Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   136 грн.
ЦЕНА:   312 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Інвестиційні операції банків (на прикладі АБ "Металург")   (ID работы: 2049)

Направление: Банки
Предмет: Банковские операции
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 44
Год защиты: 2011
Язык: Украинский
Содержание
Вступ
1. Мета та напрями здійснення інвестицій банками
1.1. Сутність, значення та види інвестиційних операцій банків
1.2. Сутність інвестиційних ризиків
2. Принципи формування та управління інвестиційним портфелем банку
3. Коротка організаційно-економічна характеристика АБ "Металург"
4. Практика здійснення АБ «Металург» інвестицій
5. Шляхи підвищення ефективності інвестиційних операцій
Висновки та рекомендації
Перелік використаних джерел
Додатки
Введение
В умовах ринкової економіки в Україні важливого значення набуває банківська інвестиційна діяльність. Це зумовлено передусім тим, що банківська система як інституційний акумулятор та розподільник інвестиційних ресурсів належить до ризикових елементів економіки.
Однак, останнім часом відбувається економічне зростання в промисловості, поліпшення фінансового стану промислових підприємств, зміцнення зв’язків фінансового ринку і промислових підприємств. З кожним роком частка інвестиційних капіталів банків у промисловості зростає, банківське інвестування демонструє свою наростаючу потугу і поступово перетворюється у вагомий чинник формування інноваційно-інвестиційної моделі розвитку української економіки. Усе це надає дослідженню інвестиційних операцій банків в Україні підвищеної актуальності й значущості.
У працях вітчизняних та зарубіжних науковців достатньо глибоко досліджено питання банківського інвестування у цінні папери, формування інвестиційно-кредитного портфеля банків, організація та ефективність довгострокового банківського кредитування, визначено загальні напрями щодо поліпшення управління і планування банківських інвестиційних операцій в ринкових умовах.
Однак ще багато аспектів цієї проблеми не з’ясовано. Це стосується передусім розуміння суті та структури банківських інвестицій, методів, принципів банківського інвестування, систематизації умов та чинників розвитку банківської інвестиційної діяльності в Україні, вивчення механізмів взаємодії банків з іншими учасниками ринку фінансово-інвестиційних послуг.
Зупинимося на цих актуальних питаннях дещо детальніше.
Об’єктом дослідження роботи є інвестиційна діяльність АБ «Металург».
Предметом дослідження є особливості та принципи проведення інвестиційних операцій банками.
Основною метою курсової роботи є розробка науково-теоретичних положень та рекомендацій щодо вдосконалення банківських інвестиційних операцій АБ «Металург».
Для досягнення наведеної мети в роботі вирішуються наступні завдання:
- розглянути сутність, значення та види інвестиційних операцій банків;
- дослідити сутність інвестиційних ризиків;
- дослідити принципи формування та управління інвестиційним портфелем банку;
- дослідити практику здійснення АБ «Металург» інвестицій;
- навести шляхи підвищення ефективності інвестиційних операцій.
Різні аспекти банківського інвестування досліджували вітчизняні та зарубіжні вчені-економісти. Значний внесок у розвиток теорії банківської інвестиційної діяльності зробили М.П. Денисенко, Б. Луців, А.А. Пересада, О.Д. Вовчак, С.К. Реверчук, А.М. Мороз, О.Я. Стойко та інші.
Заключение
З результатів проведеного дослідження видно, що інвестиційні операції є досить перспективним напрямом банківської діяльності, з кожним роком даний сектор розміщення капіталів розвивається. Однак, на сьогодні інвестиційна діяльність комерційних банків не знаходиться на досить високому рівні, а особливо в частині операцій з цінними паперами.
АБ «Металург»серед всіх інших найактивніше працює на ринку цінних паперів. В 2008 році інвестиції банку в цінні папери переважали над кредитами, а вже 2009 року ситуація була зовсім протилежною.
В підсумку можна сказати, що цікавість фінансових установ до інвестиційних операцій зростає, особливо це стосується довгострокового кредитування. Щодо інвестицій в цінні папери, то їх частка буде зростати в міру становлення промислового комплексу України та політичної стабільності в державі.
Отже, потенціал інвестиційної діяльності банків ще досить високий і в цьому напрямку слід працювати, але за умови подолання ряду проблем з ліквідністю та ризиками.
У вирішенні цього непростого завдання провідна роль належить менеджменту. Досвід свідчить, що кращих показників досягають ті банки, які мають високий рівень організації й управління. Однак, в великій мірі відіграють роль управлінські дії з боку держави.
Підвищення ефективності управління банківською інвестиційною діяльністю має нині надзвичайно важливе значення для забезпечення подальшого розвитку інвестиційної діяльності, а також економіки України загалом.
Тому, необхідно зазначити ряд пропозицій, що можуть підвищити ефективність інвестиційної діяльності банків:
- зменшення податкового тиску на банки, особливо у сфері довгострокового кредитування реального сектору економіки;
- удосконалення системи страхування інвестиційних ризиків комерційних банків для заохочення банків до надання довгострокових кредитів;
- створення сприятливих умов для пожвавлення інвестиційної діяльності;
- мотивація менеджменту в галузі інвестиційної діяльності.
Розглянуті вище принципи, функції і методи управління банківською інвестиційною діяльністю є своєрідним науково-теоретичним інструментарієм для подальшого дослідження особливостей, проблем і перспективних напрямів розвитку банківських інвестицій в Україні та для знаходження ефективних способів вирішення цих проблем.
Литература
1. Закон України «Про банки і банківську діяльність» № 2121–ІІІ від 7 грудня 2000 року. із змінами і доповненнями
2. Закон України «Про інвестиційну діяльність» № 1560-XII вiд 18.09.1991
3. Закон України «Про Національний Банк України» № 679-ХІV від 20 травня 1999 року. Із змінами і доповненнями.
4. Закон України «Про цінні папери та фондовий ринок» № 3480-ІV від 23 лютого 2006 року.
5. Банківські операції: Підручник / За ред. В.І.Міщенка, Н.Г.Слав’янської. – К.: Знання, 2006
6. Денисенко М.П., Кабанов В.Г., Худолій Л.М. Грошово-кредитна діяльність банків: Навч. посібник. – К.: Вид. Європ. Ун.-ту, 2004. – 339 с.
7. Дубовик О.В., Бойко С.М., Вознюк М.А., Гірченко Т.Д. Маркетинг у банку: Навч. посібник. – Львів: ЛБІ НБУ, 2006. – 275 с.
8. Кльоба Л. Принципи, функції і методи управління банківською інвестиційною діяльністю // Вісник НБУ. – 2007. – №10. – С. 40-44.
9. Ковалюк О.М. Фінансовий механізм організації економіки України (проблеми теорії і практики). Монографія. – Львів: Видавничий центр Львівського національного університету імені Івана Франка, – 2002. – 396 с.
10. Любунь О.С., Денисенко М.П. Бізнес-планування у банку: Навч. посібник. – К.: Атака, 2006. – 288 с.
11. Любунь О.С., Паливода К.В., Денисенко М.П. Іпотечне кредитування: Навч. посібник. – К.: ЦНЛ, 2005. – 392 с.
12. Мороз А. М., Савлук М. І., Пуховкіна М Ф Банківські операції: Підручник. 2-ге вид., випр. і доп. – К.: КНЕУ, 2002. – 430 с.
13. Пересада А.А., Майорова Т.В. Управління банківськими інвестиціями: Монографія. – К.: КНЕУ, 2005. – 388 с.
14. Пересада А.А., Шевченко О.Г., Коваленко Ю.М., С.В. Урванцева Портфельне інвестування: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2004. – 408 с.
15. Реверчук С.К., Реверчук Н.Й., Скоморович І.Г. Інвестологія: наука про інвестування: Навч. посібник. – К.: Атака, 2001. – 264 с.
16. Стойко О.Я. Банківські операції: Навч. посібник. – К.: Лібра, 2000. – 258 с.
17. Тарасюк Г.М. Управління проектами: Навч. посібник. – К.: Каравела, 2004. – 344 с.
18. Удалик О.О. Управління інвестиційною діяльністю промислового підприємства. Навч. посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2006.
19. Шевченко Р. І. Банківські операції: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. – К.: КНЕУ, 2000. – 160 с.
20. Щукін Б.М. Аналіз інвестиційних проектів. Конспект лекцій. Київ. 2002.
21. Щукін Б.М. Інвестування. Курс лекцій. – К.: МАУП, 2004. – 216 с.
22. Вовчак О.Д. Банківська справа в Україні: стан, проблеми та перспективи розвитку // Фінанси України. – 2003. – № 10. – С. 118-125.
23. Луців Б. Портфельне інвестування в діяльності комерційних банків // Банківська справа. – 2000. №5. – С. 48-50.
24. www.aub.com.ua
25. www.bank.gov.ua
26. www.ukrstat.gov.ua
27. www.minfin.gov.ua
Другие работы этого направления