Главная О проекте Условия работы Скидки Вакансии Цены и гарантии Способы оплаты Заказать работу Контакты
рус.укр.
Pасширенный поиск
ЦЕНА:   90 грн.
ЦЕНА:   206 руб.
Данную работу можно скачать сразу после оплаты!!!
Тема работы:

Аналіз фінансового стану підприємства (на прикладі ВАТ «Радсад»)   (ID работы: 1051)

Направление: Экономика
Предмет: Экономический анализ
Тип работы: Курсовая работа
Число страниц: 44
Год защиты: 2010
ВУЗ: Национальный Транспортный Университет (НТУ)
Язык: Украинский
Содержание
ЗМІСТ
Вступ
1. Аналітичний огляд теорії питання
2. Аналіз ефективності використання основних засобів
2.1 Характеристика підприємства
2.2 Аналіз динаміки та структури
2.3. Факторний аналіз
2.4. Регресійно-кореляційний аналіз
2.5. Рейтингова оцінка діяльності підприємства
Висновки
Список використаної літератури
Додаток 1
Додаток 2
Додаток 3
Введение
ВСТУП


Актуальність теми дослцідження. Закони ринку ставлять перед підприємствами необхідність розв'язання таких важливих економічних завдань: забезпечення конкурентоспроможності товарної продукції, а також їхньої діяльності. Підприємствам, які прагнуть до комерційного успіху, важливо правильно оцінювати і постійно стежити за рівнем просування до нового економічного статусу — фінансове незалежного самостійного підприємства.
Підвищення ефективності виробництва підприємства, зміцнення його конкурентоспроможності вимагають принципово нових підходів до управління й організації виробництва. Тому для прийняття правильних управлінських рішень треба, з одного боку, вміти чітко аналізувати і взаємопов'язувати реальні процеси, з іншого — виявляти закономірності і тенденції розвитку подій, які спрямовують діяльність підприємства у цих реальних умовах на досягнення поставлених цілей.
Першочергове завдання економічного аналізу — розкрити при-чинно-наслідкові зв'язки між фінансовою та виробничою діяльністю підприємства. Необхідні передумови для стійкого фінансового стану створює виробнича діяльність. Якщо підприємство працює ритмічно, випускає рентабельну продукцію, успішно її реалізує, воно, здебільшого, має необхідні кошти для платежів. Однак нерідко трапляються випадки, коли прибуткове підприємство мас фінансові труднощі. Це пояснюється тим, що фінанси залежать не лише від розміру доходів, які надходять, не лише від наявності засобів, а й від того, наскільки раціонально й ефективно використовуються засоби, тобто від якості самої фінансової роботи. В умовах ринку зі скрутного фінансового стану підприємство зобов'язане виходити самостійно за рахунок мобілізації внутрішніх резервів і поліпшення роботи.
Важливим об'єктом аналізу є вивчення правильності використання фінансових ресурсів відповідно до їх цільового призначення.
Завдання аналізу фінансового стану підприємства визначаються також інтересами користувачів аналітичним матеріалом.
В умовах ринкової економіки підприємства діють як самостійні товаровиробники. Водночас у діяльності підприємства зацікавлені численні фізичні та юридичні особи, державні органи, які уважно стежать за результатами цієї діяльності і фінансовим станом підприємства.
Фінансова характеристика підприємств відображає виробничо-господарську діяльність через рух грошових коштів. Основні об'єкти фінансового аналізу — фінансовий стан, платоспроможність і кредитоспроможність підприємства, фінансові результати його діяльності. Фінансовий стан підприємства характеризується сукупністю параметрів, які виражають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів. Він є синтетичним виразником виробничо-господарської та фінансової діяльності підприємства. Водночас правильне використання фінансових результатів може призвести до активізації всіх сфер його діяльності. У ринковій економіці аналіз фінансового стану, використовуючи здебільшого бухгалтерський баланс, виходить за рамки відомостей, які містяться в балансі та інших формах обов'язкової звітності. Він втручається у питання оцінки якості продукції, її конкурентоспроможності на зовнішньому та внутрішньому ринках, стану технічної бази підприємства і перспектив її вдосконалення, забезпеченості необхідними матеріалами, а також компетентності, ініціативності господарських керівників, кваліфікації робітників і ряду інших аспектів інвестиційної, постачальницької і збутової діяльності, які впливають на дохідність і фінансову сталість підприємства.
Заключение
ВИСНОВКИ

Отже, фінансовий стан – найважливіша характеристика економічної діяльності підприємства. Він відображає конкурентоспроможність підприємства, його потенціал в діловому співробітництві, оцінює в якій мірі гарантовані економічні інтереси самого підприємства та його партнерів за фінансовими та іншими відносинами.
Стійке фінансове становище формується в процесі всієї виробничо-господарської або комерційної діяльності підприємства. Однак партнерів та акціонерів підприємства цікавить не процес, а результат, тобто саме показники фінансового стану за звітний період, можна визначити на базі публічної офіційної звітності.
Стійка діяльність підприємства залежить як від обґрунтованості стратегії розвитку, маркетингової політики, від внутрішніх можливостей ефективно використовувати всі існуючі в його розпорядженні ресурси, так і від зовнішніх умов, до числа яких відносяться податкова, кредитна, цінова політика держави та ринкова кон‘юнктура. Через це в якості інформаційної аналізу фінансового стану повинні виступати звітні дані підприємства, деякі задані економічні параметри і варіанти, при яких змінюються зовнішні умови його діяльності, котрі потрібно враховувати при аналітичних оцінках та прийнятті управлінських рішень.
Незважаючи на те, що підприємство має добрі результати по деяких показниках, воно знаходиться в критичному стані через нестачу грошових коштів. Готова продукція на складі не дуже користується попитом через високу ціну, яка обумовлена великою собівартістю.
Оскільки на ВАТ „РАДСАД” існує дві великі проблеми – проблема збуту та оптимізації дебіторської заборгованості, на них потрібно звернути основну увагу. Проблему збуту можна вирішити через реалізацію продукції з негайною оплатою або із знижкою, потрібно знижувати собівартість продукції. Щодо дебіторів, потрібно вибрати найбільш доцільні строки платежів та форми розрахунків із споживачами (попередня оплата, з відстрочкою платежу, по факту відвантаження продукції). Доцільним є надання відстрочки платежу споживачам, бо за рахунок цього збільшується обсяг реалізації, тобто прибуток (для стимулювання збуту в умовах високої конкуренції), але можливе виникнення додаткових витрат по залученню короткострокових банківських кредитів для компенсації дебіторської заборгованості.
Доцільно також продати частину основних фондів, оскільки вони вже застарілі, а отриману суму спрямувати на покупку нового обладнання чи на розширення виробничої діяльності.
Пошук ефективних механізмів управління фінансовими ресурсами та забезпечення їх реальної інтеграції в систему ринкових відносин зумовлює необхідність розробки певної фінансової стратегії на даному етапі розвитку підприємства.
Литература
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Мец В.О. Економічний аналіз фінансових результатів та фінансового стану підприємства: Навч. посібник. -К.: КНЕУ, 1999. - 132с.;
2. Поддєрьогін А.М. Фінанси підприємств. Підручник - К.: КНЕУ, 2000. - 460с.;
3. Ковалев В.В. Финансовый анализ: Управление капиталом, выбор инвестиций, анализ отчетности. -М.: Финансы й статистика, 1996.-429с.;
4. Савчук В.П. Финансовый анализ деятельности предприятия (международные подходы)
5. Мних Є.В. Аналіз фінансового стану і фінансових результатів діяльності підприємств: Навч. посібник. - К.: НМК ВО, 1993;
6. Артеменко В.Г., Белендир М.В. Финансовый анализ. – М.: ДИС, 1998. – 120 с.
7. Жежера М. Порівняльна характеристика методики проведення аналізу фінансового стану підприємств в Україні та за кордоном. //Економіка, фінанси, право. – 1999. - № 5.
8. Ізмайлова К.В. Фінансовий аналіз: Навч.посіб. – К.: МАУП, 2000.
9. Економічний аналіз: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів спеціальності 7.050106 „Облік і аудит”. За ред.проф.Ф.Ф.Бутинця. – Житомир: ПП. „Рута”, 2003. – 680 с.
10. Коробов М.Я. Фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства: Навч. посібник. - К.: Знання, – 2000. - 378 с.
11. Крайник О.П., Клепикова З.В. Фінансовий менеджмент. Навчальний посібник. – Львів: Державний університет «Львівська політехніка»., Київ: «Дакор» – 2000.
12. Мних Є.В. Економічний аналіз: Підручник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2003.
13. Положення про порядок здійснення аналізу фінансового стану підприємств, що підлягають приватизації, затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 26.01.2001р .
14. Стельмах М.В., Бутов А.М. Фінансовий менеджмент: Курс лекцій. – Тернопіль: ТАНГ, 2002. – 124 с.
15. Фінансова діяльність підприємств. /О.М.Бандурка та ін. – К.: Либідь, 1998.
16. Финансовое положения предприятия./ Чупис А.В. – Сумы, 1999. – 332 с.
17. Третяк О.Д. Оцінка фінансового стану акціонерних товариств. //Фінанси України. – 2000. - № 12.
Другие работы этого направления
Сутність та cфера застосування SWOT-аналізу
Економічний аналіз
Аналіз формування прибутку
Економічний аналіз
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз"
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз"
Економічний аналіз (Варіант 9)
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз"
Аналіз форм фінансової звітності
Оцінка виконання прийнятих управлінських рішень на прикладі ВАТ „Астор” КР
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз" (Варіант 3)
Контрольная з економічного аналізу
Аналіз господарської діяльності контрольна
Аналіз ефективності використання трудових ресурсів і оплати праці на підприємствах харчової промисловості
Задачі економічний аналіз
Аналіз теоретичних та практичних умов трудомісткості продукції на прикладі ВАТ “Київська макаронна фабрика”
Задачі з дисципліни "Управлінський облік"
Індивідуальне завдання з економічного аналізу
Аналіз фінансового стану та фінансових результатів діяльності підприємства на прикладі ЗАТ «Шостківський сирзавод»
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз" (Варіант 9)
Курсова робота з дисципліни "Економічний аналіз"
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз"
Бізнес-план міжнародного підприємницького проекту для ВАТ “Львівський автобусний завод”
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз"
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз"
Аналіз ліквідності підприємства
Аналіз витрат виробництва продукції на прикладі ВАТ „Астор”
Економічний аналіз
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз" (Варіант №4)
Оцінка виконання прийнятих управлінських рішень на прикладі ВАТ „Астор”
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз" (Варіант 10)
Економічний аналіз
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз"
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз" (Варіант 14)
Аналіз витрат виробництва продукції на прикладі "Київська продовольча компанія"
Задачі економічний аналіз
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз"
Економічний аналіз контрольна
Аналіз ефективності використання власного капіталу підприємства. (на прикладі підприємства ДП ВАТ «Київхліб» «Хлібокомбінат № 12»)
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз"
Аналіз фінансового стану підприємства на прикладі ПАТ "Компанія "Райз"
Контрольна робота з дисципліни "Економічний аналіз" (Варіант №8)
Задачі з дисципліни "Економічний аналіз"
Контрольна робочий капітал
Співпраця України зі Світовим банком у докризовий та кризовий періоди, напрями та основні результати
Аналіз ресурсної бази АКБ та роль заощадження населення у їх формуванні