Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   45 грн.
ЦЕНА:   103 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Митний контроль   (ID работы: 2856)

Направление: Право
Предмет: Таможенное право
Тип работы: Реферат
Число страниц: 34
Год защиты: 2011
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Сутність та особливості проведення митного контролю
2. Спеціальні види контролю на митному кордоні України
3. Особливості здійснення митного контролю та митного оформлення при переміщенні фізичних осіб через кордон
Висновок
Список використаної літератури
Введение
Багато сучасних суспільних явищ мають корені в далекому минулому. Знайомство, а тим більше вивчення національної спадщини допомагає оцінити рівень розвитку цих явищ на основі історичного підходу, зробити висновок щодо суттєвості наявних теоретичних, правових, організаційних, у тому числі і законодавчих проблем митної справи і митної політики суверенної України.
Навіть спрощений історичний огляд дає можливість визначити етапи еволюційного процесу основних митно-правових інститутів та в цілому понятійного апарату, зрозуміти об'єктивність висновку, що митна справа є однією із важливих ознак державності.
Відомо, що митний інститут як державний правовий елемент існував ще у V–VII ст. до н.е. в містах Ольвія, Херсонес, інших містах Причорномор'я та державі скіфів. У договорі київського князя Олега з імператором Візантії у 911 p. обумовлювалися митні питання між двома державами. Уже на той час у київських слов'ян як норма звичаєвого права існувало правило збирати мито, мит, тобто податок за провезення товарів не тільки іноземних, але й з одного міста до іншого.
Одним із важливих елементів діяльності митної служби є митний контроль. У необхідності дослідження цієї проблеми і полягає актуальність теми даної курсової роботи, оскільки саме від митного контролю багато в чому залежить ефективність роботи
Заключение
Отже, реалізація комплексу функцій, покладених на митні органи, відбувається насамперед через здійснення митного контролю і митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон.
Митний контроль організовується і здійснюється на всій митній території країни: в зонах митного контролю, у вільних зонах і на вільних складах.
Митний контроль здійснюється в таких формах: перевірка документів і відомостей; митний огляд; облік; усне опитування фізичних і посадових осіб; перевірка обліку і звітності; огляд територій і приміщень складів тимчасового зберігання, митних складів, вільних складів, магазинів безмитної торгівлі, вільних зон, інших місць, де можуть знаходитися товари і транспортні засоби, що підлягають митному контролю, або здійснюється діяльність, контроль за якою покладено на митні органи.
Основними принципами митного контролю є вибірковість і достатність форм. При проведенні митного контролю митні органи використовують ті його форми, що є достатніми для забезпечення дотримання чинного законодавства країни.
На даний час митний контроль залишається важливим та ефективним засобом забезпечення митної політики держави. Реалізується він шляхом здійснення комплексу заходів, які забезпечують своєчасне виявлення порушень митного законодавства України та взятих нею міжнародних зобов'язань, контроль за виконанням яких покладено на митні органи, а також
Литература
1. Митний кодекс України. – К., 2001.
2. «Положення про Державну митну службу України», затверджене Указом Президента від 08.02.97 p. № 126/97.
3. Закон України «Про державну службу» від 16 грудня 1993 p.
4. Закон Української РСР (із змінами та доповненнями) «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16.04.91 p. № 959-ХІІ.
5. Закон Української РСР «Про митну справу в Українській РСР» від 25.06.91 p. № 1262-ХІІ.
6. Закон України «Про транзит вантажів» від 20.10.99 p. № 1172-XIV.
7. Постанова Кабінету Міністрів України від 27.01.95 p. .№ 57 «Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України».
8. Постанова Кабінету Міністрів України від 20.03.95 p. № 198 «Про здійснення екологічного контролю в пунктах пропуску через державний кордон» (із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 28.06.97 p. № 704).
9. Постанова Кабінету Міністрів України від 18.08.95 p. № 665 «Про затвердження загальних правил відкриття та діяльності пунктів пропуску через державний кордон».
10. Постанова Кабінету Міністрів України від 15.07.97 p. № 748 «Про перелік відомостей, що оголошуються громадянами за встановленою формою в разі переміщення ними через митний кордон України товарів та інших предметів».
11. Постанова Кабінету Міністрів України від 08.12.97 p. № 1358 «Про затвердження Положення про порядок державного контролю за міжнародною передачею товарів військового призначення».
12. Постанова Кабінету Міністрів України від 02.03.98 p. № 264 «Про затвердження Положення про регіональну службу державного ветеринарного контролю на державному кордоні».
13. Постанова Кабінету Міністрів України від 9 лютого 1993 р. «Про затвердження Положення про порядок та умови проходження служби в митних органах України».
Другие работы этого направления