Шевченка. — К., 2003. — 235арк.
31. Світовий досвід і перспективи розвитку електронних грошей в Україні: Науково-аналітичні матеріали. Вип. 10 /П.М.Сенищ, В.М.Кравець, В.І.Міщенко, О.О.Махаєва, В.В.Крилова, Н.В.Грищук – К.: Національний банк України. Центр наукових досліджень. 2008. – 145 с.
32. Сорока П.М., Сорока Б.П. Економічні та фінансові ризики: Навч. посіб. для дистанц. навч. / Відкритий міжнародний ун-т розвитку людини "Україна". — К. : Університет "Україна", 2006. — 265с.
33. Страхарчук В. П. Платіжні системи: Навч. посібник для студ. вищих навч. закл. / Національний банк України; Львівський банківський коледж. — Львів, 1998. — 109с.
34. Страхарчук Валентина Петрівна. Ризики платіжних систем: Навч. посіб. для студ. вищих навч. закл. / Національний банк України; Львівський банківський ін-т. — Л. : ЛБІ НБУ, 2003. — 94с.
35. Старостіна А.О., Кравченко В.А. Ризик-менеджмент: теорія та практика: Навч. посібник для студ. вищих навч. закл., які навч. за освітньо-професійною програмою спеціаліста з напряму "Економіка і підприємництво" / Національний технічний ун-т України "Київський політехнічний ін-т". — К. : Кондор; ІВЦ "Видавництво "Політехніка", 2004. — 200с.
36. Терехов Євген Миколайович. Карткові платіжні інструменти як засіб підвищення фінансової стійкості банків України: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.04.01 / Українська академія банківської справи {Суми}. — Суми, 2003. — 18с.
37. Башнянин Г.І., Вовчак О.Д., Страхарчук В.П., Страхарчук А.Я. Управління ризиками платіжних систем у перехідній економіці. — Л. : Новий Світ, 2006. — 224с.
38. Усоскин Валентин Маркович. Банковские пластиковые карточки. — М. : ИПЦ "Вазар-Ферро", 1995. — 144с.
39. Чайковський Ярослав Іванович. Платіжні системи: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл.. — Т. : Карт-бланш, 2006. — 210с.
40. Юржик Павел. Платежные карты. 1870 - 2006: энциклопедия:пер. с чеш.. — М. : Альпина Бизнес Букс, 2007. — 296с.
41. Ющенко В.А., Савченко А.С., Цокол С.Л., Новак І.М., Страхарчук В.П. Платіжні системи: Навч. посіб. для студ. вузів / Національний банк України. — К. : Либідь, 1998. — 416с.

42. Fraud in South East Europe. Issues, Activities & Actions // Zan Jovanovski, Marijana Dzendzo. Visa Risk Manager SEE. - PBZ Card, Croatia. – Червень 2007.
43. Fraud Trends // Fraud Overview. MasterCard. – May 22, 2008.
44. Preventing fraud and counterfeiting of non-cash means of payment // COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES. – Brussels, 9.2.2001.
45. The Bulgarian Banking Industry’s Response to Cards Fraud and the Role of the Association in Combating Fraud // Nikolay Nedkov. – Chairman, Bulgarian Association For Secure Card Payments (BASCP).

46. Бездітко Ю.М. Ризики при проведенні операцій з платіжними картками, напрями їх мінімізації // Вестник ХГТУ. Проблемы финансирования и инвестирования экономики Украины. - № 1(17), 2003 г.
47. Концепция построения систем мониторинга операций с пластиковыми картами в области эмиссии и эквайринга // Інтернет-журнал «Прогноз финансовых рисков». – http://www.bre.ru/security/5869.html.
48. Кравець В. Місце та роль НСМЕП на картковому ринку України // Вісник НБУ. – 2007. - № 2. – с. 14.
49. Литвинов А. Виды платежных карточек и их использование // Все о бухгалтерском учете. – 2006. - № 13. – с. 20.
50. Мельников Ю.Н., Голзицкий Д.И. Применение нейронных сетей в целях обнаружения мошенничества в платежных системах // Вычислительные сети. Теория и практика. 2007, №2 (11). - 13.3. Электронный журнал. http://network-journal.mpei.ac.ru/cgi-bin/main.pl?l=ru&n=11&pa=13&ar=3.
51. Мероприятия по улучшению механизма работы карточных платежных систем в Украине / Е.В. Богуславский // Культура народов Причерноморья. — 2006. — N89. — С. 21-24.
52. Обзор ситуации в области мошенничества в Украине // Макарова Л., менеджер по предотвращению мошенничества в Украине. – Киев, 8 июня 2007. с. 3.
53. Повышение финансовой грамотности в области использования банковских карт // Вишняков Д. – Public Affairs. - VISA International. - 6 июня, 2007. – с. 3.
54. Развитие кредитных программ Visa в Украине. Динамика развития рынка кредитных карт // Ковалев И. – Visa International. – Киев, Украина. – 6 июня 2007 г.
55. Річний звіт Національного банку України за 2007 рік / Департамент статистики та звітності Національного банку України. – Київ, 2008.
56. Шустер Л. Управление банковскими рисками // Проблемы теории и практики управления. – 1993. - № 4. – с. 99.

57. http://www.ema.com.ua/ Сайт Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем.
58. http://www.bank.gov.ua/ Сайт Національного банку України.
Дополнительная информация
АНОТАЦІЯ

Дипломна робота містить 127 сторінок, 2 таблиці, 2 рисунки, список використаної літератури з 58 найменувань, 10 додатків.

НАЗВА ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ:
Картковий ризик: проблеми та шляхи їх вирішення

Предметом дослідження є організаційно – методологічні аспекти розвитку шахрайства із платіжними картками та управління картковими ризиками у світі та Україні.
Об’єктом дослідження виступає процес управління картковими ризиками в Україні та світі.
Мета дипломної робити полягає у аналізі сучасного стану управління картковими ризиками в Україні та світі, систематизація міжнародного досвіду управління ними та визначення подальших перспектив запровадження його в Україні.
Завданням роботи є: визначення місця та ролі платіжних карток в платіжних системах, їх сутність; дослідження особливості оцінки ризику при використанні комерційними банками платіжних карток; проведення аналізу здійснення управління картковими ризиками комерційними банками; узагальнення міжнародного досвіду управління картковими ризиками; визначення шляхів мінімізації карткових ризиків у банківській діяльності.
За результатами дослідження сформульовані теоретичні і практичні аспекти, пов’язаних з картковими ризиками, вивчено досвід використання та правового регулювання електронних грошей в інших країнах світу, зокрема у Східній Європі, Європейському Союзі, проаналізовано сучасний стан і визначено подальші перспективи управління картковими ризиками в Україні.
Одержані результати можуть бути використані для вдосконалення механізмів функціонування платіжних систем, розроблення пропозицій щодо нормативно – правового регулювання питань, пов’язаних з картковими ризиками в Україні, що сприятиме підвищенню ефективності банківської системи України в цілому.
Рік виконання дипломної роботи – 2009.
Рік захисту роботи – 2009.
Другие работы этого направления