Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   35 грн.
ЦЕНА:   80 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Права і обов’язки нотаріуса   (ID работы: 2837)

Направление: Право
Предмет: Нотариат
Тип работы: Контрольная работа
Число страниц: 11
Год защиты: 2010
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Статус нотаріуса
2. Обов’язки нотаріуса
3. Права нотаріуса
Висновок
Список використаної літератури
Введение
Права нотаріуса є реалізацією принципу сприяння громадянам та організаціям у здійсненні їхніх прав і захисті законних інтересів.
Важливою гарантією діяльності нотаріуса є закріплення в законі його прав (ст. 4 Закону України "Про нотаріат"). Перелік цих прав є досить об'ємним, але невичерпаним — чинним законодавством нотаріусу може бути надано й інші права.
Нотаріус витребує від підприємств, установ, організацій, а також від фізичних осіб відомості й документи, необхідні для вчинення нотаріальної дії, якщо одержання їх самими заінтересованими особами утруднено.
Нотаріус сам встановлює термін, протягом якого до нотаріальної контори мають бути надіслані необхідні відомості чи документи з огляду на конкретні обставини вчинюваної нотаріальної дії, але цей термін не повинен перевищувати одного місяця (ст. 42 Закону України "Про нотаріат").
Особливого значення зараз набуває право нотаріуса складати проекти угод і заяв. Якщо раніше було невелике, обмежене коло угод, вчинення яких не викликало труднощів, бо існував установлений зразок для кожного виду,
Заключение
На зміст нотаріальної дії часто може впливати юридична необізнаність, помилкова оцінка конкретної правової ситуації, непередбаченість заінтересованих осіб та інші обставини. Тому дуже важливого значення набуває обов'язок нотаріуса попереджати про наслідки вчинюваних нотаріальних дій, щоб саме ці обставини не могли бути використані їм на шкоду. Цей обов'язок нотаріуса вельми сприяє запобіганню правопорушенням і реальному захистові суб'єктивних прав громадян та організацій.
Обов'язок зберігати таємницю вчинення нотаріальних дій лежить в
Литература
1. Статут Української нотаріальної палати: Затвердженні Установчою конференцією нотаріусів України 22 квітня 1993 р. //За конодавство про нотаріат. — 1994. — № 6. — С. 35.
2. Положення про порядок видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю: Затверджено Наказом Мін'юсту України від 20 січня 1994р.
3. Положення про розмір плати за видачу свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю: Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 1994 р. // Законодавство про нотаріат. - 1994.-№ 6.
4. Організація судових та правоохоронних органів [Навч. посібник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів освіти/І. Є. Марочкін, В. В. Афанасьев, В. С. Бабкова та ін.]; За ред. І. Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової, О. М. Толочка. — Харків: Право, 2000. - 272 с.
5. Організація судових та правоохоронних органів: підручник для студентів юрид. спеціальностей вищих навч. закладів / І. Є. Марочкін, Н. В. Сібільова, В. П. Тихий та ін. За ред. І. Є. Марочкіна, Н. В. Сібільової. — Х.: ТОВ «Одіссей», 2007. — 528 с.
6. Радзієвська Л. К., Пасічник С.Г. НОТАРІАТ В УКРАЇНІ,2007
Другие работы этого направления