Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   30 грн.
ЦЕНА:   69 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Фінансові деривативи   (ID работы: 222)

Направление: Фінанси
Предмет: Государственные финансы
Тип работы: Контрольная работа
Число страниц: 14
Год защиты: 2009
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Фінансові деривативи.
2. Громадянам України в процесі приватизації державного майна було видано 45 626 220 приватизаційних майнових сертифікатів. Станом на 01.01.2000 року інвестиційними фондами було залучено 19 146 175 приватизаційних майнових сертифікатів. Враховуючи що вартість на 2000р. одного майнового сертифікату становила 10грн. 50 коп., визначити:
1) скільки відсотків громадян України взяли участь у приватизації державного майна через інститути спільного інвестування;
2) на яку суму було приватизовано через державного майна інвестиційні фонди, які фінансові інструменти могли бути використані інститутами спільного інвестування в процесі ринкових відносин?
Висновки
Список використаної літератури
Введение
Процеси формування та розвитку міжнародних фінансових ринків, що розпочалися у 50-х роках ХХ ст., створили умови для виникнення різноманітних фінансових інструментів, спектр яких варіюється доволі широко і досі розвивається та поповнюється новими формами. У структурі світового фінансового ринку найбільша частка належить строковим контрактам, предметом яких є первинні фінансові інструменти (грошові та валютні кошти, цінні папери). У країнах з розвиненою економікою операції з похідними фінансовими інструментами широко розповсюджені і активно здійснюються комерційними банками та іншими учасниками ринку як з метою управління ризиками, так і для отримання прибутків спекулятивного характеру.
З переходом до ринкових засад господарювання та посилення інтеграційних процесів фінансовий ринок почав формуватися і в Україні. Одним із його сегментів став валютний
Заключение
Ефективне функціонування сучасної економічної системи неможливе без створення адекватних механізмів управління фінансовими ризиками, серед яких за впливом на стан суб’єктів господарювання одним з найсуттєвіших є валютний ризик. Події останніх років на міжнародних та національному фінансових ринках засвідчили, що валютні ризики повсякчас зростають. Це зумовлює потребу у формуванні внутрішнього сегменту строкового валютного ринку, предметною основою якого є валютні деривативи.
Для країн з перехідними економіками актуалізуються як проблеми практичного впровадження похідних фінансових інструментів, так і питання ефективного здійснення облікового та аналітичного процесів. За умов ринкового реформування економіки України важливо, щоб методика обліку операцій з валютними деривативами грунтувалась на загальноприйнятих у міжнародній теорії і практиці принципах. Це забезпечується через впровадження національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, котрі в цілому відповідають підходам до обліку валютних операцій, закладених у системі МСБО, хоча мають місце і певні відмінності.
Для організації ефективного обліку та з метою комплексного аналізу валютні деривативи слід класифікувати за сукупністю таких ознак: види операцій, види контрактів, строки виконання, мета укладання, номінал контракту. У теоретичному плані
Литература
1. Буренин А. Н. Рынки производных финансовых инструментов. — М.: ИНФРА-М, 1996.
2. Губсъкий Б. В. Інвестиційні процеси в глобальному середовищі. — К.: Наук, думка, 1998.
3. Денисенко М. П. Основи інвестиційної діяльності: Підручник. —К.: Алер-та, 2003.
4. Загорсъкий В. С. Ринок цінних паперів. — Львів, 1995.
5. Иванов В. М. Финансовый рынок. —К.: МАУП, 1999.
6. Інвестування: Навч.-метод, посіб. / А. А. Пересада та ін. — К.: Вид-во КНЕУ,2001.
7. Калина А. В., Корнеев В. В. Рынок ценных бумаг: Учеб. пособие. — К.: МАУП, 1999.
8. Крамаренко Я. Ю. Валютні деривативи: сутність, класифікація, призначення // Економіст. Київ. - 2000.- № 10. - С. 44-47.
8. Мельник В. А. Ринок цінних паперів. — К.: ВІРА-Р, 1998.
9. МендрупО. Т.,ШевчукІ. А. Ринок цінних паперів: Навч. посіб.—К.:Вид-воКНЕУ, 1998.
10. Мерпгенс А. Инвестиции: Курс лекций по современной финансовой теории. —
Другие работы этого направления