Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   24 грн.
ЦЕНА:   54 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Основи казначейської справи   (ID работы: 1205)

Направление: Фінанси
Предмет: Бюджетный менеджмент
Тип работы: Реферат
Число страниц: 33
Год защиты: 2011
Язык: Украинский
Содержание
1. Основні функції державного бюджету
2. Бюджетний облік надходження доходів до державного бюджету України
3. Порядок перерахування бюджетних коштів через органи державного казначейства
4. Порядок складання, розгляду і затвердження місцевих бюджетів
5. Принципи облікової політики державного казначейства
6. Типи операції, що застосовуються органами державного казначейства при складанні проведень
7. Міжбюджетне фінансування
8. Органи бюджетного контролю
9. Функції які виконує Рахункова палата
10. Суть та функції бюджетного обліку
Введение
Бюджет як явище в історії людського суспільства з’явився порівняно недавно – в епоху капіталізму. Його поява пов’язана з відділенням державних фінансів монарха, обмеженням влади останнього, переходом до демократичних засад управління державним і суспільним життям. Бюджет в усіх країнах світу є основою державних фінансів і основним фондом грошових коштів держави.
Державний бюджет України є основним фінансовим планом. В Україні існує багато фінансових планів утворення і використання певних фондів коштів. Але бюджет є основним з них за величиною, за суспільно-політичним значенням, за ступенем впливу на інші фонди коштів. Крім того, Державний бюджет України з абсолютною більшістю з них об’єднаний організаційно, тобто надходженням або витрачанням певних грошових коштів.
В Україні поняття, зміст і функції державного бюджету мають свої особливості, викликані суспільними і економічними перетвореннями в країні за останні роки.
Бюджету в системі державних фінансів належить центральне місце. Він, як система економічних розподільних відносин, охоплює фактично все суспільство, на відміну від інших ланок фінансової системи, які мають більш обмежене функціонування. Це пов’язано з тим, що бюджет повинен забезпечити виконання державою її основних функцій – управління, оборони, регулювання економіки, соціальної.
Держава використовує бюджет для здійснення територіального, внутрішнього і міжгалузевого розподілу і перерозподілу ВВП з метою вдосконалення структури суспільного виробництва і забезпечення соціальних гарантій населенню. В умовах формування ринкових відносин бюджетна система має надавати фінансову підтримку щодо роздержавлення і демонополізації галузей господарства, забезпечення соціального захисту населення.
Заключение
Таким чином, бюджетний облік віддзеркалює виконання бюджету через облік доходів, видатків, ресурсів бюджету на рахунках, здійснення заходів, передбачених і затверджених у бюджеті, фондів, резервів, створюваних у процесі касового виконання бюджету і виконання кошторисів видатків бюджетних установ, що дає повну картину виконання бюджетів усіх рівнів. Виходячи з цього можна сказати, що предметом бюджетного обліку є бюджетний процес, який забезпечує розширене відтворення через розподіл і перерозподіл валового внутрішнього продукту. Слід зазначити, що розподільчі відносини, що здійснюються через бюджет є одним із найскладніших етапів суспільного відтворення. Вони торкаються інтересів усіх членів суспільства. Тому всебічний, повний і детальний облік даних відносин має надзвичайно велике значення для суспільства загалом.
Слід зазначити, що бюджетний процес є доволі складним та різноманітним, тому до обліку весь час висуваються нові вимоги. Бюджетний облік як іінформаційна система виконання бюджету повинен постійно пристосовуватися до зростаючих потреб бюджетного процесу. Система бюджетного обліку має бути зорієнтована на модель ринкової економіки і відповідати міжнародним принципам обліку і звітності.
Основу фінансової політики становить бюджетна політика, яка пов'язана насамперед із формуванням і виконанням бюджетів усіх рівнів, цільових загальнодержавних фондів. Державний бюджет України - це головний фінансовий план країни, який віддзеркалює суспільно-економічний стан у державі. Економічна нестабільність і спад виробництва негативно впливають на формування доходів та фінансування видатків бюджету. Бюджет, його дохідна частина прямо пов'язані із Державною програмою соціально-економічного розвитку України на поточний фінансовим рік. І навпаки, виконання зазначеної програми залежить від її фінансового забезпечення. У ньому напрямку Державний бюджет виступає основою фінансування загальнодержавних програм та сприяє їх виконанню. Державна програма соціально-економічного розвитку України і Державний бюджет України мають своє особливе місце, роль і призначення в системі суспільно-економічних відносин.
Литература
1. Конституція України. - Прийнята на п'ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 р. - Відомості Верховної Ради України. - 1996. - № 30. - Ст. 141.
2. Бюджетний кодекс України вiд 21.06.2001. - № 2542-III - Із змін. і допов. від 16.04.2009, ВВР, 2009, N 38, ст. - http://zakon.rada.gov.ua.
3. Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» вiд 26.01.1993. - № 2939-XII. - Із змін. і допов. від 01.12.2006, ВВР, 2007, N 9, ст.67. - http://zakon.rada.gov.ua.
4. Закон України «Про податкову систему України» вiд 25.06.1991. - № 1251-XII. - Із змін. і допов. від 22.02.2006, ВВР, 2006, N 27, ст.234. - http://zakon.rada.gov.ua.
5. Закон України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» вiд 26.12.2008. - № 835-VI. - Із змін. і допов. від 21.08.2009. - http://zakon.rada.gov.ua.
6. Закон України «Про місцеве самоврядування» вiд 21.05.1997. - № 280/97-ВР. - Із змін. і допов. від 16.04.2009, ВВР, 2009, N 38, ст.534. - http://zakon.rada.gov.ua.
7. «Положення про Головне контрольно-ревізійне управління України» Указ Президента України вiд 28.11.2000 № 1265/2000. - Із змін. і допов. від 27.06.2007. - http://zakon.rada.gov.ua.
8. Базилевич В. Д., Баластрик Л.О. Державні фінанси: Навч. посібник / Віктор Дмитрович Базилевич (заг.ред.). – 2-ге вид., доп. і перероб. – К. : Атіка, 2004. – 368с.
9. Булгакова С.О., Єрмошенко Л.В., Сушко Н.І., Колодій О.Т., Чечуліна О.О. Казначейська система виконання бюджету: Підручник / Київський національний торговельно-економічний ун-т / Світлана Олексіївна Булгакова (ред.). – 2. вид., перероб. та доп. – К. : КНТЕУ, 2005. – 418с
10. П.Г. Петрашко, О.О. Чечуліна, В.Т. Александров, С.О. Булгакова, К.М. Огродський, О.І. Назарчук, Н.І. Сушко. Казначейська справа. У 2-х т. - Т.2. - Київ: НВП «АВТ», 2004. - 496с.
Другие работы этого направления