Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   35 грн.
ЦЕНА:   80 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Митно-тарифне регулювання   (ID работы: 2717)

Направление: Право
Предмет: Таможенное право
Тип работы: Контрольная работа
Число страниц: 25
Год защиты: 2011
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Поняття і значення тарифного регулювання
2. Мито і митні збори
3. Митно-тарифне регулювання і захист внутрішнього ринку
4. Світовий досвід митно-тарифного регулювання та можливості його застосування в Україні
Висновок
Список використаної літератури
Введение
Міжнародна торгівля є формою зв'язку між товаровиробниками різних країн, що виникає на основі міжнародного поділу праці, і виражає їхню взаємну економічну залежність. У літературі часто дається наступне визначення: “Міжнародна торгівля являє собою процес купівлі і продажі, здійснюваний між покупцями, продавцями і посередниками в різних країнах”. Міжнародна торгівля включає експорт і імпорт товарів, співвідношення між якими називають торговельним балансом. У статистичних довідниках ООН наводяться дані про обсяг і динаміку світової торгівлі як сум вартості експорту всіх країн світу.
У загальному виді міжнародна торгівля є засобом, за допомогою якого країни можуть розвивати спеціалізацію, підвищувати продуктивність своїх ресурсів і в такий спосіб збільшувати загальний обсяг виробництва. Суверенні держави, як і окремі особи і регіони країни, можуть виграти за рахунок спеціалізації на виробах, що вони можуть робити з найбільшою відносною ефективністю, і наступного обміну на товари, що вони не в змозі самі ефективно робити.
Структурні зрушення, що відбуваються в економіці країн під впливом НТР, спеціалізація і кооперування промислового виробництва підсилюють взаємодію національних господарств. Це сприяє активізації міжнародної торгівлі.
Заключение
Державне регулювання ЗЕД здійснюється за допомогою широкого кола засобів, кількість яких постійно зростає.
Класичним засобом регулювання зовнішньої торгівлі являються митні тарифи, які по характеру впливу відносяться до економічних регуляторів.
Митний тариф являє собою систематизований перелік (зведення) митних ставок, які визначають розмір оплати по експортних та імпортних товарах, тобто мита.
ГАТТ/ВТО не забороняє захист національної економіки. Згідно з принципами ГАТТ/ВТО вона повинна будуватися в цілому на митних тарифах, а не на інших комерційних заходах. Мета цього правила - чітке визначення об'єму захисту і зведення до мінімуму пов'язаного з ним захисту торгівлі.
На протязі всіх восьми раундів переговорів ГАТТ/ВТО питання про скорочення тарифів було одним із основних. За цей час ставка імпортних тарифів зменшилася з 40% в 1947 р. до 3,5% на початку 90-х рр. Незважаючи на зниження митних тарифів, роль їх в регулюванні ЗЕД різних країн залишається важливою.
Митно-тарифне регулювання виконує дві функції:
Литература
1. Митний кодекс України від 01.01.2004 р.
2. Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину. Закон України від 07.05.96 р., № 180/96-ВР
3. Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань обкладення ввізним митом товарів та інших предметів, що ввозяться на митну територію України. Закон України від 03.04.97 р., № 170/97-ВР.
4. Про Єдиний митний тариф. Закон України від 05.02.1992 р., № 2097/ХІІ.
5. Про зовнішньоекономічну діяльність. Закон України від 16.04.91 р., № 939-ХІІ.
6. Бліхар М.М. Реформування митно-тарифної політики України з використанням досвіду країн ЦСЄ в контексті вступу до СОТ // Зовнішня торгівля: Право та економіка. - № 2 (37). – 2008. –С 56 – 60.
7. Буланий О.О. Світовий досвід сучасного митно-тарифного регулювання та застосування його в Україні // Актуальні проблеми економіки. – 2006. - № 9 (63). – С. 7 – 13.
8. Ващенко В. В. Митно-тарифне регулювання у 2000 році. - Митна справа, 2001, № 1, с. 6-10, с. 6.
9. Ващенко В. В. Митно-тарифне регулювання: сучасний стан та перспективи вдосконалення. - Митна справа, 1999, № 6, с. 3-7.
10. Гребельник О.П. Митно-тарифне регулювання зовнішньоекономічної діяльності: Підручник. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 696 с.
11. Любива Ю.В. Місце та роль фіскальної функції серед інших функцій митних органів // Вісник АМСУ. – 2009. – № 1 – С. 94 - 97.
12. Матвєєва В.Ю. Україна і СОТ: порівняльний аналіз митно-тарифного захисту // Вісник Дон дует. - № 4 (28). – 2005// www.donduet.edu.ua.
13. Основи митної справи: Навч. посіб. / За ред. П.В. Пашка. - 2-ге вид., перероб. і доп. - К.: Т-во "Знання", КОО, 2002. - 318 с.: іл. - (Митна справа в Україні).
14. Основи митної справи: Навч. посібник / В.А. Аргунов, В.П. Батіг, Є.М. Березний та ін.; За заг. ред. Ю.П. Соловкова, П.В. Пашка. - Х.: Вид. група "РА - Каравела", 2000. - 320 с.
15. Соколовська А.М. Митна політика України. // Вісник НБУ.- 1998.- № 8.- с.3
16. Суворкін В.А. Україна – СОТ – ЄС: перепони до інтеграції // Митна справа. – 2006. - № 2. – С. 43 – 49.
17. Терещенко С. Основи митного законодавства України: Питання теорії та практики зовнішньоекономічної діяльності: Навч. посіб. для студентів вищ. та серед. спец. навч. зал. - К.: АТ "Август", 2001. - 422 с.
Другие работы этого направления